Forståelse av abstrakt tenkning: utvikling, fordeler og mer

Del på Pinterest

I dag er vi besatt av data. Eksperter fra hver sektor finner geniale måter å måle og representere millioner av datapunkter hver dag.

Men dataene er nesten fri for verdi med mindre noen ikke kan se på tallene, detektere mønstre, analysere hva disse modellene betyr og utvikle fortellinger for å forklare dem for alle andre.

Forskjellen mellom å samle data og forstå dens betydning er forskjellen mellom betong og abstrakt tenkning.

Abstrakt tenkning er evnen til å forstå konsepter som er ekte, for eksempel frihet eller sårbarhet, men som ikke er direkte knyttet til fysiske gjenstander og konkrete opplevelser.

Abstrakt tenkning er evnen til å absorbere informasjon fra våre sanser og skape forbindelser med resten av verden.

Et godt eksempel på abstrakt tenkning på jobben er humor. Komikere er eksperter i abstrakt tenkning. Observere verden som omgir dem. Oppdage inkongruces, absurditet og opprør. Og bygge vitser på uventede forbindelser.

Abstrakt tenkning vs. konkret tenkning

Abstrakt tenkning er vanligvis definert ved siden av motsatt: konkret tenkning. Betong tenkning er nært knyttet til objekter og erfaringer som kan observeres direkte.

Et eksempel på A’aktivitet som innebærer en konkret tanke er dekomponeringen av et prosjekt i spesifikke kronologiske passasjer. En relatert oppgave med abstrakt tenkning er å forstå årsakene til at prosjektet er viktig.

De fleste av oss må bruke en blanding av betong og abstrakt tanke på å fungere godt i hverdagen.

Hvordan vi utvikler abstrakt tenkningsevne?

Abstrakte tenkningsevner utvikler seg som vi vokser og hersker. Swiss Psychologist Jean Piaget forklarte hvordan barn tenker evner endres som de er enige.

Piaget sa det fra fødsel til # 8217; alder på 2 år, nyfødte og små barn tror generelt konkret. De observerer og utforsker verden som omgir dem med sine fem sanser og motoriske ferdigheter.

Se på chearium på gulvet, Pinchalo med fingertuppene og legg det i munnen. Du bestemmer deg for at du liker. Gjenta prosessen.

Fra 2 til 7 år utvikler barn muligheten til å tenke symbolsk, noe som kan være grunnlaget for abstrakt tenkning. Lær at symbolene som bokstaver, bilder og lyder kan representere ekte objekter i den virkelige verden.

Fra 7 år opp til 11 år utvikler barn logisk begrunnelse, men deres tanker forblir stort sett betong, knyttet til det de direkte observerer.

Rundt 12 år og fortsetter opp til # 8217; voksen alder, er de fleste basert på sin konkrete begrunnelse og utvider i abstrakt tenkning.

Denne fasen inkluderer den økende evnen til å sette seg i andres sko (for å bruke en metafor av abstrakt tenkning), lære å gå inn i empati. L’Empathy øvelse regnes som en’abstrakt tenkning ferdighet.

Abstrakt resonnement på skolen

Mange av oppgavene som studenter spiller på skolen, er knyttet til abstrakt tenkning. Matematiske ferdigheter er ofte abstrakte. De er basert på evnen til å konseptualisere tall og operasjoner uten å sette hendene på fysiske gjenstander.

Studien av språk innebærer ofte analysen og uttrykket for abstrakte ideer, generaliseringer på menneskelig natur og konflikter og på og på: Lær å skrive figurative sammenligninger som metaforer og likheter.

Historie, samfunnsstudier, filosofi og politikk krever all evnen til å tenke generelt for sosiale problemer og bruke etisk vurdering. Vitenskap krever at elevene foreslår, tester og vurderer hypoteser og teorier.

I tillegg til de akademiske aspektene i skolen, som surfer på de komplekse sosiale situasjonene som presenteres under en typisk skoledag, innebærer også abstrakt tenkning.

Fordelene med abstrakt tenkning

Folk som er i stand til å tenke abstrakt, er ofte gode på:

 • Tar intelligens
 • Løs komplekse problemer
 • skaper kunst av alle typer
 • Oppfinne nye alternativer og retninger (divergerende tenkning)

Hvordan forbedre abstrakt tenkning

Hvis du vil forbedre abstrakte tenkningsevner, er det noen ting du kan prøve:

Forhold som kan begrense abstrakt resonnement

Noen nevrologiske forhold kan forstyrre din abstrakte tenkningsevne.

 • Autistisk spektrumforstyrrelser. Forskere De fant at noen mennesker med autistisk spektrumforstyrrelse kan ha problemer med konsepter og feilsøking.
 • Schizofreni. Noen former for abstrakt tenkning, spesielt de som er involvert Tolke sosiale situasjoner, Det kan begrenses av schizofreni.
 • Traumatisk eller organisk hjerne lesjoner. Skader fra ulykker og prenatale eksponeringer, inkludert fosteralkoholspektrumforstyrrelser, kan påvirke hjerneområder som gjør abstrakt tenkning mulig.
 • Intellektuelle funksjonshemminger. Personer med intellektuelle funksjonshemminger har ofte problemer med å bruke og forstå abstrakte tenkemuligheter.
 • Demens. Ofte er deler av hjernen som er involvert i mange typer demens, de samme delene som kontrollerer abstrakte tenkningsevner.

Når abstrakt tenkning ikke er nyttig

Noen ganger evnen til å forestille seg, forutsi og etablere tilkoblinger forstyrrer sunn drift.

Ta for eksempel den kognitive forvrengningen kjent som katastrofale. Hvis du er ubrukelig verre naturbilder, kan du øke nivået av angst eller forverres depresjonssymptomer.

Generalisering er et annet eksempel. Hvis en D & # 8217 stopp oppstår. Forskning & # 8211; Undersøkelser viste at denne typen abstraksjon er vanlig med angst og depresjon.

Hvis du har en av disse forholdene, kan det hende du finner at abstrakt tenkning er noen ganger problematisk:

 • angst
 • Depresjon
 • Compulsive Obsessiv lidelse (DOC)
 • Post-traumatisk stressforstyrrelse (PTSD)

Den gode nyheten er at forskere har oppdaget at du kan øve konkrete tenkningsevner og bruke dem til å forbedre Depresjon symptomer og til og med hjelpe deg med beslutningsprosessen Under depresjonsperioder.

L & # 8217;

Abstrakt tenkning er evnen til å vurdere konsepter utover det vi observerer fysisk. Anerkjenne ordninger, analysere ideer, syntetiser informasjon, løse problemer og skape ting innebærer abstrakt tenkning.

Evnen til å tenke abstrakt utvikler seg som vi modnes, og vi kan med vilje forbedre vår abstrakte tenkningsevne improvisere og leke med puslespill, modeller og språk.

Å finne en sunn balanse mellom abstrakt og konkret tenkning er viktig for å opprettholde god mental helse og daglig drift.