Multiple sklerose: Hva skjedde da jeg prøvde medisinsk marihuana

I 2007 ble jeg diagnostisert med multippel sklerose. Jeg var en mor til tre små barn på 9, 7 og 5 år gammel, og jeg hadde egentlig ikke tid til å la SM ta overhånden på livet mitt. Jeg var en & # 8220; super mor & # 8221; Aktiv, sannsynligvis for mye involvert, som aldri ønsket å skuffe noen og aldri ønsket å vise svakhet eller sårbarhet.

SM er kommet og ristet alt.

I utgangspunktet slo han hvor han ga meg lenger: min mobilitet. Han dro til Schifo om natten. På mindre enn et år byttet jeg fra løpet fra 6 til 8 miles seks dager i uken til behovet for å bruke en pinne eller Segway for å gå hvor som helst hjemmefra. Det var et dårlig skudd, men jeg måtte bære, finne nye måter å gjøre ting på, slik at du kan omfavne det & # 8220; Ny meg & # 8221; som syntes å være konstant underliggende.

MS kan omdefinere livet ditt på et øyeblikk og deretter bestemme deg for å joke med deg og omdefinere det igjen i morgen. Jeg gjorde meg gjennom raketter, tretthet og tåke, en kriger på et oppdrag som driver min rosa pinne som et sverd.

I løpet av denne fasen av livet mitt med MS, hadde smerten ikke kommet som et fullt medlem av teamet som jeg spilte hver dag. Men han hoppet ut hodet hans under treningsøktene. Jeg kom til treningsstudioet følelsen bra, bare for å oppdage brennende, spasticitet og spasmer om noen få minutter. Det var veldig dårlig, men å vite at det ville ha gått ned kort tid etter å ha fullført det gjorde det utholdelig.

Rullebanene som er smerten i ms

Etter fire år var jeg heldig nok til å begynne å eksperimentere forbedring av forbedringer i min mobilitet og balanse. (C’er noe å si om skilsmisse og stressreduksjon.) Jeg legger pinnen bort og jeg begynte å konsentrere meg om å leve uten det. Det var fantastisk, dette fant frihet og C’de var til og med dager der & # 8220; Jeg har SM & # 8221; Det var ikke den første tanken som passerte meg til hodet mitt da jeg våknet om morgenen. Da jeg var ute, sluttet jeg å bekymre meg for å falle eller ikke kunne gå tilbake med bil etter en tur til supermarkedet.

Så har MS bestemt at han ønsket å spille igjen og åpnet døren til smerten. Den har utviklet seg sakte over tid, sjekker for første gang nå og da. Det var irriterende, men tolerabelt. Men det sporadiske besøket har blitt en vanlig ting, noe som okkuperer mitt liv mer og mer. Gjennom årene, da smerten ble konstant og fortalte, snakket jeg med mine leger. Jeg har flyttet fra å alltid vurdere smerten min på 2 eller 3 under mine avtaler for å skrive konstant & # 8220; 10 ++++ & # 8221; På modulen (sammen med noen forbannelser, bare for å uttrykke mitt poeng).

Jeg prøvde hva legen min har foreskrevet meg. Noen ganger vil det hjelpe litt og i minst 8217;. Men alle forbedringene var kortvarig og jeg fant meg selv tilbake i midten av smerten, utgir hver dag ved å bare håpe å gjøre det. Jeg prøvde Baclofen, Tizanidin, Gabapentin, Metadon (Dolophine), Clonazepam, Ldn, Amitriptilin og Nortriptiline. Jeg er bilmedisinsk med alkohol. Men ingenting om dette arbeidet. Smerten har vært, og jeg vant mer og mer i verden som skapte for meg.

Fordi jeg var bekymret for medisinsk marihuana

Jeg hadde diskutert medisinsk marihuana med legen min et par ganger i løpet av årene, og jeg ble også gitt mitt medisinske reseptbelagte (MMJ-kort) for fire år siden. Legen visste ikke mye, men det foreslo meg å gjøre forskning. Recreational Cannabis ble legalisert her i Washington og begynte å sjekke cannabisbutikker overalt. Men ikke l’Jeg har utforsket som A & # 8217;.

Hvis du lider av kronisk smerte og du vil prøve cannabis, men bor på et sted hvor det ikke er lovlig, kan du kanskje tro at jeg var gal, ikke å ha prøvd det. Men jeg hadde mine grunner. Jeg trengte å komme til uttrykk for hver av problemene og spørsmålene jeg hadde før du kan gjøre hoppet og gi en sjanse til medisinsk marihuana. De var:

1. Hvilken melding du vil sende til mine tre tenåringsbarn?

Jeg var redd for å holde en positiv modell for dem.

2. Andre mennesker ville dømme meg?

Og hvis andre mennesker, inkludert mine venner og min familie, trodde de brukte delen & # 8220; medisinsk & # 8221; Som beklager å uklare?

3. Folk på dispensaries å ta narr av meg?

Jeg følte meg skremt alle’ideen om å skrive inn en dispensar uten å vite noe. Jeg var sikker på at ansatte ville rice min manglende evne til alt relatert til cannabis. Jeg trodde de ville tro at jeg var gal å si at jeg ikke ville slå meg selv & # 8211; Jeg ville bare ha smertelindring. Det er ikke hvorfor folk går til en pottbutikk, til travelhet?

4. Og hvis det ikke fungerte?

Jeg fryktet at jeg ville ha tatt tilbake mine forhåpninger, bare for å finne ut at den uunngåelige smerten kom tilbake uten noe å prøve.

Det jeg lærte siden jeg startet medisinsk marihuana

Nå har jeg vært i det jeg kaller mitt eventyr MMJ i nesten 6 måneder, og her er det jeg lærte.

1. De tre tenårene gir meg skuldre

Mine barn vil bare føle seg bedre. Hvis dette betyr å prøve cannabis, så så. Det er bare et annet stoff jeg prøver. Sikkert vil de ta narr av meg, og det vil bli mange vitser. Det er alltid. Det er det vi gjør. Men de vil støtte meg og forsvare meg selv i tilfelle.

2. Min familie og mine venner er de som teller, ikke noen andre

Folkene som bodde rundt og kjenner meg, er de som teller. De forstår at jeg prøver å finne en bedre livskvalitet enn smerten tillatt og fullt ut støtter meg i dette eventyret.

3. Folk i dispensaries vil hjelpe

De menneskene i & # 8220; Pot Shop & # 8221; Jeg var bekymret for at de endte opp med å være en av mine beste ressurser. Jeg fant ekstraordinære mennesker som virkelig vil hjelpe. De er alltid klare til å lytte og tilby forslag. I stedet for å bekymre seg for å føle seg ubehagelig, nervøs eller ubehagelig, ser jeg frem til å besøke. Jeg skjønner at disse bekymringene avledet av å gjøre det mulig for en stereotype å slette min mening om hvordan disse selskapene og deres ansatte ville ha vært.

4. Så langt så bra

Medisinsk marihuana hjelper, og dette er hva som teller. Jeg er ekstremt optimistisk om det faktum at jeg vil fortsette å finne lettelse. Det er så mange forskjellige varianter der ute, og hver har sin egen unike profil når det gjelder hvordan det får deg til å føle deg og hvordan tankene dine tenker eller ser ting. Så kanskje dette fungerer spesielt veldig bra for meg, det vil ikke vare. Kanskje han ikke alltid vil hjelpe med smerte, eller kanskje han vil begynne å få meg til å føle meg morsomt eller forvirret. Men hvis dette skjer, er det mange andre alternativer der ute.

I motsetning til mange av de foreskrevne medisinene jeg prøvde i det siste, har jeg ikke funnet noen bivirkninger. Jeg har opplevd svimmelhet, diaré, forstoppelse, kramper, tørt øye, tørr munn, døsighet, rastløshet, søvnløshet, angst og til og med reduksjon i seksuell lyst mens jeg lette etter lindring. Men med cannabis, de eneste bivirkningene jeg la merke til, smiler og ler mer enn noensinne (oh, og også retur av mitt seksuelle ønske!).

Meg Lewellyn er en mor til tre barn. SM ble diagnostisert i 2007. Du kan lese mer om historien din på bloggen din, Bbhwithmseller koble til henne på Facebook.