Epiphora (Eye Tering): Årsaker og behandling

Beskrivelse

Tårer hjelper øynene dine fortsatt sunne og rolig. Men ukontrollert tåre eller tårer kan påvirke ditt velvære og ditt daglige liv.

L’Epiphora, mer vanlig kalt Tiving, er når du har en’overdreven tåreproduksjon. Dette kan skje av flere grunner. Legen din kan diagnostisere årsaken, men vi gir en titt nærmere på noen av mulighetene.

Hva er symptomene på’Epiphora?

L’Epiphora kan ta øyne litt eller overdrevet med en konstant flyt av tårer. Du kan også manifestere andre symptomer i øynene dine, for eksempel:

 • rødhet
 • Synlige og forstørrede blodkar
 • sårhet
 • akutt smerte
 • Hevelse i øyelokkene
 • tåkesyn
 • Følsomhet for lys

Hva er de mulige årsakene til Epiphora?

Ekstraherte objekter og skader

Når noe kommer inn i øynene dine, som kommer fra det som kommer fra, kan det utløse plutselige øyenvipper og rive for å eliminere det. Et støvkorn, skittent eller annet materiale kan forårsake slitasje eller riper. En skitten eller revet kontaktlinse kan også skrape eller skade øyet, og bringe til Epifora. Du kan også føle kornhet, smerte eller plage.

Allergier

Høyfeber eller allergisk rhinitt er en vanlig årsak til epifora. Dette skjer når kroppen din reagerer på ufarlige stoffer som pollen, pulver og kjæledyrhår. Immunsystemet ditt produserer antistoffer mot disse allergenene, og utløser en inflammatorisk respons som forårsaker røde øyne, hovne og vassen.

Infeksjon og betennelse

Infeksjoner og # 8217; betennelse i øynene og øyelokkene kan forårsake Ephores.

 • L’rosa øye (konjunktivitt) er en vanlig tilstand. Det er generelt forårsaket av en bakteriell eller virusinfeksjon i ett eller begge øyne. Som navnet antyder, forårsaker denne tilstanden betennelsen i blodårene i øynene, noe som gir det et rosa eller rødt utseende.
 • Hornhinnen, det gjennomsiktige linsen i øyet, kan antennes. Denne tilstanden kalles keratitt. Symptomer inkluderer smerte, rødhet, sløret syn, lysfølsomhet og overdreven tåre og hvit sekresjon.
 • A’Infeksjon eller A’betennelse i rive eller tårkjertler kan forårsake hevelse og overdreven tåre.
 • De inngrodde øyevippene kan infisere forårsaker smertefull hevelse og øye rive.
 • En pigstøy ser ut som en kvise eller bobler langs lashlinjen. Denne smertefulle røde fremspringet er vanligvis forårsaket av en [8217; bakteriell infeksjon i sebaceous kjertlene i øyelokket. På samme måte er en Calazio en mindre fremspring langs kanten eller den nedre delen av øyelokket som ikke er smertefullt.
 • Blepharitten er en rød og betent hevelse i øyelokkene. Denne tilstanden oppstår når sebaceous kjertlene på bunnen av øyevippene er tilstoppet.
 • Tracoma er en alvorlig bakteriell infeksjon i øyet. Denne smittsomme tilstanden er den viktigste årsaken til blindhet i verden. Symptomer inkluderer kløe, hovne øyelokk, pus og epiphora.

Obstruksjon av lakrimalkanalen

Nasolakranaler er tårekanalene i # 8217; indre vinkel på hvert øye. Tørk tårer for å hindre vannakkumuleringen i øyet. Disse leddene kan blokkere eller krympe, noe som forårsaker en seriøs epiphora. Dette kan påvirke en eller begge øynene. Denne tilstanden treffer Babyer, barn og voksne.

Kanalene kan blokkere seg på grunn av hevelse, betennelse og infeksjon. Symptomer inkluderer øyne hevelse, rødhet og tårer som strømmer langs ansiktet.

Noen typer hindringer er genetiske. Stampisset er en tilstand hvor åpningen av den okulære kanalen er begrenset eller blokkert.

Endringer i øyelokkene

Slå øyelokken bidrar til å fungy feie tårene på øynene. Enhver endring i strukturen og funksjonen til øyelokkene kan forårsake Ephores.

Dette kan naturlig skje eller forårsake skade. De tynne og rynkede øyelokkene i eldre kan akkumulere tårer, forårsaker rødhet og kronisk rive.

Et ectropisk øyelokk beveger seg bort fra okularpæren. Dette forhindrer tårer fra drenering på riktig måte. Et entropion øyelokk står overfor interiøret. Dette kan forårsake trykk, skraping og ubehag i øyet, utløse epiphoraen.

Andre årsaker

En rekke andre forhold kan forårsake Ephores, inkludert:

 • Tørre øyne
 • forkjølelse og influensa
 • Sol og vind
 • Overdreven bruk av digitale enheter
 • Ansiktsskader
 • Nese skader
 • bihulebetennelse

Noen stoffer kan også forårsake Epiphora:

 • Aktuelt blodtrykksmedisin
 • Kjemoterapi medisiner (Taxano)
 • epinefrin
 • Killarium (jodid og pilokarpin Echothophate)
 • steroider

Hvordan diagnostisert L’Epiphora?

Legen eller legen eller oftalmologen vil undersøke øynene og øyelokkene øvre og nedre for å finne årsaken til # 8217; Epiphora. En søker gjør at legen kan se blodkarene bak øyet og sjekke okulartrykket. De nesepassasjer og bihulehulene kan også undersøkes. Legen din vil undersøke symptomene dine og din medisinske historie.

Hvis du har sekreter eller pus fra øynene dine, kan det testes for å finne ut om du har en «-bakteriell eller virusinfeksjon».

En annen test styrer den kjemiske sammensetningen av tårene dine. En klinisk studie Han oppdaget at folk med Epiphora hadde et lavere antall partikler i tårene sine.

Hvordan det behandles L’Epiphora?

Vandige øyne kan rydde uten behandling. Når det er nødvendig, avhenger behandlingen av årsaken:

Ekstraherte objekter

Skyll objektet med en lysstråle med rent vann. Vask hendene med såpe og vann og fjern kontaktlinser hvis du bruker dem. Kontakt legen din dersom du fortsatt har rive, smerte eller noe annet symptom etter at objektet er fjernet.

Allergier

L’Epiphora på grunn av allergi er vanligvis sesongmessig. Unngå kjente allergener, som pollen, i løpet av vårmånedene.

Lindre vandige øyne og andre symptomer på allergi med narkotika. Antiallergiske stoffer bidrar til å redusere en hyperaktiv immunrespons og lindre symptomer. Disse inkluderer:

 • antihistaminer
 • Decongestants
 • Cromoyn Natrium Nasal Spray
 • immunterapi
 • tårer

Infeksjoner og betennelser

De fleste virale øyeinfeksjoner løser uten behandling. Legen kan behandle en’# 8217 bakteriell infeksjon; øyelokk øye med dråper eller antibiotika salver.

Bruk en varm pakke til å berolige hevelse og skyll øynene med sterilt vann for å fjerne skorpe eller sekreter.

Ostruidede kanaler og øyelokkendringer

Sterke tårkanaler kan løses av seg selv eller med en antibiotikabehandling for en øyeinfeksjon i & # 8217. Bruk en varm pakke med sterilt vann for å eliminere eventuelle rusk i øyet.

I noen tilfeller behandles en blokkert tårkanal med kirurgi for å åpne øyet drenering. Endringer i øyelokkene kan også repareres med kirurgi.

TIL Klinisk eksperimentering fant at botulinumtoksininjeksjonen kan hjelpe til med å slappe av musklene som lukker tårene og kurere epiphoraen.

L’Epiphora i nyfødte løser vanligvis alene. Spedbarnsårkanaler kan ta noen måneder for å åpne opp. Det kan være nødvendig å rengjøre øynene med steril våt bomull flere ganger om dagen.

Hva er perspektivet?

Vandige øyne er vanlige i alle aldre. Denne tilstanden er ikke alltid en årsak til bekymring. L’Epiphora på grunn av allergi, kald eller fet av øyelokkene løser vanligvis alene alene.

Imidlertid kan Epifora også være et symptom på en alvorlig infeksjon. Snig seg til legen hvis du lider av Epiphorora sammen med smerte, endringer i synet eller følelsen av pulver.

Vask hendene regelmessig. Unngå å berøre ansiktet ditt for å unngå å spre bakterier i øyet.

Hvis du bruker kontaktlinser, kan du være i større risiko for øyeinfeksjoner som fører til Epiphora. Husk å vaske hendene nøyaktig før du plasserer eller fjerner linsene. Rengjør linser hver dag. Bytt gamle eller utløpte kontaktlinser.

Beskytt øynene og visningen og bidrar til å forhindre Epiphora med små konstante endringer. Bruk solkrem når du er ute. Reduser øyet tretthet iført vernebriller og begrensende tid å se på skjermer. Gjør komplett øyeeksamen en del av dine vanlige helsekontroller.