Guide til legenes diskusjon og hematolog for Vera Politima

Beskrivelse

Vera Policitemia (PV) er en sjelden, men håndterlig blodkreft. Av 2 på hver 100.000 mennesker De er diagnostisert med det. Det er mer vanlig hos mennesker over 60 år, selv om folk i enhver alder kan bli påvirket.

Legen kan diagnostisere PV etter en vanlig blodprøve. Når legen din har nådd denne diagnosen, anbefaler vi deg å se en hematolog.

Se en hematolog

En ematologist er en lege som spesialiserer seg i blodsykdommer og lidelser. Enhver hematolog kan være i stand til å hjelpe deg med din PV. Men det er en god ide å spørre om de behandlet noen andre med denne spesielle sykdommen.

De fleste hematologer som omhandler PV og andre blodsykdommer, trener på de viktigste medisinske sentrene. Hvis du ikke kan besøke en av disse medisinske sentrene, kan en familie lege eller en intern lege ta vare på veiledning av en hematolog.

Etter din første avtale med legen din, bør du ha en bedre forståelse av hva PV er og hvordan du kan klare det.

Forskning har vist at levetiden forventet med fotovoltaikkendringer i henhold til visse faktorer. Ifølge en nylig, multicenter studie, Å ha 67 år eller mer, med et stort antall hvite blodlegemer (sammen med et stort antall røde blodlegemer) og å ha en blodpropp i fortiden reduserer levetiden.

Spørsmål å spørre hematologen din

Når du har en bedre forståelse av sykdommen, er neste skritt å snakke om din behandling. Legen vil bestemme behandlingsplanen basert på de andre faktorene i sykdommen, dens alder og dens evne til å tolerere behandling.

Her er noen spørsmål om din spesielle sykdom og på behandlingsplanen du kan spørre:

 • Hvordan kontrollert sykdommen min er?
 • Hva er de største risikoen for helsen min?
 • Det vil bli verre?
 • Hva er behandlingsmålet?
 • Hva er fordelene og risikoen for behandling?
 • Hvilke bivirkninger jeg kan forvente fra behandling? Hvordan kan de bli forvaltet?
 • Hvis jeg forblir trofast mot behandling, hva kan jeg forvente?
 • Hva er risikoen for å utvikle komplikasjoner? Hva skjer hvis du vokser opp?
 • Hva er de vanligste langsiktige komplikasjonene?
 • Hva er nummeret til mine røde blodlegemer og andre røde blodlegemer? Hvordan kan jeg sjekke dem? Hva er mine mål?
 • Hva er satsen for svar på ulike behandlinger?
 • Hvilke andre organer som er interessert i min sykdom?

Du kan også spørre hvor ofte du trenger å se hematologen din, og hvis forsikringen din vil dekke kostnadene ved avtaler og narkotika. Snakk også med legen din om hvem livsstilsendringene du kan gjøre hjem for å hjelpe til med behandling. Slutte å røyke er generelt et viktig skritt i behandlingen, spesielt fordi røyking øker risikoen for blodpropper.

Outlook

I # 8217; siste tiåret har det vært fremgang i å forstå fotovoltaikk. Forstå forholdet mellom filer Jak2 genmutasjon Og fotovoltaikk var et skritt fremover i forskning. Folk er diagnostisert før og mottar omsorg først på grunn av denne oppdagelsen. Nå gjennomfører forskerne studier for å prøve å forstå hvorfor denne mutasjonen oppstår.

Å leve med fotovoltaikk er håndterlig. Han snakker ofte med hematologen til dine symptomer og behandling.