Bositt vs Arthritis: Symptomer, årsaker og behandlinger

Hvis du har smerte eller stivhet til en av leddene, kan du spørre deg hvilken tilstand nedenfor som forårsaker det. Smerten i leddene kan skyldes forskjellige forhold, inkludert bursitt og typer leddgikt.

L’Leddgikt kan presentere seg i forskjellige former, inkludert artrisen (OA) og den reumatoid artritt (RA). L’Ar er mer inflammatorisk Dell’eller.

Borsitt, OA og RA har noen lignende symptomer, men langsiktige utsikter og behandlingsplaner er forskjellige.

De fleste tilfeller av bursitt kan bli kurert og gå bort. OA og RA er både kroniske, selv om du kunne krysse perioder med dempet symptomer og rehabilitering av symptomer.

Sammenligning av symptomer

Borsitt, OA og AR kan virke lik når bare symptomene relatert til artikulasjonen er observert, men hver tilstand er tydelig.

Borsitt Osteoarthritis Rheumatoid artritt hvor smerten er plassertSkuldre
albuer
Flanker
knær
Hæler
Stor tå

Det kan også forekomme i andre punkter i kroppen. Hender
Flanker
knær
Det kan også forekomme i andre punkter i kroppen. Hender
håndledd
knær
Skuldre

Det kan også forekomme i andre punkter i kroppen. Det kan slå flere ledd samtidig, inkludert de samme leddene på begge sider av kroppen. Type smertestillende smerte og smerte smerte og ledd smerte smerte og ledd smerte felles smerte stivhet, hevelse og rødhet rundt artikulasjonsstiviteten og hevelse i # 8217; artikulasjonsstivhet, hevelse og varme i # 8217; artikulasjon smerte smerte smerte under l [8217; trykkapplikasjon rundt ømhet når du berører ømhet når du berører ømhet når du berører symptomene i symptomene i løpet av symptomene i løpet av eller uker med en behandling og en hvile tilstrekkelig; Det kan bli kronisk hvis det ignoreres eller forårsakes av en annen tilstand. Symptomene er ofte kroniske og kan administreres, men ikke behandlet bare med behandling. Symptomene kan gå og komme, men tilstanden er kronisk; Når symptomene vises eller blir verre, er det kjent som forverring.Andre symptomer Ingen andre symptomer Ingen andre symptomer kan forekomme urelaterte symptomer Alle «8217; artikulasjon, inkludert svakhet, tretthet, feber og vekttap.

Hvordan kan du si?

Det kan være vanskelig å bestemme årsaken til ledsmerter. Du vil sannsynligvis trenge en lege for å diagnostisere tilstanden din fordi de kortsiktige symptomene på forholdene kan være ganske like.

Smerten mot leddene som går og kan være bursitt, mens den kroniske smerten kan være eller.

Du kan vurdere bursitt hvis du oppdager en nylig oppstart av symptomene etter å ha startet på en Gjentatt bevegelsesaktivitet som å spille tennis eller krypende på hender og knær.

Symptomer på’Ar kan flytte til forskjellige kroppsledd. Vanligvis er det hevelse i leddene, og noen ganger er det også knuter i huden som kalles reumatoid noduler.

Diagnose

Legen din må utføre en fysisk eksamen, diskutere symptomene dine og gjøre en familiehistorie og helse for å begynne å diagnostisere tilstanden din, uansett om du har Borsite, OA eller RA.

Disse første handlingene kan være tilstrekkelig til å diagnostisere Borsitt. Legen kan foreskrive laboratorietester for å utelukke infeksjoner eller ultralyd for å bekrefte bursitt eller tendonitt eller ytterligere vurderinger for å diagnostisere cellulitt.

Det er mer vanlig å gjennomgå avbildning og andre laboratorietester for OA og RA. Legen kan også anbefale en spesialist kjent som revmatolog for konsultasjon og behandling av disse langsiktige forholdene.

Hva skjer i kroppen

Disse forskjellige forholdene oppstår av ulike årsaker, inkludert:

 • betennelse
 • Krystallavsetning
 • ledd

Bursitt

Bursitt oppstår når en pose full av væske kalt posen svulmer. Du har poser i hele kroppen nær leddene som gir polstring mellom deg:

 • bein
 • hud
 • muskler
 • sener

Du kan prøve denne betennelsen i posen hvis du forplikter deg til en aktivitet som krever repeterende bevegelser som en sport, en hobby eller en manuell jobb.

Selv diabetes, krystallavsetning (gikt) og infeksjoner kan forårsake tilstanden.

Det er generelt en midlertidig tilstand som forsvinner etter noen uker med behandling. Det kan komme tilbake fra tid til annen. Det kan bli kronisk hvis det ikke behandles, eller hvis det er forårsaket av en annen tilstand.

L’slitasjegikt

Dette kan være typen leddgikt som kommer til tankene for første gang når du føler det. L’eller forårsaker ledsmerter på grunn av slitasje i mange år. Altera L’hele artikulasjon og for øyeblikket er det ikke reversibel.

Vanligvis, L’OA oppstår når brusk av artikulasjonen bryter i mange år. Brusk gir polstring mellom beinene i leddene. Uten solbrusk, kan det bli veldig smertefullt å flytte artikulasjonen.

Aldring, overdreven bruk av artikulasjon, skade og overvekt kan påvirke sannsynligheten for å utvikle eller. C’Det er også en genetisk predisposisjon i noen tilfeller, så det kan være tilstede i flere familiemedlemmer.

Leddgikt

Denne typen leddsmerter er faktisk forårsaket delvis av immunsystemet og ikke fra strukturen til’artikulasjon selv.

L’Ar er en autoimmun tilstand, noe som betyr at immunsystemet ditt er i overdrive og målretter sunne celler, skaper betennelse i kroppen.

Autoimmune forhold kan vare et liv og kan ikke behandles, men kan behandles.

L’Ar oppstår når immunsystemet angriper sunne celler i fellesbelegg, forårsaker hevelse og ubehag. Dette kan føre til permanent fellesskader hvis ikke behandlet. L’Ar kan også angripe organene dine.

Røyking, periodontal sykdom, å være kvinner og ha en familiehistorie av tilstanden, kan øke risikoen for å utvikle RA.

Behandlinger

Resultatene for alle disse forholdene varierer, så vel som deres behandlinger. Les nedenfor for hvordan du kan behandle Borsitt, OA og RA.

Bursitt

Denne tilstanden kan behandles med en rekke hjemmetoder, benk-top-stoffer (OTC) og en lege eller en spesialistets inngrep eller en spesialist.

Førstegangsbehandlingen for bursitt kan inkludere:

 • Påfør is og varme alle «8217; interessert felles
 • Hvile og unngå repeterende bevegelser i # 8217; slått artikulasjon
 • Utfør øvelser for å smelte artikulasjonen
 • Legge til polstring til følsomme ledd under manuelle oppgaver
 • Bruk en verge eller en splint for å støtte artikulasjonen
 • Ta benk-top-stoffer som ikke-steroide antiinflammatoriske stoffer (fans), som ibuprofen og naproksy, for å håndtere smerte og redusere hevelse

Hvis symptomene ikke reduseres med disse behandlingene, kan legen anbefale fysisk eller ergoterapi, muntlig eller sterkere reseptbelagte legemidler eller sterkere injeksjonsmessige eller kirurgi.

Det er viktig å merke seg at bare kirurgi sjelden anbefales.

L’slitasjegikt

Behandling for L’eller vil fokusere på å redusere symptomene, i stedet for på deres omsorg og vedlikehold av funksjonen. Legen din kan gi deg råd:

 • narkotika, inkludert benk og reseptbelagte legemidler, inkludert aktuelt
 • Trening og andre aktiviteter
 • Livsstilsendringer, hvordan du unngår repeterende aktiviteter og styrer vekten
 • Fysisk og sysselsetting Therapy
 • Braces, splinter og andre støtter
 • Kirurgi, hvis symptomene er svært svekkende

Leddgikt

Legen kan anbefale å behandle ledsmerter som det oppstår hvis du lider av AR. Men behandlingen av’Ar involverer et bredt spekter av ledelsesstrategier for å unngå raketter og opprettholde tilstanden i remisjon.

Husk at det ikke er noen aktive symptomer og normale inflammatoriske markører kan forekomme i blodet.

Ledelsen av leddsmerter kan inkludere fans eller andre stoffer for å lindre smerte og redusere betennelse. Legen kan også råde deg til å hvile leddene, men å forbli aktiv på andre måter.

Langsiktig styring av’AR kan inkludere reseptbelagte legemiddelinntak som anti-emoticatiske stoffer som endrer sykdommen og modifikatorene til den biologiske responsen.

Legen din kan også oppmuntre deg til å unngå stress, for å forbli aktiv, å spise sunt og slutte å røyke, hvis du røyker, for å unngå å utløse tilstanden og prøve ledsmerter.

Når skal du se en lege

Hvis du lider av ledsmerter i noen uker eller mer, besøk legen din.

Du bør umiddelbart konsultere en lege hvis:

 • bli ikke i stand til å flytte artikulasjonen
 • Merk at artikulasjonen er veldig hovent og huden er overdreven rød
 • Demonstrere alvorlige symptomer som forstyrrer evnen til å fullføre daglige aktiviteter

Du bør også se legen din dersom du har feber eller influensalignende symptomer sammen med leddsmerter. Feber kan være et tegn på A’infeksjon.

Bunnlinjen

Felles smerte kan skyldes en av de mange forholdene.

Borsitt er vanligvis en midlertidig form for ledsmerter, mens OA og RA er mer varige former.

Kontakt legen din for riktig diagnose, siden noen tilstand blir behandlet annerledes.

Du kan være i stand til å prøve inngrep for å behandle Borsitt, mens OA og RA må styres på lang sikt.