Funksjon, posisjon, problemer, symptomer på galleblæren

Galleblæren er et organ som ligger i # 8217; Abdomen. Dens funksjon er å lagre gallen til det er nødvendig for fordøyelsen. Når vi spiser, kontrakter galleblæren, eller strammer, for å sende gallen til fordøyelseskanalen.

Galleblærenesykdommer som galleberegninger er vanlige fordøyelsesforhold. Det anslås det Opptil 20 millioner amerikanere Den har galleberegninger. Fortsett å lese for å lære mer om galleblæren, på sin funksjon og tegn på et blæreproblem.

Hva er formålet med galleblæren din?

Din galleblære er en del av ditt galde system, som består av leveren, galleblæren og tilhørende leger. Dette systemet er nødvendig for produksjon, bevaring og sekresjon av gallen.

Gallen er en tett væske med grønn farge, brun eller gul. Det brukes til å hjelpe fett fordøyelsen og produseres av leveren. Det anslås at leveren din kan produsere Fra 27 til 34 væske gram galle hver dag.

Under et måltid beveger gallen seg fra leveren direkte til 8217; mykt tarm. Men når du ikke spiser, må den lagres et sted til det er nødvendig. Dette er hvor galleblæren kommer inn i spill.

Galleblæren lagrer og konsentrerer gallen. Generelt holder mellom 1 og 2.7 Fluid Ounces. Når du spiser noe fett, kontrakterer galleblæren å frigjøre gallen som lagres i # 8217; mykt tarm.

Hvor er din galleblære?

Din galleblære ligger i øverste høyre forskjellig Dell ‘# 8217; Abdomen. Dette er området på høyre side av # 8217; Abdomen som går fra bunnen av brystbenet (brystbenet) Alle’navle.

All’Interiør i kroppen din, kan galleblæren bli funnet under leveren. Han har alle «8217; skirdre på størrelse med en liten pære.

Hva er de typiske symptomene på et galleblærproblem?

En av de vanligste symptomene på et galleblæreproblem er smerten. Denne smerten kan:

 • Kommer alle & # 8217;
 • intensiverer raskt
 • de forekommer i området øverst til høyre på # 8217; Abdomen, men kan også advartes i øvre høyre side av ryggen
 • Skje etter et måltid, ofte om kvelden
 • de varer en variabel tid, fra minutter til timer

Andre instruksjoner du kan ha en galleblæreproblem, er fordøyelsessymptomer. Disse kan inkludere kvalme E Han retched.

Hva er de vanligste problemene i galleblæren?

Gallestein

Galleberegninger er nuggets av hardt materiale som kan danne seg i galleblæren. Kan bestå av kolesterol eller a selv ren kalt bilirubina og kan variere i størrelse.

Det er ikke klart hvilke biliære beregninger som forårsaker. Imidlertid inkluderer flere risikofaktorer, men er ikke begrenset til:

 • være kvinne
 • Bringe overflødig vekt
 • Følg en diett rik på fett eller kolesterol

Mange mennesker med galleberegninger viser ikke symptomer. Men når beregningene blokkerer en kanal i galvesystemet, kan smerte oppstå. Når symptomatiske galleberegninger ikke behandles, kan det oppstå komplikasjoner.

cholecystitis

Den cholecystitt er når galleblæren er betent. Dette skyldes ofte en blokk forårsaket av galleberegninger. Andre faktorer som kan forårsake choleciditt inkluderer svulster, infeksjoner eller blodsirkulasjonsproblemer.

Noen av de vanligste symptomene på cholecystitis inkluderer:

 • Sterk smerte plassert øverst til høyre eller i midten av # 8217;
 • smerte som sprer seg eller utstråler til skulderen eller tilbake til høyre
 • en ømt mage, spesielt når det berøres
 • feber
 • kvalme eller oppkast

Hvis tilstanden ikke behandles, kan det forårsake potensielt alvorlige komplikasjoner. Dette kan inkludere en tåre i galleblæren eller en Gile-infeksjon.

Behandling kan føre til narkotika for å håndtere betennelse, men i noen tilfeller er blæren fjerning nødvendig.

Cholecyish sykdom uten beregninger (akutt cholecid sykdom)

I noen tilfeller kan du ha cholecystitis uten nærvær av gallestein. Dette skjer i omtrent 5 prosent av mennesker med akutt cholecystitis.

Denne tilstanden blir ofte observert hos personer med lesjoner ALL’Abdomen eller å ha brukt tid i en Intensive Care Unit i A & # 8217. Det antas å være forårsaket av mangel på blære oksygen, som forårsaker galleakkumulering.

Cholecyish sykdom uten beregninger behandles ofte ved å fjerne galleblæren.

Choledocolithiasis

Choledocolithiasis oppstår når en galleberegning blokkerer den vanlige gallekanalen. Dette er ledningen som har gallen fra leveren til leveren til leveren. Når dette skjer, begynner gallen å gå tilbake til leveren.

Folk med kolholedocolithiasis følger vanligvis smerte i øverste høyre side av # 8217; Abdomen. Andre symptomer inkluderer:

 • Guling av huden eller øynene, kjent som gulsott
 • Veldig mørk urin
 • Leirefarge avføring
 • kvalme eller oppkast

Tilstanden behandles ved å fjerne galleberegningene fra ledningen ved hjelp av et endoskop. Fjernelsen av galleblæren kan også anbefales for å forhindre tilstanden i gjentakende.

Gallbladder Polyps

Gallbladder Polyps er vekst som projiseres ALLE’interiør i galleblæren. Av 95 prosent av polypene er godartede (ikke kreft).

De fleste med polypper har ingen symptomer, og polypper oppdages av en rutinemessig ultralyd eller en tac. Men noen manifesterer symptomene, som smerte i øverste høyre side av # 8217; Abdomen og kvalme.

Polypene som ikke forårsaker symptomer, kan overvåkes av ultralyd for å se om de blir større. Fjernelsen av galleblæren kan anbefales i tilfelle av symptomatiske eller store polypper.

Mindre vanlige galleblæreproblemer

Det er andre forhold som kan påvirke galleblæren. Imidlertid oppstår de mindre ofte sammenlignet med betingelsene som er diskutert ovenfor:

 • Galleblærer kreft. Gallbladder Cancer er en sjelden type kreft. Lite er kjent om hva årsaken, men risikofaktorer kan inkludere ting som å være kvinner og ha galle- eller fedmeberegninger.
 • Fravær av galleblæren (Empiema). Dette skjer når en puspose er dannet i galleblæren. Det kan være en alvorlig komplikasjon av cholecystitt forårsaket av en blokk med gallekalkulasjoner.
 • Porselen galleblærer. Porselen galleblæren er en sjelden tilstand hvor fotball akkumuleres på den indre veggen av galleblæren, forårsaker symptomer som ligner på gallesteinene. Dets skyld er ikke kjent.
 • Boring. Dette er når hevelsen koker eller rive galleblæren. Gallbladder perforering er en farlig tilstand for livet.

Hva kan du gjøre for å forhindre blæreproblemer?

Følgende strategier kan bidra til å redusere risikoen for galleblæreforhold som gallestein:

 • Fiber konsentrerer seg. Spis mat rik på fiber, som hele korn, grønnsaker og frukt.
 • Velg sunne fettstoffer. Eksempler er olje d’oliven og fiskeolje.
 • Begrens mat rik på sukker og fett. Prøver å begrense mat med høyt sukkerinnhold, inneholder raffinerte karbohydrater eller er rike på usunn fett.
 • Hold vekten din. Overvekt eller fedme er en risikofaktor for galleberegninger. Hvis du trenger å gå ned i vekt, planlegger å miste det sakte.
 • Opprettholde et vanlig matprogram. Hopp over måltider eller raskt kan øke risikoen for gallestein.

Du kan leve uten en galleblære?

Din galleblære kan fjernes om nødvendig. Dette anbefales vanligvis hvis du har smertefulle galdeberegninger som forårsaker blokker eller betennelse.

Folk uten blære kan leve et normalt liv. Leveren din vil fortsatt produsere gallen du trenger for fordøyelsen. I stedet for å bli lagret i galleblæren, vil gallen bevege seg direkte inn i # 8217; mykt tarm.

Etter å ha fjernet galleblæren, må du kanskje gjøre kosttilskudd for å hjelpe kroppen til å tilpasse seg forandring. Kostholdsendringer kan omfatte:

 • Gradvis øke mengden fiberrike mat du spiser & # 8211; Spise for mange fibre for tidlig etter operasjonen kan forårsake hevelse eller diaré
 • Begrens fettmatforbruk
 • Redusere L’koffeininntak

Når skal du se en lege

Det er viktig å snakke med legen din hvis du tror at du har symptomene på et galleblæreproblem som gallestein. Dette innebærer generelt en plutselig smerte i den øvre delen til høyre for # 8217; Abdomen. Denne smerten oppstår ofte etter å ha spist.

Noen symptomer kan tyde på et mer alvorlig galleblæreproblem. Kontakt lege umiddelbart for alvorlig magesmerter, som varer mer enn 5 timer eller oppstår sammen med:

 • feber
 • frysninger
 • kvalme eller oppkast
 • Guling av huden eller øynene (gulsott)
 • Veldig mørk urin
 • Leirefarge avføring

Bunnlinjen

Din galleblære ligger i øvre høyre side av # 8217; Abdomen. Dens funksjon er å lagre gallen som produseres av leveren.

Det er en rekke forhold som kan påvirke galleblæren, det vanligste er gallesteinene. Ubehandlede galleberegninger kan føre til potensielt alvorlige komplikasjoner som blokker og betennelse.

Kontakt legen din dersom du har smerte i øverste høyre side av # 8217; Abdomen, spesielt etter å ha spist. Dette kan være et symptom på galleberegninger.

En sterk smerte i den rette delen av Abdomen ledsaget av kvalme eller oppkast, feber og kuldegysninger kan indikere en mer alvorlig tilstand som trenger akuttmedisinsk behandling.