Forstå behandlingsforventninger for IBS

Beskrivelse

Enten du starter din behandlingserfaring for Dell & # 8217 syndrom; irritabel tarm (IBS) eller tar de samme stoffene for en PO & # 8216; Det er lett å spørre hva behandlinger er tilgjengelige.

Før du snakker med legen din om behandlingsalternativer, kjent med det som er tilgjengelig. Fortsett å lese for en oversikt over dine behandlingsalternativer for IBS.

Medisiner godkjent av FDA for IBS

US Food and Drug Administration (FDA) godkjente forskjellige spesifikke stoffer for behandling av IBS. Selv om legen din kan foreskrive medisiner for å behandle andre spesifikke symptomer, har disse blitt godkjent for å behandle spesifikt IBS:

 • Alosetron Hydrochloride (Lotronex): FDA godkjente dette stoffet for behandling av behandlingen av # 8217; IBS med diaré (IBS-D). Legemidlet er en 5-HT3-blokkering.
 • Eluxadoline (Viberhi): I mai 2015 godkjente FDA dette stoffet for behandling av behandlingen av # 8217; IBS-D. Dette stoffet er utformet for å påvirke nervesystemet ved å redusere intestinale sammentrekninger som forårsaker diaré.
 • Lubiproston (Amitiza): Dette legemidlet brukes til å behandle IBS med forstoppelse (IBS-C) hos kvinner i alderen 18 og oppover. Det virker ved å aktivere kloridkanaler i kroppen for å redusere symptomene på forstoppelse.
 • Rifaximina (Xifaxan): FDA har også godkjent dette antibiotikumet for behandling av behandlingen av # 8217; IBS i mai 2015. Dette stoffet bør tas tre ganger om dagen i 14 dager for å redusere symptomene på # 8217; IBS-D. Selv om leger ikke vet nøyaktig hvordan stoffet fungerer, antas det at Xifaxan virker på bakterier i mage-tarmkanalen (GI) for å redusere symptomene som er forbundet med # 8217; IBS-D.

Legen din kan vurdere naturen og alvorlighetsgraden av symptomene dine før de foreskriver disse stoffene.

Narkotika for å håndtere spesifikke symptomer

Din helsepersonell kan foreskrive andre rusmidler for å håndtere spesifikke symptomer forbundet med IBS. Eksemplene kan inkludere diaré, forstoppelse, kramper og angst. Mange av disse stoffene er bestemt til å bli tatt når symptomene blir verre, ikke hver dag.

Selv om noen er tilgjengelige på døren, bør du snakke med legen din før du begynner å ta dem. På denne måten kan du være sikker på at de ikke vil samhandle med andre rusmidler du tar eller påvirker helsen din negativt.

 • Antidepressiva: Angst, stress og depresjon kan bidra til symptomene på # 8217; IBS. Antidepressiva kan bidra til å redusere disse effektene. Eksempler er Fluoxetin (Prozac), Sertralina (Zoloft) og Citalopram (Celexa).
 • Anti-Diarré: Noen av disse legemidlene virker på musklene i mage-tarmkanalen, senker raske sammentrekninger som kan føre til diaré. Eksempler er loperamid og difenoksylat.
 • Antispastastics: Disse stoffene reduserer kramper som kan oppstå med IBS L & # 8217. Noen er urte rettsmidler. Eksemplene inkluderer alkaloider av belladonna, osciamin og peppermynteolje.
 • Sequestering av gallsyrer: De brukes i tilfelle diaré pågår til tross for bruk av anti-diaré. Imidlertid inkluderer bivirkninger magesmerter, hevelse, gass og forstoppelse, som kan begrense bruken av den. Eksempler er Cholestiramina og Colesvelam.
 • Fiber kosttilskudd: Disse kosttilskuddene kan øke massen av avføringen og lette passasjen. De brukes ofte til å redusere forstoppelse.
 • Laxatives: Disse stoffene håndterer forstoppelse. Noen myker avføringen. Andre stimulerer tarmen og letter tarmbevegelsen. Eksempler er laktulose, magnesia melk og polyetylenglykol 3350 (Miralax).
 • Probiotika: Selv om det ikke var helt demonstrert at disse reduserer symptomene på # 8217; IBS, antar noen mennesker dem til å gjenopprette bakteriebalansen i fordøyelseskanalen.

Ideelt sett kan livsstilsendringer hjelpe deg med å kontrollere IBS. Men hvis symptomene blir verre eller påvirke ditt daglige liv, kan legen din foreskrive ett eller flere av disse stoffene.

Endringer i livsstilen

Noen ganger er behandlinger for IBS ikke tilgjengelige i form av en pille. Fordi diett, stress og angst kan alle spille en rolle i forverringen av IBS, livsstilsendringer, kan redusere symptomene. Et utgangspunkt er kostholdet ditt.

Noen matvarer kan forårsake irriterende gasser og hevelse. Legen din kan råde deg til å eliminere grønnsaker som brokkoli, blomkål og kål for å se om symptomene forbedres. Også karbonerte drikker og rå frukt kan forårsake overskytende gass og hevelse.

En annen potensiell forandring går til et lavt fodmap diett. FODMAP står for oligo-, av gjærbare monosakkarider og polyoler. Disse typer karbohydrater kan irritere fordøyelseskanalen når du lider av IBS.

En deletion diett kan anbefales, hvor du slutter å spise disse typer mat for å se om symptomene dine forbedres. Du kan deretter sakte reintroduce noen matvarer. Hvis symptomene gjenoppretter, vet du hvilken mat som kan være en av årsakene.

Eksempler på høye fodmap mat inkluderer asparges, epler, bønner, ødelagte erter, grapefrukt, arbeidet kjøtt, rosiner og produkter som inneholder korn.

Noen ganger kan tilsetningen av fibre i kostholdet bidra til å redusere effekten av forstoppelse.

Imidlertid kan fiberrike matvarer være fodmap rike matvarer. Eksempler er fullmakt korn, grønnsaker, bønner og frukt. Legg til disse matene sakte til kostholdet ditt, kan bidra til å redusere potensielle bivirkninger.

Stressavlastning er et annet viktig aspekt av livsstil når du lider av IBS. Hviler og trener kan bidra til å redusere daglig stress. Prøv aktiviteter som yoga, meditasjon, tai chi, dagbok og lesing.

Ta litt & # 8216; av tid for deg selv, selv bare 15 minutter om dagen, kan bidra til å lindre følelsen av stress og press. Du kan dra nytte av å se en terapeut som kan hjelpe deg med å gjenkjenne stressfaktorer i livet ditt og lære å håndtere dem.

Slutte å røyke er en annen viktig forandring i livsstilen når du bor sammen med IBS. Sigarettrøyk kan forårsake reaksjoner i kroppen din som gjør den mest irritable tarmen. Slutte å røyke er ikke bare god til helse generelt, men bidrar også til å redusere symptomene på # 8217; IBS.

L & # 8217;

IBS er en tilstand som har sin høye og bass. Forstyrrelsen kan forverres med stress, hormonelle svingninger og sykdommer. Noen ganger, # 8217; IBS divamps for tilsynelatende uten en åpenbar grunn. Det er ingen kur for L’IBS, men kan administreres.

Snakk med legen din om hvordan du kan sjekke symptomene dine gjennom livsstilsendringer, narkotika eller en kombinasjon av begge.