Eggstokkreft og alder: Det er en lenke?

Hva er risikoen for eggstokkene kreft før 40 år?

Eggstokkreft er sjeldent hos kvinner under 40 år. De siste dataene til National Cancer Institute (NCI) har oppdaget at prosentandelen av nye tilfeller var 4% mellom 20 og 34 år. Andelen dødsfall knyttet til eggstokkreft i samme aldersgruppe var mindre enn 8217; 1%.

Du har størst risiko for å utvikle eggstokkreft hvis:

 • Jeg ble diagnostisert med brystkreft før 40 år
 • har to eller flere nære slektninger med brystkreft før 50 år
 • Ha familiemedlemmer med eggstokkreft diagnostisert i alle aldre

Hva er risikoen din i løpet av 50 og 60 år?

Som med andre svulster øker risikoen for at eggstokkreft øker med alderen i alderen. Nesten 25 prosent av de nye tilfellene som ble rapportert siden 2011 til 2015, var de mellom 55 og 64 år.

Søket viser også at gjennomsnittsalderen på diagnosen er 63 år. De fleste eggstokkene utvikler seg etter overgangsalderen.

Hva er risikoen din i løpet av dine 70 år og mer?

Av nye tilfeller diagnostisert med eggstokkreft, 22 prosent de er kvinner i alderen 65 og 74. Forskerne rapporterer at overlevelsesrater har blitt forverret blant eldre kvinner. Andelen eggstokkreft dødsfall er den høyeste blant kvinner i alderen 65 og 74.

Ifølge en artikkel publisert i 2015 Educational Book of Dell’American Society of Clinical Oncology (ASCO), En teori er at eldre kvinner har mindre sannsynlig å se etter en spesialist (onkolog gynekolog), noe som fører til mindre aggressiv kirurgisk innsats.

Din reproduktive historie

Din reproduktive historie kan spille en rolle i sjansene dine for å utvikle eggstokkreft, spesielt hvis:

 • Han startet menstruasjon før 12 år
 • Han fødte ditt første barn etter 30 år
 • Overgangsalderen opplevde etter 50 år

Andre kjente risikofaktorer forbundet med reproduksjon inkluderer infertilitet og aldri antatt orale prevensjonsmidler.

Andre risikofaktorer

L’alder og reproduktiv historie er ikke de eneste risikofaktorene for eggstokkreft. Andre risikofaktorer inkluderer:

 • Genetikk. Noen genetiske mutasjoner, som BRCA1 og BRCA2, øker risikoen for eggstokkene og brystkreft betydelig. Du kan arve disse mutasjonene fra din mor eller din far. Du har også større risiko for disse mutasjonene hvis du har en jødisk bakgrunn av Øst-Europa eller Ashkenazita.
 • Familie historie. Det er mer sannsynlig å utvikle eggstokkreft hvis du har en naturlig mor, en søster eller en datter som hadde eggstokkreft.
 • Brystkreft. Hvis du tidligere har blitt diagnostisert med brystkreft, er du med størst risiko for å utvikle eggstokkene kreft.
 • Infertilitet. Å være ufruktbar eller bruk fruktbarhetsmedisiner kan øke risikoen.
 • Hormon erstatning terapi. L’bruk av hormon erstatning terapi etter overgangsalderen øker risikoen. Dette gjelder spesielt hvis du bare tar østrogen i fem år eller mer.
 • Fedme. Å ha en kroppsmasseindeks (BMI) på 30 eller mer øker risikoen for å utvikle eggstokkreft.

Husk at å ha disse risikofaktorene for eggstokkreft betyr ikke at du vil utvikle den. D’En annen del, noen kvinner uten risikofaktorer vil utvikle denne kreften.

Snakk med legen din for å lære mer om risikofaktorene dine, og hvis det er spesielle anbefalinger basert på risikoen din.

Redusere risikoen for kreft til eggstokkene

Noen livsvalg og medisinske inngrep kan redusere mulighetene for å utvikle eggstokkreft. For eksempel:

 • L’amming kan redusere risikoen for denne sykdommen.
 • Også l’inntak av prevensjonspiller eller orale prevensjonsmidler kan hjelpe. Være på pillen i minst tre eller seks måneder, kan redusere muligheten for å kontrahere denne typen kreft, ifølge American Cancer Society. Denne fordelen varer i årevis etter å ha stoppet for å ta pillen.
 • Å ha de bundet mislykkede rørene kan også redusere sjansene for å trekke kreft til eggstokkene opptil to tredjedeler. Denne prosedyren er kjent som rørbinding.
 • Fjerning av livmoren kan redusere risikoen for om en tredjedel. Denne prosedyren kalles hysterektomi.
 • Hvis du har BRCA-genmutasjoner, kan eggstokkene fjerning redusere risikoen for eggstokkreft 80 prosent 90. Denne prosedyren er kjent som eggitektomi. Det kan også redusere sjansene for å utvikle brystkreft.

Legen kan hjelpe deg med å evaluere de potensielle fordelene og risikoen for kirurgiske prosedyrer som rørbinding, hysterektomi og ovariektomi.

Selv et velbalansert kosthold kan være nyttig, selv om dets effekter på risikoen for eggstokkreft ikke er kjent. Blant andre fordeler forbedrer et næringsrikt kosthold generelt velvære og kan bidra til å redusere risikoen for å utvikle forskjellige andre typer kreft. Spis en’bredt utvalg av frukt, grønnsaker og hele korn. Begrenser forbruket av rødt kjøtt, arbeidet kjøtt og andre bearbeidede matvarer.

Ta bort

Det er ingen sikker måte å hindre eggstokkreft. Samlet sett er risikoen for å utvikle denne sykdommen lav. Snakk med legen din dersom du er i tvil, eller hvis du har en familiehistorie av eggstokkreft.