Brenn på leppene: Hvordan behandle ulike typer brenner

Hva er årsakene til de brente leppene?

Brennende leppene er en vanlig hendelse, selv om han snakker mindre enn å brenne huden på andre deler av kroppen. Det kan skje av en rekke grunner. Spise for varm mat, kjemikalier, sol eller røykbrenner er alle mulige årsaker.

Fordi huden på leppene dine er tynne og delikate, brenner som oppstår der, selv om mindreårige kan være:

 • mer seriøs
 • ubehagelig
 • smertefullt
 • pluss utsatt for infeksjoner eller andre komplikasjoner i forhold til hudbrenner andre steder

Symptomer på brente lepper

Symptomene på en brent leppe inkluderer:

 • smerte
 • uro
 • betennelse
 • rødhet

Hvis en’brenne er seriøs, kan det også være blærer, hevelse og rødhet i huden.

Brent leppebehandling

Den beste typen behandling for brente lepper avhenger av graden av skade. Første, andre og tredje graders brannsår er mulige.

 • Første grad brenner. Disse er milde forbrenninger på overflaten av huden.
 • Andre grad brenner. Disse kan være seriøse og skje når flere lag med lær er brent.
 • Tredje grad brenner. Dette er de mest alvorlige og krever umiddelbar medisinsk behandling. Alle hudlagene brennes sammen med dypere subkutane adiposer.

De fleste av leppene brenner er termiske forbrenninger. Disse oppstår på grunn av kontakt med ekstrem varme eller brann.

Små brannsår og brannsår

De milde byttene i første instans på leppene er de vanligste. Disse kan skyldes normale omstendigheter, som mat, redskaper eller væsker som blir for varme og berører leppene når du spiser eller drikker. Selv for krydret mat kan forårsake små forbrenninger til lepper.

Små brannskader og brenninger på leppene kan behandles hjemme med følgende metoder.

Forfriskende tabletter

Påfør ferskvann ved romtemperatur eller fuktig og frisk klut på brenningen. Pass på at vannet og kluten er ren. Dette bidrar til å redusere betennelse umiddelbart etter brenningen. Ikke bruk is eller kald iskrem.

Rengjøring

Vi anbefaler delikate rengjøringsmetoder, for eksempel myk såpe eller saltoppløsning, umiddelbart etter brenneren for å rengjøre den og forhindre infeksjonen.

Aloe vera

Studier viser Interiørgelen av Aloe Vera Leaf, en felles innenlandsanlegg, kan bidra til beroligende smerte og # 8217; betennelse i forbrenning og akselerere helbredelse. Det kan også bidra til å fukte og forhindre tørrhet og sprekker.

I de fleste tilfeller krever milde bytter på leppene ikke noen hjemmebehandling fordi de representerer noen få muligheter for infeksjon. Hold brenningen ren, unngå å klemme den og skal helbrede raskt.

Brenne blæren på leppen

Andre graders brenner betyr vanligvis at mer enn ett lag med lær har blitt skadet. Disse brannskader bringer vanligvis til dannelsen av en blære.

Ikke brist eller klem blæren. Det er bedre å forlate huden intakt og intakt for å beskytte deg mot infeksjoner

Forfriskende pakker, vaskemidler og aloe vera geler kan også brukes til å behandle en’mer alvorlig brenning.

Aktuelle antibiotiske salver

Antibiotiske salver kan bidra til å forhindre infeksjon, selv om de ikke er nødvendige for milde brannsår. De må ikke påføres umiddelbart etter en’brenne.

L’salve må bare påføres hvis huden eller blæren er intakte og hvorpå brenningen allerede har begynt å helbrede. Dette er vanligvis en eller to dager etter sykehusinnleggelsen av # 8217;.

Neosporin eller polysporin er eksempler fra telleren av aktuelle antibiotika salver som du kan bruke. De bør bare brukes hvis du ikke er allergisk mot noen av disse ingrediensene.

Du kan også bruke OTC smertestillende midler etter behov for å håndtere smerte.

Hvis L & # 8217, brenner deg og infeksjonen ikke forbedres eller forverres, konsulter en lege. De kan foreskrive orale antibiotika eller et sterkere aktuelt antibiotika. Andre terapeutiske tilnærminger kan også foreslå.

Brenner til leppene fra røyken

En vanlig årsak til brannskader kan komme fra sigaretter eller andre typer røyk.

Disse kan forårsake første eller andre klasse brenner på leppene, avhengig av tyngdekraften. I dette tilfellet kan de samme tilnærmingene brukes til begge nivåer av tyngdekraften.

Solbrenthet på leppen

Selv en solfangende på leppene er vanlig.

Dette kan være veldig lik å lide en brenn eller brenner fra varme eller brann. I andre tilfeller kan det være mer lik smertefulle og hakkede lepper.

L’bruk av salver, balsam, fuktighetskrem eller urter som aloe på leppene som brent av solen kan bidra til å helbrede dem og gi smertelindring eller tørrhet.

Husk at hvis brenningen forårsaker hudbrudd eller en infeksjon, unngå å bruke oljebaserte rettsmidler, inkludert pomads eller antibiotika kremer til huden er stengt.

Aloe Vera Gel og Cold Packs er en god start til huden helbreder. Deretter kan oljebaserte rettsmidler brukes.

Kjemisk brenn på leppen

Du kan også få kjemiske forbrenninger på leppene dine, selv om dette er sjeldent. Ammoniak, jod, alkohol eller andre kjemikalier kan forårsake brannskader når de kommer i kontakt med lepper under visse omstendigheter.

Disse forårsaker generelt første grad brenner som synes å bli brent, selv om de er mulige andre klasse og blærer. Behandle disse brenner som du ville med andre første og andre klasse brenner på leppene dine.

Når skal du se en lege

L’Infeksjon er den vanligste komplikasjonen av en’brenne. Søk følgende tegn på infeksjon:

 • opphovning
 • smerte
 • SCOLORITA lær (lilla, svart eller blå)
 • Pus fra den åpne huden
 • Exhucering åpen hud
 • blærer som ikke helbreder i en uke eller mer
 • feber

Hvis A’infeksjon forverres med behandlingen av den brente leppen, kontakt lege, spesielt hvis feber utvikler seg.

Hvis brenningen er veldig alvorlig, men du ikke prøver noen smerte, kan du ha en / 8217; tredje grad brennende. Se etter tegn på hvitt, svart, brunt eller arret og forkullet skinn.

L & # 8217;

Lip Burns kan være mer smertefulle og irriterende på grunn av delikat og sensitiv hud på leppene. Du kan behandle skader alene hvis de er første eller andre grad brenner. Men hvis de er smittet, kontakt lege.

Kontakt lege umiddelbart hvis du tror at du har en grense på tredje grad.