Fibromyalgi er en autoimmun sykdom?

Beskrivelse

Fibromyalgi er en tilstand som forårsaker kronisk smerte i hele kroppen. Mange eksperter mener at fibromyalgi induserer hjernen til å oppdage høyere smerter, men den eksakte årsaken er ukjent. Det kan også forårsake:

 • utmattelse
 • angst
 • Smerte og nervøs dysfunksjon

For øyeblikket er det ingen kur, men behandlingsmuligheter fokuserer hovedsakelig på smertebehandling for å redusere symptomene.

Noen tror at fibromyalgi kan klassifiseres som en autoimmun sykdom fordi mange av symptomene overlapper med de av autoimmune sykdommer. Men uten tilstrekkelig bevis som demonstrerer at fibromyalgi produserer autoantistoffer eller forårsaker skade på omgivende vev, er det vanskelig å demonstrere denne utsagnet.

Oppdagelsen av årsaken til fibromyalgi kan tillate leger å finne bedre forebyggende tiltak og bedre behandlingsmuligheter fokusert på’lindre smerte symptomer. Les videre for å lære mer.

COS’er en autoimmun sykdom?

I autoimmune sykdommer begynner kroppen å angripe seg siden immunsystemet feilaktig identifiserer sunne celler som farlige virus eller skadelige bakterier. Som svar produserer kroppen din autoantistoffer som ødelegger sunne celler. L’angrep forårsaker vevskader og ofte betennelse på det aktuelle nettstedet.

Fibromyalgi kvalifiserer ikke som en autoimmun sykdom fordi den ikke forårsaker betennelse. Videre er det ikke nok bevis som indikerer at fibromyalgi forårsaker skade på kroppsvev.

Fibromyalgi er vanskelig å diagnostisere fordi symptomene er like eller forbundet med andre forhold, inkludert noen autoimmune lidelser. I mange tilfeller kan fibromyalgi forekomme samtidig med autoimmune sykdommer.

De vanlige forholdene knyttet til fibromyalgi smerte inkluderer:

 • leddgikt
 • lupus
 • hypothyroidisme
 • Ben syndrom uten hvile
 • Lyme’s sykdom
 • Forstyrrelser i’midlertidig mandibulær ledd (ATM)
 • MioFascial Pains syndrom
 • Depresjon

Forskning & # 8211; Undersøkelser

Noen autoimmune lidelser og fibromyalgi har lignende symptomer og egenskaper. Det er ikke sjeldent å ha smerte fra fibromyalgi og en autoimmun sykdom på samme tid. Dette kan skape forvirring når man vurderer hvis fibromyalgi er en autoimmun sykdom.

En studie fra 2007 foreslo at det er høye nivåer av skjoldbruskkjertel antistoffer hos pasienter med fibromyalgi. Imidlertid er tilstedeværelsen av skjoldbrusk antistoffer ikke sjeldne og noen ganger kan ikke vise symptomer.

En 2013 studio Tilkoblet smerte forårsaket av fibromyalgi til nevropati av små nervefibre. Imidlertid er denne foreningen ennå ikke allment akseptert. Det er imidlertid solid data som forbinder nevropatien til små nervefibre og sjogren syndrom. Denne tilstanden forårsaker smertefull skade på nerver. Men videre forskning er nødvendig for å koble både fibromyalgi nøyaktig og nevropati av små nervefibre.

Selv om søket antyder noe forhold til autoimmuniteten, er det ikke nok bevis for å klassifisere fibromyalgi som en autoimmun sykdom.

Outlook

Selv om lignende egenskaper og symptomer, er fibromyalgi ikke klassifisert som en autoimmun sykdom. Dette betyr ikke at det ikke er en reell tilstand.

Hvis du har spørsmål om fibromyalgi eller du vil bli oppdatert på den nyeste forskningen, kontakt legen din. Følg de nyeste oppdateringene kan hjelpe deg med å finne andre måter å håndtere symptomene på.