Matvarer rik på biotin: Hvordan ta mer biotin i kostholdet

Cos’er biotinet?

Biotin er et vitamin som tilhører gruppen av «Vitaminer av B & # 8221-komplekset;. Noen ganger kalles også vitamin H. Som andre gruppe B-vitaminer, hjelper biotinet kroppen din til å konvertere mat til energi. Å ha en god mengde biotin er forbundet med å ha skinnende hår, lyse hud og robuste negler. Biotin er også viktig for graviditet og er inkludert i mange prenatale vitaminer. Biotin Det ble også funnet Å fremme en sunn og velfungerende lever.

Biotinet kan samhandle med noen stoffer, men Det har blitt funnet Være generelt ikke giftig for de menneskene som regelmessig blir utsatt. Du kan kjøpe biotin kosttilskudd i naturlige matbutikker og på apoteket, men du kan også øke biotininntaket gjennom kostholdet ditt. Fortsett å lese for en liste over matvarer som inneholder biotin.

1. Egg

Biotin er tilstede i eggeplommer; egg. Eggeplommer; eggeplommer bør alltid tilberedes før de blir konsumert, selv om forberedelsen av varme vil redusere mengden biotin du får. På grunn av funksjonen som biotinet spiller i utviklingen av et embryo, er det fornuftig at eggeplommer; eggeplommer er en av de rikeste tingene i biotin du kan spise.

2. mandler

Rå, salt eller toast mandler inneholder høye nivåer av biotin. Nøtter og belgfrukter generelt Jeg er en kilde til biotin. Vitamin er også funnet i soya, i peanøtter, grønne bønner, valnøtter og pecan valnøtter. Ta en håndfull mandler som en matbit vil gi deg protein og vitamin og i tillegg til et løft av biotin.

3. Blomkål

RAW blomkål Inneholder 17 mikrogram biotin per del. Det er mye å vurdere at de fleste sunne amerikanere mottar mellom 100 og 300 mikrogram biotin hver dag. Siden biotinet er løselig i vann, spis rå blomkål for å få den maksimale ernæringsmessige fordelene. Prøv å steke det sakte i ovnen, eller gi ut av din kreativitet og lag ris med blomkålen din.

4. Oster

De fleste meieriprodukter inneholder en viss mengde biotin. Det ble oppdaget at blåost og camembert ost inneholder mer biotin i et studio av 23 typer ost. Også cheddar og den amerikanske osten er rik på biotin.

5. Sopp

De Biotininnhold av sopp bidrar til å beskytte dem mot parasitter og rovdyr under vekst. Forbereder sopp i en panneverk for å få biotin, men å spise rå er enda bedre. Prøv skiver sopp i en’spinat salat med eggeplommer; kokt egg og mandler kastet inn for en lunsj eller middag rik på protein og biotin.

6. Søtpotet

Søte poteter inneholder Noen av de høyeste nivåene av biotin tilstede i grønnsaker. Fordi søte poteter også inneholder beta-karoten, er de flotte å spise hvis du prøver å forbedre utseendet på huden din. Prøv å ta søte poteter i en mindre tradisjonell kilde, som å knuse søte poteter eller dryss med havsalt og steke dem i ovnen.

7. Spinat

Spinat inneholder et av de høyeste nivåene av biotin mellom grønne bladgrønnsaker. Spinatfrysing gjør det ikke mindre kraftig; En del av hakkede bladspinat som har blitt frosset Inneholder 7 mikrogram Biotin. Frisk spinat er ideell for deres tetthet av næringsstoffer og rik på fiber.

Potensielle risikoer og komplikasjoner av biotin

Biotinet kan forstyrre noen rusmidler. Hvis du tar medisiner for kramper, spør legen din om det er klokt at du tar biotin kosttilskudd. Hvis du ammer eller du er gravid, får du sannsynligvis allerede høye doser biotin i prenatale vitaminer. Unngå å ansette andre former for biotin, med mindre legen din foreslår å gjøre det.

Biotin er et vannløselig vitamin, som betyr at kroppen din ikke lagrer den i sine organer. L’antagelse om biotin kosttilskudd som første om morgenen kan hjelpe ditt energinivå. D’En annen del, ta vitaminer av gruppe B sent på kvelden kan forstyrre søvn sykluser, så vær forsiktig når du tar noe vitamin B supplement.

Andre kilder til biotin

Biotinet kan kjøpes pulver for å legge til smoothies eller smoothies. Det kan også oppnås i form av kapsler og i et flytende ekstrakt. Hvis du ser på ingrediensene i kommersielle produkter som lover sterkere hår eller bedre hud, inneholder mange biotin.

Ta bort

De fleste har ikke mangel på biotin, i seg selv, men vanligvis gjør vanligvis ikke mer biotin gjennom kostholdet. Det er også lite sannsynlig å overdose biotin hvis du vil ta et supplement som inneholder det.

Husk at hvis neglene dine er ugjennomsiktige eller huden din ikke har en Bell’se, det er sannsynligvis ikke på grunn av mangel på biotin. Det kan skyldes et annet underliggende helseproblem.