Atrial fibrillering kirurgi: typer, risiko og mer

COS’er atrieflimmer?

Atrial fibrillering (A-FIB) er en tilstand som innebærer en unormal hjerterytme eller arytmi. I den normale sinusrytmen slår de øvre og nedre rommene på hjertet synkront blodet. I A-FIB jobber de elektriske signalene som koordinerer de to kamrene i hjertet ditt ikke sammen som de burde. Dette fører til at hjertet ditt kontrollerer uregelmessig. Som et resultat slår hjertet ditt for fort, to sakte eller uregelmessig.

A-FIB kan skje ved en anledning. I dette tilfellet vil du sannsynligvis ikke trenge omsorg. Men hvis du utvikler en kronisk atrieflimmer, trenger du omsorg. Hvis ikke behandlet, kan det føre til farlige problemer. I følge Cleveland Clinic, Det kan øke risikoen for slag fra fem til syv ganger. Når du lider av atriell fibrillering, kan blod samle seg i atria i stedet for å pumpe regelmessig. Dette kan føre til dannelsen av blodpropper, som kan føre til hjerneslag. Selv hjertevevet kan bli skadet, som til slutt kan føre til hjertesvikt.

Symptomer på’A-FIB inkluderer:

 • brystsmerter
 • Palpitasjoner
 • utmattelse
 • svakhet
 • svimmelhet
 • forvirring
 • pust

I noen tilfeller produserer det ikke noen åpenbare symptomer.

Hvis du utvikler kronisk A-FIB, er det mange måter å behandle det på, fra endringer i livsstilen. Legen vil trolig råde deg til å slutte å røyke og følge et sunt kosthold for hjertet ditt. De kan også foreskrive medisiner for å hjelpe hjertet ditt til å fungere mer effektivt. I de mest alvorlige tilfellene kan de anbefale kirurgi.

Oppdag de forskjellige operasjonene som brukes til å behandle L’A-FIB.

ABLATION INTERFORMENTS

Det finnes mange typer ablasjonskirurgi tilgjengelig for L’A-FIB. Hvis legen anbefaler ablasjonen, vil den spesifikke typen avhenge av hjertet av hjertet der den elektriske tenningen begynner. Det vil også avhenge av at din A-FIB skjer ofte eller ikke.

Ablasjonsprosedyrene er minimalt invasive kirurgiske inngrep. De er generelt utført på sykehus i løpet av to timer. Under prosedyren vil kirurgen sannsynligvis sette inn et kateter gjennom en blodåre eller nakken. De vil passere kateteret gjennom venen til øverste og nedre rom i hjertet ditt. Kateteret vil ha en elektrode på spissen, som sannsynligvis vil avgi radiobølger for å skape varme. Din kirurg vil bruke denne varmen til å ødelegge og chicatric ene’område av hjerte-stoffet ditt. Feil elektriske signaler vil ikke kunne krysse arrvevet.

L’RadioFrequency Ablation er den vanligste typen ablation som brukes. I følge American Heart Association (AHA), kan kurere uregelmessige hjerterytme i over 90% av tilfellene. Men andre typer energi kan også brukes, i stedet for radiobølger. Andre typer ablation inkluderer sonar, mikrobølgeovn og criovablation. Hvis du gjennomgår kryobusser, fryser kirurgen A’kardial stoffområde for å ødelegge det og helbrede det.

Ablation av den atrioventrikulære noden

I noen tilfeller kan en mer omfattende type ablation være nødvendig, kjent som ablation av den atrioventrikulære noden (AVN). Denne prosedyren ligner på transcateteterablasjonsintervensjonene beskrevet ovenfor, men ødelegger et større område av hjertet ditt, kjent som atrioventrikulær node. Hvis du blir utsatt for AVN, må du ha en permanent pacemaker installert i hjertet for å bestemme og opprettholde en normal hjerterytme etter intervensjonen.

Risiko for ablation

Selv om noen medisinsk prosedyre innebærer risiko, er komplikasjoner på grunn av ablationintervensjoner sjeldne.

Bivirkninger inkluderer:

 • liten smerte
 • blødning
 • ekkymose
 • VEIN-problemer

Mer alvorlige komplikasjoner inkluderer hjerneslag eller unormal flytende samling rundt hjertet, men disse komplikasjonene er sjeldne. Helsesektoren din vil følge deg nøye etter prosedyren for å oppdage tegn på problemer.

Labyrint prosedyre

Atrial fibrillering er vanlig hos pasienter som har andre hjerteforhold. Hvis du har en tilstand som krever en åpen hjerteoperasjon, som en koronar bypass-inngrep, kan kirurgen bruke labyrintprosedyren til å håndtere samtidig L’A-FIB.

Under labyrintprosedyren vil kirurgen utføre en serie snitt i hjertet og sy dem sammen. Akkurat som L’Transkateter Ablation, dette vil skape arrvev at de elektriske signalene i hjertet ditt ikke kan krysse. Dette vil omdirigere signalene slik at de fungerer normalt.

Denne intervensjonen kalles labyrintprosedyren fordi den skaper en skjema som ligner en labyrint å følge for de elektriske signalene i hjertet ditt.

Risikoen for labyrintprosedyren

Labyrinten prosedyren innebærer større risiko enn ablasjonen fordi det innebærer en åpen hjerteoperasjon. Risiko inkluderer:

 • slag
 • nyresvikt
 • Andre lidelser D’organ
 • død

En pacemaker kan også være nødvendig etter å ha lidd labyrintprosedyren.

Mens risikoen for alvorlige komplikasjoner, har labyrintprosedyren også en høy suksesshastighet. For å redusere risikoen for komplikasjoner, velg en erfaren kirurg for å utføre prosedyren.

L & # 8217;

A-FIB kan være et potensielt ubehagelig og farlig helseproblem. Heldigvis er det mange alternativer tilgjengelig for å behandle det. Hvis livsstilsendringer og narkotika ikke er tilstrekkelig, kan legen anbefale kirurgi.

Hvis en åpen hjerteoperasjon ikke er nødvendig for å behandle andre hjerteforhold, vil legen trolig anbefale en ablationintervensjon. Denne minimalt invasive prosedyren innebærer et lavt nivå av risiko og en høy suksessrate. Hvis du har mer kompliserte hjerteproblemer som krever en åpen hjerteoperasjon, kan kirurgen bruke labyrintprosedyren for å behandle din A-FIB. Denne prosedyren er mer invasiv og innebærer høyere risikonivåer.

Spør legen din dine spesifikke forhold, behandlingsalternativer og prospekter. De kan hjelpe deg med å forstå de potensielle fordelene og risikere å gjennomgå kirurgi for å behandle A-FIB.