Gummy mucus tett fra nesen: årsaker, behandling og forebygging

Nasal slimet er opprettet ALL’interiør av membranene i nesen og brystene. Kroppen din produserer mer enn en liter mucus hver dag, uansett om du er sunn eller du kjemper for en kald.

Mesteparten av tiden er slimet produsert av kroppen din sannsynligvis noe du er så vant til at du ikke engang legger merke til det.

Konsistensen av slimet ditt er et tegn fra kroppen din av hva som skjer i deg.

Det klare og klare slimet kan bety at du har en overflødig drenering fra nesen. Slimet med en grønn eller gul nyanse kan bety at brystene dine har blitt utsatt for en irriterende substans, ofte en infeksjon på 8217.

Et skjema som slimet ditt kan ta, er en tett, gummy og solid tekstur. Dette kan være et tegn på noe, fra # 8217; tørr luft hjemme til A’bakteriell infeksjon.

Denne artikkelen vil håndtere årsakene til tett og gnidd nasal slim og vil hjelpe deg med å vite når du trenger å se legen din.

Hva forårsaker klebrig slim i nesen?

Generelt strømmer slim fritt gjennom brystpassasjer, eliminerer pulver, forurensende stoffer og bakterier.

Så slimet går gjennom halsen og i magen, hvor noen irriterende eller bakterier kastes. Dette er en naturlig prosess. De fleste svelger slimet hele dagen uten å realisere det.

Noen ganger trenger kroppen din å produsere mer slim enn normalt å smøre og rense ditt sinussystem. Dette kan bety at slimet produsert av kroppen din blir mer klebrig og gummiaktig.

Dette skjer fordi nesemembranene avgår fuktigheten for å gjøre slimet ditt vandige og klare.

Når slimet ditt er tørt og klebrig, kan slimet begynne å akkumulere i baksiden av halsen. Dette kalles postnasal drypp. Det kan virke som en sokkel eller plugg brystene.

Her er noen vanlige årsaker til klebrig og tett slim.

Tørr klima

Et tørt klima kan gjøre brystpassasjer mer tørr enn de normalt ville, noe som resulterer i tett og klebrig slim.

Øvre luftveisinfeksjoner

Bakterielle og virusinfeksjoner gjør nesen og brystene produserer overflødig slim. Dette mer slim forsøker å eliminere bakterier som forårsaker infeksjonen mens kroppen din kjemper den.

Noen ganger blir slimet gult eller grønt når kroppen din prøver å fange infeksjonen, produsere pus.

Disse delene av hardt og gummy mucus kan også være farget litt og blod. Dette skyldes at slimhinnene dine er følsomme og lett bløder når disse tøffe delene av slim er fjernet.

Fungina rinosinusitt

Svampinfeksjoner kan også irritere nesen og sørge for at slimet har konsistensen av gummien.

Fungina rinosinusitt refererer til en gruppe soppinfeksjoner som kan forårsake dette symptomet. Under disse forholdene tar slimet en gylden farge mens kroppen din arbeider for å bekjempe soppinfeksjonen.

Allergier

Allergier gjør brystene dine ekstraordinære til å produsere ekstra slim for å feie vekk allergener.

Produksjonen av overflødig mucus kan føre til stykker av klebrig og gummy mucus samling mot baksiden av halsen og alle «8217; indre av nesen.

Dehydrering

Hvis kroppen din ikke er nok nok, vil brystene dine ikke ha smøring for å holde slimet til en tynnere konsistens.

Noen ganger en intens trening, en «8217; overdreven svett og tilbringe tid på den tiden, åpent for høye temperaturer kan raskt dehydrere kroppen, forårsaker en tett og gummiaktig slim.

Hvordan behandle årsakene til tett og klebrig slim

Behandling for tett og klebrig slim avhenger av årsaken.

Bakterielle og virale respiratoriske infeksjoner

Ok, kur for forkjølelse med hjemmelagde rettsmidler, som en varm pakke og Urtete. Du kan også prøve fra disken Decongestants Som pseudoefedrin.

Hvis symptomene på hardt og klebrig mucus vedvarer i mer enn noen få dager, ring legen din. De kan foreskrive muntlige antibiotika for å hjelpe deg med å bekjempe infeksjonen og puste lettere.

Allergiske reaksjoner

Hvis Gummy Mucus er et symptom på allergi, kan du prøve et antihistamin eller en nasal steroid. Unngå også utløsningsfaktorene til’allergien regnes som en metode for behandling for styringen av symptomene på symptomene på # 8217; allergi.

Svampinfeksjoner

Svampinfeksjoner i brystene kan be om en lege diagnose. Legen kan foreskrive narkotika for nesen vanning som lar deg sette inn antifungale ingredienser direkte på nasale måter. De kan også foreskrive kortikosteroider.

Dehydrering og tørt klima

Gummy mucus forårsaket av miljøfaktorer og livsstil kan være lett å behandle.

Drikker mer vann, bruk luftfuktere hjemme og begrense tiden brukt innånding tørr luft kan bidra til å håndtere slim som blir klebrig og gummiaktig.

Når skal du se en lege

Tett og gummiaktig slim er vanligvis et tegn på et alvorlig problem. Men det er noen symptomer på brystet som du aldri bør ignorere. Ring legen din dersom ett av følgende skjer:

  • Sinustrykk som varer 10 dager eller mer
  • feber
  • Vedvarende nasal sekresjon

Det er også symptomer som kan indikere en Nødvendig. Kontakt beredskapsrommet hvis symptomene dine inkluderer:

  • respiratoriske vanskeligheter
  • lungesmerter
  • bukse eller vanskeligheter med å fange pusten din
  • en skarp støy og # 8220; konvulsiv & # 8221; Når du får toksetter
  • en feber større enn 103 ° F (39 ° C)

Hvordan hindre tett slim

Hvis du ofte føler deg klebrig og tett slim, kan du gjøre noen endringer i livsstilen.

Slutt å røyke

Fordampning eller røyking sigaretter kan gjøre slimet ditt mer klebrig. Hvis du slutter å røyke og svapo, kan du merke at symptomene dine reduseres.

Slutte å røyke er vanskelig og noen forsøk kan være nødvendig for å stoppe helt. Greit. Kontakt legen din. Kan hjelpe deg med å skape en opphørsplan egnet for deg.

Bruk en luftfukter

Gjør luftfuktere i huset i årstidene der luften; luftgardiner for å være tørr kan bidra til å bringe fuktighet i # 8217;. Hvis du bor i et tørt klima, vil du kanskje kjøpe en luftfukter for soverommet ditt og det viktigste oppholdsrommet for å bruke alle «8217; år.

Bruk en respiratorisk maske

Hvis l’eksponering for forurensende stoffer, dårlig kvalitet på’luft og andre miljøirritanter forlater din tette og gummiaktig mucus, du kan prøve å ha en respiratorisk maske under den daglige reisen eller når du går ut for turer alle’åpen.

Drikk mer vann

Drikk mer vann, spesielt når du er syk, er det en enkel måte å gi mer arbeid til brystene dine mens kroppen din produserer slim. Pass på at du er tilstrekkelig hydrert, kan raskt løse symptomene.

Ta bort

Klebrig og gummiaktig slim kan utvikle seg fra miljø- og livsstilsfaktorer. Selv virale, bakterielle eller soppinfeksjoner i brystene kan utløse det.

Det er normalt at slimet ditt endrer konsistens en gang imellom, og er vanligvis ingen grunn til bekymring. Men hvis dette symptomet pågår, snakk med legen din for å se om allergi er en årsak og få behandling.

Hvis du har en dyp hoste som ikke følger etter 10 dager, smerte når du puster eller problemer med å puste, snakk umiddelbart med legen din på dine symptomer.