Groppa hos voksne: Symptomer, behandling, perspektiver og mer

Beskrivelse

Rumpen er en infeksjon som påvirker pusten og forårsaker en distinkt hostebarn. Det påvirker vanligvis små barn, men i sjeldne tilfeller kan selv voksne utvikle rumpen.

Forskere vet ikke hvor vanlig Groppa hos voksne er. EN studere Publisert i 2017 rapporterte hva forfatterne beskrev som det 15. tilfelle av voksen dokumentert i litteraturen.

Fortsett å lese for å lære mer om årsakene til rumpet og hvordan leger behandler det.

Symptomer

Symptomene på avlingen kan inkludere:

 • En sterk hoste barking som blir verre om natten
 • wheezing pusten, støyende eller & # 8220; whistling & # 8221;
 • høy feber
 • hes stemme
 • omrøring
 • utmattelse

Disse symptomene varer om fra tre til fem dager.

De mest åpenbare tegnene på rump er en hoste som høres ut som en tetning som bjeffer og en akutt og hissende lyd når du tar pusten. Kontakt legen din dersom du har disse merketegnene til sykdommen.

Symptomene er generelt verre hos voksne enn hos barn. En 2000 studere Han undersøkte 11 tilfeller av voksen rump og konfronterte dem med 43 tilfeller av spedbarnspor. Forskere fant at symptomene på den øvre luftveiene og støyende pusten var mer vanlig hos voksne.

Våre initiativer

Rumpen er vanligvis forårsaket av et smittsomt virus, som et parainfluenza-virus. Disse virusene kan spre seg hvis du puster dråper D’luft når en infisert person hoster eller nyser. Dråpene kan også overleve overflatene, slik at du kan bli smittet hvis du berører et objekt og deretter berører øynene dine, nesen eller munnen din.

Når et virus angriper kroppen din, kan den produsere hevelse rundt vokalstrengene, luftrøret og bronkiene. Denne hevelsen forårsaker symptomer på rump.

Voksne kan kontrakt det smittsomme viruset, men de har større luftveier, så det er usannsynlig å utvikle rumpen. Barn, på grunn av deres mindre respiratoriske passasjer, er Mer Apt Føl effektene av hevelse og # 8217; betennelse.

Groppa hos voksne ja også bli forårsaket fra:

 • Andre virus
 • A’bakteriell infeksjon, som en’Staph infeksjon
 • A’sopp infeksjon

Diagnose

Legen kan diagnostisere rumpen ved å lytte til pusten med et stetoskop og undersøk i halsen. Noen ganger utføres en thorax radiograf for å bekrefte at det er en rump og ikke noen’andre.

Det er viktig å få en tidlig diagnose, slik at du kan starte behandlingen før tilstanden blir alvorlig. Kontakt legen din hvis du mistenker rumpen.

Behandling

Voksne med rump kan trenge mer aggressiv behandling enn barn.

Legen kan foreskrive en steroid, som dexametason (DEXK) eller adrenalinen (nebulisert, som er i form av tåke) for å redusere luftveishevelse.

Du må kanskje bruke tid på sykehuset hvis forholdene dine er alvorlige. utdanning Vis at voksne med Groppa generelt forblir på sykehuset lenger enn barn med rump.

Noen ganger må legene legge et pustepust i luftrøret for å hjelpe deg med å puste.

De fleste barn begynner å føle seg bedre inne fra tre til fem dager, Men voksne kan trenge mer tid til å gjenopprette.

Husholdningsartikler

Noen hjemmemedisiner som kan bidra til å akselerere gjenoppretting, inkluderer følgende:

 • Bruk en luftfukter. Denne enheten kan hjelpe fuktig luft, noe som kan gjøre pusten enklere. Kjøp en luftfukter i dag.
 • Drikke mange væsker. Å holde fuktighet er viktig når du har rumpen.
 • Hvile. Sover nok kan hjelpe kroppen din til å bekjempe viruset.
 • Hold deg oppreist. Sitter i en oppreist stilling kan lindre symptomene. Legg også puter under hodet kan hjelpe deg med å sove bedre.
 • Bruk benk-øverste smertestillende midler. L’Acetaminofen (Tylenol), L’ibuprofen (Advil) eller andre smertestillende stoffer kan senke feber og redusere smerte.

Forebygging

For å forhindre rumpen, bruk de samme målingene du vil bruke for å unngå forkjølelse og influensa.

 • Vask hendene ofte for å unngå dråper som transporteres av luften som kan forårsake spredning av virus. Det er spesielt viktig å vaske hendene dine før du spiser eller berører øynene dine.
 • Unngå syke mennesker, om mulig.
 • Ikke del drinker eller mat med noen andre som har en rump.

Outlook

Avlingen hos voksne er uvanlig, men mulig. Hvis du utvikler den voksne rumpen, kan du oppleve verre symptomer og trenger mer aggressiv behandling. Pass på at du konsulterer legen din hvis du tror at du har denne infeksjonen fordi du tar det snart gjennomføres et bedre resultat.