Fosterovervåking: Unormale hjerterpor

Beskrivelse

Det er viktig å overvåke hjertefrekvensen og barnets rytme for å sikre at det er godt i løpet av tredje trimester av graviditet og under arbeidskraft. Fetal hjertefrekvens bør være mellom 110 og 160 slag per minutt under avansert graviditet og arbeid, andre Johns Hopkins Medicine Health Library.

Legene kan bruke interne eller eksterne enheter for å overvåke føtal hjerteslag. Mesteparten av tiden er det målt ved hjelp av en ultralyd enhet. Noen ganger vil legen din koble en intern overvåkingsenhet direkte til barnets hodebunn for å måle hjertefrekvensen mer nøyaktig.

Legen din vil søke etter ulike typer hjertefrekvens, inkludert akselerasjoner og decelerasjoner. Vær oppmerksom på eventuelle endringer knyttet til hjertet som kan oppstå, siden disse ofte tegnes at barnet eller moren er i fysisk risiko. Disse risikoskiltene kan indusere legen for å handle umiddelbart for å gjenopprette sikkerheten til fosteret og moren.

Akselerasjoner

Legene vil søke akselerasjoner under Travaglio. Accelerasjonene er kortsiktige økninger i hjertefrekvensen på minst 15 slag per minutt, som varer minst 15 sekunder. Akselerasjoner er normale og sunne. De sier til legen at barnet har et tilstrekkelig inntak av oksygen, som er grunnleggende. De fleste fetusene har spontane akselerasjoner på ulike punkter under arbeidskraft og fødsel. Legen kan forsøke å indusere akselerasjoner hvis de er bekymret for barnets velvære og ikke se akselerasjoner. De kan prøve en av de få forskjellige metodene for å indusere akselerasjoner. Disse inkluderer:

Hvis disse teknikkene aktiverer L’akselerasjon av føtal hjertefrekvens, er det et tegn på at barnet er bra.

Decelerasjoner

Decelerasjonene er midlertidige fall av føtal hjertefrekvens. Det er tre grunnleggende typer avchelerasjoner: forhåndsgraderinger, sen decelerasjoner og variable decelerasjoner. De første decelerasjonene er generelt normale og ikke bekymre seg. Tardive og variable decelerasjoner kan noen ganger være et tegn på at barnet ikke er bra.

Advance Decelerations

De første decelerasjonene starter før toppen av sammentrekningen. De første decelerasjonene kan oppstå når babyens hode er komprimert. Dette skjer ofte i de påfølgende fasene av arbeidskraft mens barnet kommer ned gjennom fødselskanalen. De kan også forekomme under for tidlig arbeid hvis barnet er for tidlig eller i Podalica-posisjon. Dette forårsaker utero over hodet under sammentrekningen. Advance decelerations generelt er ikke skadelige.

Tardiv decelerasjoner

Sent decelerasjoner begynner ikke før toppen av en sammentrekning eller etter livmor sammentrekning er avsluttet. De er vanlige og grunne nedgang i hjertefrekvensen som reflekterer formen på sammentrekningen som forårsaker dem. Noen ganger ikke C’Det er grunn til å bekymre seg for sent decelerasjoner, forutsatt at barnets hjertefrekvens også vil vise akselerasjoner (dette er kjent som variabilitet) og en rask gjenoppretting ved normal hjertefrekvensintervall.

I noen tilfeller kan sen decelerasjoner være et tegn på at barnet ikke mottar nok oksygen. Sent decelerasjoner som oppstår sammen med en akselerert hjertefrekvens (takykardi) og en svært liten variabilitet kan bety at sammentrekninger kan skade barnet ved å frata det oksygen. Legen din kan bestemme seg for å starte en presserende keisersnitt (eller fremvoksende) kutt hvis sent decelerasjoner og andre faktorer indikerer at barnet er i fare.

Variable decelerations

Variable decelerasjoner er uregelmessige, ofte hakkede føtal hjertefrekvens som virker mer dramatiske enn sen decelerasjoner. Variable decelerasjoner oppstår når barnets navlestreng er midlertidig komprimert. Dette skjer i de fleste arbeidene. Barnet avhenger av en konstant blodbanen gjennom navlestrengen for å motta oksygen og andre viktige næringsstoffer. Det kan være et tegn på at barnets blodstrøm er redusert dersom det oppstår variable retelerasjoner igjen og igjen. En slik ordning kan være skadelig for barnet.

Legene bestemmer seg om variabel decelerasjoner er et problem basert på SO’andre sier de deres hjertefrekvensmonitorer. En annen faktor er hvordan barnet er nært fødsel. For eksempel vil legen kanskje utføre en keisersnitt hvis det er alvorlige variable decelerasjoner til Bugger;. Det regnes som normalt hvis de finner sted før levering og også ledsaget av akselerasjoner.

Hva å forvente

Prosedyren for overvåking av føtal hjertefrekvensen er smertefri, men den interne overvåkingen kan være ubeleilig. Det er svært få risikoer knyttet til denne prosedyren, så rutiner utføres på alle kvinner i arbeidskraft og fødsel. Snakk med legen din, jordemor eller arbeidssykepleier hvis du har spørsmål om barnets hjertefrekvens under Travaglio. Hvordan lese stripene krever trening. Husk at en rekke faktorer, ikke bare hjertefrekvens, kan bestemme barnets ytelse.