Du kan få Streptococcus uten mandler?

Beskrivelse

Streptococcus Gorge er en svært smittsom infeksjon. Forårsaker hevelse av mandler og hals, men du kan fortsatt få det selv om du ikke har mandler. Har ikke mandler kan redusere alvorlighetsgraden av denne infeksjonen. Det kan også redusere antall ganger de lider av streptokokker.

Hvis du ofte lider av ondt i halsen, kan legen din anbefale deg å fjerne mandlene. Denne prosedyren kalles tonsillektomi. Kan bidra til å redusere antall tilfeller av ondt i halsen som oppstår. Dette betyr imidlertid ikke at du ikke har mandlene du gjør deg helt immun mot streptokokker.

Hva forårsaker Streptococcus årsaken?

Streptococcus hals er en’bakteriell infeksjon. Den er avledet fra Streptococcus bakterier. L’infeksjon sprer seg gjennom spytt. Du trenger ikke å røre noen direkte med vondt i halsen. Kan spre seg i luften hvis noen med infeksjonshosten eller nyser. Det kan også være utbredt på vanlige overflater på grunn av mangel på håndvask.

Å ha mandlene betyr ikke at du vil ha Streptococcus, så vel som ikke å ha mandlene ikke gjør deg immun mot denne infeksjonen. I begge tilfeller, L’eksponering for streptokokker bakterier setter deg i fare.

Folk som har mandler driver større risiko for hyppigere tilfeller enn en sår hals. Dette gjelder spesielt hos barn. Ikke ha mandlene kan redusere mulighetene som bakterier vokser i halsen. Også dine symptomer kan ikke være så alvorlige hvis du ikke har mandler.

Symptomer på ondt i halsen

Streptococcus-kløften begynner ofte som en typisk ondt i halsen. Innen ca tre dager Av den første sår halsen, kan du utvikle flere symptomer, inkludert:

 • Hevelse og rødhet av mandler
 • Flekker alle’rødt og hvitt hals interiør
 • Hvite flekker på mandlene
 • feber
 • Vanskeligheter eller smerte under svelging
 • Kvalme eller magesmerter
 • kutane utslett
 • hodepine
 • Ømhet i nakken fra utvidelse av lymfeknuter

Hvis du ikke lenger har mandler, kan du fortsatt prøve symptomene ovenfor med ondt i halsen. L’Den eneste forskjellen er at du ikke vil ha hovne mandler.

Sår halsen som ikke er streptokokker kan være forårsaket av et virus. Disse kan ledsages av:

 • feber
 • hodepine
 • Svelgede lymfeknuter
 • Vanskelighetsgrad å svelge

Diagnose av ondt i halsen

For å diagnostisere Streptococcus, vil legen først se etter tegn på A’bakteriell infeksjon All’innsiden av munnen. En sår hals ledsaget av hvite eller røde flekker i halsen er trolig forårsaket av en «-bakteriell infeksjon og vil kreve en» 8217; ytterligere evaluering.

Hvis du har disse oppdateringene i munnen din, kan legen din trekke en vattpinne fra en fluidprøve fra baksiden av halsen. Dette kalles også Rapid Streptococcus-test fordi resultatene er tilgjengelige ALL’15 minutter.

Et positivt resultat betyr deg sannsynlig Strept. Et negativt resultat betyr at du sannsynligvis ikke har Streptococcus. Imidlertid kan legen sende prøven for en’ytterligere evaluering. På dette tidspunktet ser en laboratorietekniker på mikro-mesterprøven for å se om bakterier er tilstede.

Behandle Streptococcus

Streptococcus er en bakteriell infeksjon på 8217, så det må behandles med et antibiotika. Du vil sannsynligvis begynne å føle deg bedre innen 24 timer fra behandlingsstart. Selv om du begynner å se en symptomforbedring etter noen dager, tar du fortsatt fullstendig reseptbelagte reseptbelagte antibiotika for å forhindre komplikasjoner. Antibiotika er generelt foreskrevet i 10 dager om gangen.

Sår halsen forårsaket av virale infeksjoner løser alene med tid og hvile. Antibiotika kan ikke behandle virusinfeksjoner.

En hyppig sår hals kan rettferdiggjøre en tonsillektomi. Legen din kan anbefale Prosedyren hvis du har ondt i halsen syv ganger eller mer over en periode på 12 måneder. Dette bryr seg ikke eller forhindrer helt streptokokkeren. Imidlertid vil fjerne mandlene sannsynligvis redusere antall infeksjoner og alvorlighetsgraden av Streptococcus-symptomene.

Hindre streptokokker

Streptococcus hals er svært smittsom, så forebygging er grunnleggende. Selv om du ikke lenger har mandlene, møt andre med ondt i halsen, setter deg i fare for å kontrahere infeksjonen.

Streptococcus gorge er mer vanlig I skolealderen barn, men kan også forekomme hos ungdom og voksne. Du er i fare hvis du er i vanlig kontakt med folk på nært hold.

Det er viktig å øve god hygiene og en sunn livsstil. Dette kan bidra til å opprettholde et sunt immunsystem. Du burde:

 • Vask hendene regelmessig.
 • Unngå å berøre ansiktet ditt.
 • Hvis du vet at noen er syk, bør du vurdere å ha på seg en maske for å beskytte deg.
 • Sov nok og trene.
 • Følg et balansert kosthold.

Hvis du har ondt i halsen, hold deg hjemme fra jobb eller skole til legen din forteller deg at du er ok. På denne måten kan du bidra til å forhindre spredning av den andre infeksjonen. Det kan være sikkert å være med andre hvis du har vært på et antibiotika og uten feber i minst 24 timer.

Hva er perspektivet?

Streptococcus halsen er en ubehagelig og svært smittsom sykdom. Hvis du tenker på å sende inn en tonsillektomi på grunn av hyppige tilfeller av ondt i halsen, snakk med legen din. Fjerning av mandlene hindrer ikke streptokokker i fremtiden, men kan bidra til å redusere antall infeksjoner som kontrakten.