Fosterstasjon i arbeidskraft og fødsel

COS’er føtalstasjonen?

Under Travaglio vil legen bruke forskjellige vilkår for å beskrive hvordan barnet ditt går gjennom fødselskanalen. En av disse ordene er «8220; stasjon & # 8221; av barnet ditt.

Fosterstasjonen beskriver hvor mye barnets hode har falt i bassenget ditt.

Legen bestemmer føtalstasjonen som undersøker livmorhalsen og identifiserer hvor den nedre delen av barnet er i bassenget. Legen vil derfor tildele et tall fra -5 til +5 for å beskrive hvor festen er funnet (vanligvis hodet).

Denne figuren representerer antall centimeter som barnet har falt i bassenget.

Bestem barnets stasjon

En lege utfører vanligvis en livmorhalskontroll for å avgjøre hvor bredt livmorhalsen er og hvor mye barnet har flyttet.

Legen vil derfor tildele et tall fra -5 til +5 for å beskrive barnets posisjon i forhold til ishærplugger. Ischiatic plugger er beinprotuber som ligger i den smaleste delen av bassenget.

Under en vaginal eksamen vil legen sjekke barnets hode. Hvis hodet er høyt og ennå ikke er engasjert i fødselskanalen, kan den flyte bort fra fingrene.

På dette stadiet er føtalstasjonen -5. Når barnets hode er ALLE’Ischia trådhøyde, er føtalstasjonen null null. Når babyens hode fyller vaginalåpningen, like før fødselen, er føtalstasjonen +5.

Hver endring i tallet betyr vanligvis at barnet ditt har kommet ned til et annet centimeter i bassenget ditt. Men L’tilordne et tall er et estimat.

Vanligvis om to uker før fødsel, vil barnet falle inn i leveringskanalen. Dette kalles å være Boyfriend & # 8221;. På dette tidspunktet er barnet ditt på stasjonen 0. Dette fallet i fødselskanalen kalles lyn.

Du vil føle mer plass til dype åndedrag, men blæren kan komprimeres, så du må ofte urinere. Hyppige, små mengder urin er vanlige. Kontakt legen din dersom du føler smerte eller brenner under vannlating.

Graf av føtalstasjonen

Fosterstasjonen kan være viktig for en lege siden den amerikanske kongressen av obstetrikere og gynekologer anbefaler ikke fødsel med tang med mindre et barn passerer til en bestemt stasjon.

Legene måler føtalstasjonen på en skala fra -5 til +5. Noen leger kan bruke fra -3 til +3. Generelt er følgende referanser basert på føtalstasjonen:

Score hva betyr -5 til 0 delen & # 8220; presentere & # 8221; Eller mer palpable (i stand til å høre) ligger over kvinnens ischiale plugger. Noen ganger kan en lege ikke høre den delen som vises. Denne stasjonen er kjent som & # 8220; float & # 8221;. Zero stasjon Barnets hode er kjent for å være & # 8220; eller justert med ischiaiske plugger. Fra 0 til + 5 brukes de positive tallene når et barn er nedstått utover Ischia-plugger. Under fødselen er et barn i stasjonen fra +4 til +5.

Nummerforskjellene fra -5 til -4 og så videre er ekvivalente med lengden i centimeter. Når barnet ditt beveger seg fra nullstasjon til stasjon +1, flyttet han ca 1 centimeter.

Fordi føtalstasjonen måles?

Fosterstasjonen er viktig for å overvåke. Det hjelper leger å evaluere hvordan arbeidskraft går.

Andre målinger som legen din kan vurdere inkluderer cervikal ekspansjon, eller hvor mye livmorhalsen forstørres til barnetpassasjen og den livmorhalske eliminering, eller hva som har blitt tynn livmorhalsen for å fremme fødsel.

Over tid, hvis et barn ikke utvikler seg gjennom livmorhalsen, må en lege måtte vurdere å forlate ved keisersnitt eller ved hjelp av verktøy som tang eller tomhet.

fordeler

L’Cervical eksamen for å bestemme føtalstasjonen kan være rask og smertefri. Denne metoden brukes til å bestemme hvordan et barn utvikler seg gjennom fødselskanalen. Denne måling er vanligvis en av de mange som en lege kan bruke til å bestemme utviklingen av arbeidskraft.

A’alternativ til livmorhalsk undersøkelse for føtal stasjon er bruken av en ultralyd maskin, som bruker lydbølgene for å bestemme barnets posisjon.

Ifølge en studie publisert i magasinet Ultralyd i obstetrik og gynekologi, L’Ultralyd er vanligvis like effektiv som personlig eksamen for å bestemme fosterposisjonen.

Legene kan velge å bruke dette bildeverktøyet som et alternativ eller som en metode for å bekrefte hva de identifiserer som en føtal stasjon.

MOT

En av de mulige ulempene ved å bruke fosterstasjonen er at det er en subjektiv måling. Hver lege baserer sin bestemmelse av føtalstasjonen på hvor Ischia-spines tenker.

To leger kan begge lede en livmorhalsk eksamen for å prøve å bestemme føtalstasjonen og finne to forskjellige tall.

Også, L’aspektet av bassenget kan variere fra kvinner til kvinne. Noen kvinner kan ha et kortere basseng, som kan endre måten en lege vanligvis ville måle føtal stasjon.

En annen grunn til at legen kanskje vil være forsiktig i # 8217; bruk av føtalstasjonen er at for mange vaginale eksamener gjort mens en kvinne er i arbeidskraft Øke muligheten for infeksjon.

Det er også mulig at et barn er i en stilling kjent som presentasjon av & # 8220; Face & # 8221;. Dette betyr at babyens ansikt i stedet for baksiden av hodet, tar sikte mot forsiden av mors basseng.

Formen på barnets hode i denne stillingen kan indusere en lege for å tro at barnet er lavere i fødselskanalen til det som egentlig er.

Føtal stasjon og biskop score

Fosterstasjonen er en av komponentene i en biskopspoengsum. Legene bruker dette poengsystemet for å bestemme suksessen til en «8217; induksjon av arbeidskraft og sannsynligheten du vil kunne føde vaginal eller måtte ha en keisersnitt.

De fem komponentene i en biskopscore er:

En biskopspoengsum på mindre enn 3 betyr at det er usannsynlig at du kan føde uten noen form for induksjon, som for eksempel legemidler som administreres for å fremme sammentrekninger. Poengsummen til en Alfiere høyere enn 8 betyr at det sannsynligvis vil levere spontant.

En lege vil tildele en poengsum mellom 0 og 3 for hver enkelt bestemmelse. Den laveste poengsummen er 0 og den høyeste er 15.

Måtene som leger får denne poengsummen på er som følger:

Cervical Expansion Score Eliminering av koblinger Fosterstasjon Cervical Posisjon Tekstur av Cervices 0 Lukket fra 0% til 30% -3Ferma bak 11-2 cm4% til 50% -2 sentralposisjon Moderat stopper 23-4 cm 60% til 70% -1forter 25 % + cm80% eller høyere + 1 myk intern

Legene kan bruke biskopscore for å rettferdiggjøre visse medisinske prosedyrer, for eksempel L’Travaglio induksjon.

L & # 8217;

Mens føtalstasjonen kan være unøyaktig, og målingene kan variere som lege til lege, er det et viktig stykke lege vurdering av hvordan arbeidet ditt går videre.