Morens skam er ekte. Her er hvordan jeg tok og jeg dro toppen

Del på Pinterest

Jeg har aldri prøvd mye skam til jeg hadde min sønn.

For to år siden i en synagoge i Cambridge, i Massachusetts, var jeg og mitt store barn langt det mest støyende og uttrykksfulle paret i en støttegruppe for de nye mødre. Jeg gikk fordi jeg trengte å få venner, og det var en kort avstand fra vårt hjem i Boston.

Sitter i en sirkel på gulvet, virket de andre foreldrene ubehagelige da jeg snakket med entusiasme av sjokkene til de nye foreldrene. Det var klart at jeg var den merkelige moren ut.

Han minnet meg om hvordan jeg følte da jeg var hjemme, bla gjennom gruppene til Facebook-foreldre og ikke referere til noen av innleggene. Jeg prøvde å koble til og mangle tegnet.

Jeg flyttet fra Miami til Boston da jeg var 7 måneder gravid, en by hvor jeg visste svært få mennesker. Mens Cambridge er kjent for å ha utdannede fremtidige ledere, har HARVARD-universitetet, folk besøker ofte Miami å danse til # 8217; soloppgang og soling buksene i thong.

Faktisk er vill et ord som jeg pleide å beskrive livet mitt til like før de var gravid til 36 år. Så jeg hadde på seg livsstilen som en æresmerke. Jeg var en langvarig musikalsk utgiver med en eventyrlig ånd og en svakhet for unge dysfunksjonelle menn og venner med fargede historier. Jeg drakk ofte for mye, jeg danset for mye og snakket for ofte i det offentlige.

Jeg begynte å bekymre meg for hvordan jeg ville ha beskrevet mitt før barneliv til potensielle venner som virket mye mer ordnet enn jeg noen gang var.

Jeg hørte dette merkelige ubehaget i meg så snart jeg forstår var avsky av skam. Jeg lar meg sjelden gå til følelser av skam før han hadde min sønn, men her satt han på brystet og plasserte seg og så på meg med en smirk.

Cos’er skam?

Forsker og forfatter av & # 8220; kvinner og skam og # 8221 ;, Brené Brown, definere Følelsen som sådan: «Skam er følelsen eller # 8217; Intensivt smertefull opplevelse av å tro å være ufullkommen og derfor uverdig om aksept og tilhørighet. Kvinner skammer seg ofte når de er fanget i et nettverk av forventninger til det stratifiserte, konflikt- og konkurransesamfunns samfunn. Skam forlater fanget, maktesløse og isolerte kvinner & # 8220;.

Brown begynte faktisk å studere skam hos kvinner på grunn av sin erfaring som mor. Han opprettet begrepet & # 8220; Maternal Shame & # 8221; å søke på det myriade av typer skam som vi opplever rundt fødselspermisjon.

I A’intervju med Mors bevegelse, Brown noterte strenge forventninger til alle samfunn i samfunnene sammen med personlige erfaringer som kan utløse skam i mødre.

«Hva gjør det så farlig er dets evne til å få oss til å føle at vi var de eneste» 8211; Forskjellig & # 8211; utenfor gruppen & # 8221; sa.

Jeg har sikkert følt meg som L’Unik Dirty Duck i en uberørt dam.

Min erfaring med skam

Etter vår sønns fødsel bodde min partner og min partner i en perfekt petriskål for å heve skam.

Både med en vill forbi, var vi nye foreldre edru uten et støttetettverk. Også, jeg jobbet hjemme & # 8211; alene. Og hvordan 20 prosent av kvinnene Og 5 prosent av menn, jeg hadde symptomer på Postparto depresjon Og angst, som kan inkludere følelser av skam.

Før fornøyd, var jeg en selvsikker person som trodde at skam var et kontrollverktøy utøvd av min mor eller internett troll når jeg ikke liker min korte skjørt eller en «8217; mening jeg skrev i en gjennomgang av en konsert.

Når noen prøvde å få meg til å skamme meg for meg selv & # 8211; Som mobbene som befolket min ungdom / # 8211; Jeg tok min skam, # 8217; Jeg ble til en sinne med den personen, så # 8217; Jeg slipper.

Jeg følte meg skyldig da jeg gjorde noe galt og flau da jeg gjorde en feil, men hvis noen prøvde å få meg til å føle meg dårlig for bare å være meg selv, tenkte jeg & # 8220; f @! # Dem & # 8221; Ikke-8220; f @! # Meg & # 8221;. De var deres problemer, ikke min.

Selv etter fødselen brydde jeg meg ikke om å forsøke å sette meg inn i diagrammene til en mors «ideal & # 8221;. Jeg vil gjerne gå ut med moren i yogabukser for å forstyrre sine sønner på søndagsfotballkampen. Men jeg ville aldri vært.

Jeg vurderte også begrepet Madonna-tispe en skitbelastning, og jeg tenkte aldri på å falle inn i den mentale fellen. Så da jeg begynte å skamme seg over horen og mer som Madonna, var jeg dypt forvirret.

Hvordan kan vi møte skam?

L’skam antidote, foreslår brun, er sårbarheten, L’empati og tilkobling.

Han sier at han ser på vennene sine for å prøve morenes skam og hans forskning The Gossing. Fordi jeg ikke var kjent med følelsene, var jeg ikke klar til å jobbe med det.

Imidlertid var jeg fast bestemt på å kjempe for å komme seg ut av den vorggiske av skam.

Mine autentiske selvlåsede horn med min nye hva en baldakin forelder. Som en mor så jeg meg selv som et objekt som bare var en assistent for et annet liv. Jeg var en melkeskål hvis hver avkjørsel endte med en rotete pitstopp på skiftbordet, og hver ettermiddag besto av å transformere baby mat til isbiter.

Det er vanskelig å ha medfølelse og empati mot noe, så jeg måtte minne meg om min verdi og min menneskehet.

Etter nesten to års kamp med denne overgangen, begynte jeg å gjenopprette kontakter med de som aksepterte meg.

Jeg ringte mine gamle venner og likte å lytte til deres sladder og juks uten dom. Jeg tok det’ikke dømmende holdning og # 8217; Jeg søkte på minner fra min fortid.

Min sønn, min partner og heldigvis flyttet vi til en by hvor folk som kjente meg før barnet og familien min bor. Å komme seg ut med dem minnet meg om at det ikke er et stort problem som snubler i sosiale situasjoner. Jeg kunne le om mine falske skritt, noe som gjør meg mer gjenkjennelig, menneskelig og fin.

Jeg skjønte også at de andre foreldrene til foreldrenes gruppe i Cambridge sannsynligvis følte meg mye som meg: isolert og forvirret.

De av oss som fødte, var gjennomgående store kroppsoverganger som ikke bare har påvirket, aspektet vi hadde, men også vår hjernens funksjon. Vi var nylig tilpaset til biologiske endringer som var rettet mot å beskytte våre nyfødte, for ikke å binde hverandre.

Først da var jeg i stand til å slutte å konsentrere seg om de dårlige nettene fra fortiden og begynne å huske resten. Det var også lange eventyrlystne dager som førte til nye forbindelser, spennende utforskninger og selvfølgelig, kanskje de dagene startet med Mimosas til frokost.

Husk det gode og onde av mitt førbarns liv, koble til venner og husk meg å akseptere meg selv som de er, la meg integrere min fortid til sjakk i min nye rolle mor.

Ikke c’det er skam i mitt nåværende spill (vel ingen). Og hvis du fortsetter, nå har jeg verktøyene for å møte det opp og ned og la det gå.

Liz Tracy er en forfatter og utgiver basert i Washington, DC. Han skrev for publikasjoner som New York Times, Atlanterhavet, Refinery29, W, Glamour og Miami New Times. Tilbringe sin tid på å spille et dårlig monster med sin unge sønn og obsessivt se på de britiske mysteriene. Du kan lese mer om arbeidet ditt på theliztracy.com.