Ganglioneuroblastom: Symptomer, Diagnose og behandlinger

COS’er en ganglioneuroblastoma?

Neuroblastomer er svulster som utvikler seg i unge nerve- eller neuroblastceller. I nevroblastom utvikler nerver aldri helt og i stedet til svulster. Svært ofte er de rundt binyrene, men de kan vokse i andre deler av # 8217; Abdomen.

Ganglioneuroblastomi er svulster som utvikler seg i nervøst stoff, fra Ganglia & # 8221;, som betyr & # 8220; en masse nerveceller & # 8221;.

Ganglioneuroblastomene er mellomliggende tumorer, de som har celler både ondartet og godartet, eller henholdsvis kreft og ikke-kreft-celler.

Disse svulstene er sjeldne og forekommer hovedsakelig hos barn under 5 år. Dette studere Vis hvor farlig disse svulstene er: De representerer 10% av alle svulster hos barn og 15% av alle dødsfall for kreft hos barn.

Symptomer og årsaker til en ganglioneuroblastom

I de fleste tilfeller er det første tegn på ganglioneuroblastom en knutepunkt, vanligvis i # 8217; Abdomen. Hvis du ser en knutepunkt i # 8217; ditt barns eller ditt barn, kontakt lege umiddelbart. Tidlig diagnose og behandling er viktige, for å stoppe sykdommen før den sprer seg.

Hvis svulsten er i # 8217; Abdomen, kan andre symptomer omfatte:

 • magesmerter
 • Diaré eller forstoppelse
 • bein smerte
 • feber
 • lammelse, hvis svulsten komprimerer ryggraden

Generelt utvikler kreft på grunn av en genetisk mutasjon som gjør det mulig for celler å multiplisere uten kontroll. Imidlertid er de spesifikke årsakene til ganglioneuroblastomer ukjent.

Hvordan en ganglioneuroblastom er diagnostisert

Hvis du eller barnet ditt har en nodule ALLE’Abdomen, rett og slett en avtale for en fullstendig fysisk undersøkelse. Noen tester som brukes til å diagnostisere svulster, inkluderer:

 • blodanalyse
 • Urin test
 • MR
 • Tac
 • Nettverksskanning, MIBG, en spesiell kjernefysisk bildebehandlingstest for å oppdage neuroblastomer
 • Bone skanning
 • Inntak og biopsi av benmarg
 • biopsi

Behandlingsalternativer for et ganglioneuroblastom

Raskere en ganglioneuroblastom er diagnostisert, kan raskere behandles og forhindres fra spredningen. Behandlingen begynner vanligvis med kirurgisk fjerning av svulsten. Kjemoterapi og stråling brukes da til å hindre gjenvekst.

Hvis en svulst bare inneholder godartede celler, er kirurgi mest sannsynlig den eneste nødvendige behandlingen.

Relaterte typer nevrologiske svulster

Ganglioneuroblastomer er mellomliggende tumorer som vokser i nervesvev.

Ganglioneuromas er godartede tumorer av modne ganglia og nervekappe. Fjerning er vanligvis den eneste nødvendige behandlingen.

GangliaioSomes er tumorer som er bestående av modne nevroner, som forekommer hovedsakelig i hjernen, men også i en hvilken som helst del av sentralnervesystemet (hjernens eller ryggraden).

Gangliogliomi er langsomme veksttumorer i sentralnervesystemet, som ofte finnes i hjernens temporale lobe og hovedsakelig hos barn og unge voksne.

Outlook

Selv om du vet lite om denne sjeldne form for kreft, er det viktig å konsultere en lege umiddelbart hvis du hører en knutepunkt i deg eller i # 8217; barnets underliv. Hvis det viser seg å være et ganglioneuroblastom, raskere, oppdager du det og diagnostiserer det, raskere kan fjernes og forhindres at det sprer seg inn i deg eller barnets kropp.