Vaginale kviser: Årsaker, behandling og mer

Grunnleggende

Noen få deler av kroppen er like følsomme som det kvinnelige kjønnsområdet. Vaginale kviser er vanligvis ikke en alvorlig tilstand, men kan forårsake stor ubehag.

Fortsett å lese for å lære om noen av de tingene som kan forårsake kviser over eller rundt skjeden. Vi anbefaler også her hvordan å behandle dem og forhindre dem.

Hva forårsaker dannelsen av vaginale kviser?

Årsaken er ikke alltid åpenbar, men det er noen grunner til at du kanskje har kviser rundt kjønnsorganene. Dette er noen av dem:

Kontakteksem

Vaginale kviser er sannsynligvis forårsaket av kontaktdermatitt. Dette er en reaksjon på noe som kommer i kontakt med huden. Kontakt dermatitt av kjønnsorganene kan skyldes følsomhet for:

Din hud kan også være irritert på grunn av:

Enhver hudirritasjon kan føre til dannelsen av kviser.

Follikulitt

Kviser i kjønnsområdet kan være et resultat av en «8217; infeksjon i hårfollikelen på grunn av bakterier. Barbering av pubic hår er en mulig årsak til follikulitt. Når håret begynner å vokse i follikkelen, blir de krøllet mot huden, forårsaker irritasjon. I noen tilfeller vokser hårene opp alle i huden (ingrown hår).

Grovheten til en barberhøvel på den følsomme huden kan også forårsake følgende:

Supurative Hydrosadenitt (HS)

L’Supperativ hydrosadenitt (HS), også kjent som omvendt akne, er en kronisk sykdom av svette kjertler. Produserer lignende lesjoner til kviser rundt kroppen, inkludert vulvarområdet.

Årsaken til denne sjeldne inflammatoriske sykdommen er ikke klar. Det er behandlinger, men ingen kur.

Smittsom mollusk

Smittsom bløtdyr er en «8217; viral infeksjon som kan forårsake kviser hvor som helst i kroppen, inkludert kjønnsorganer. Behandlingen er ikke alltid nødvendig, men kan behandles med aktuelle eller muntlige stoffer. Om nødvendig kan legen også fjerne kviser.

En vaginal pimple er trygg å briste?

Det er bedre å ikke prøve å få dem til å briste. Først kan bakterier spre seg og forårsake infeksjoner. Også, dette er et følsomt område som kan være lett irritert. Og du vil nok ende opp med forverring av ting.

Kvise kan bli koking hvis du fyller med pus og fortsetter å vokse i flere dager. Man hånd voksende, det kan bli smertefullt.

Du bør aldri prøve å briste eller bore en D & # 8217-punkt; kokende i nærheten av kjønnsorganene. Det er sannsynlig å bryte alene. I stedet konsulterer legen din, som kan fjerne kokingen på en måte som forhindrer infeksjonen.

Hvordan vaginale kviser blir vanligvis behandlet?

Pimples forårsaket av små irritasjoner kan gå bort alene. Ellers, eller hvis det blir verre, kontakt legen din.

Aktuelle rusmidler kan behandle vaginale kviser forårsaket av kontaktdermatitt. Og antihistaminer kan behandle de som er forårsaket av alvorlige allergier.

Hvis du har kontaktdermatitt, må årsaken bestemmes. På denne måten kan du unngå det stoffet i fremtiden. For å gjøre dette må du slutte å bruke alle produktene som kommer i kontakt med kjønnsorganene dine. Bruk dem igjen en etter en for å finne ut som forårsaker problemet.

Pimples forårsaket av inngrodd hår går vanligvis bort alene. For tidlig diagnose og behandling av HS kan forhindre forringelse. Og behandling for smittsom mollusk er ikke alltid nødvendig. Hvis det ikke går bort alene, kan legen din foreskrive en aktuell eller oral medisinering.

Hvis du ikke er sikker på hva som forårsaker disse kviser, avbryter du L’bruk av benk-top-stoffer og konsultere legen din.

Cos’andre kan være disse dossi?

Noen ganger kan det virke som om du har kviser, men de er faktisk cyster, vorter eller andre vekst. Noen av dem er:

Bartolini cyster vises vanligvis i nærheten av vaginalåpningen. Hvis cysterene ikke forsvinner om noen dager eller begynner å skade, kontakt legen din. Store cyster kan dreneres.

Skaderne fra genital herpes kan virke kviser. De vises rundt skjeden, til vulvaen og alle’anus. L’Genital herpes kan behandles.

Genitalvorter kan byttes for kviser. Du kan ha en enkelt vorte eller en vorte gruppe. De er forårsaket av humant papillomavirus (HPV), en felles seksuell overføring (STI) -infeksjon som kan behandles.

Skinetiketter kan virke kviser, men de er bare små stoffflapper som ikke representerer en trussel mot helse. Men hudetiketter i # 8217; kjønnsområdet kan bli irriterende. En lege kan fjerne den.

Prognose

I de fleste tilfeller løser kviser i noen uker alene eller med behandling. Din ytelse avhenger av årsaken og mulige behandlinger. Legen din vil fortelle deg hva du kan forvente.

Du må kanskje gjøre noen endringer i den personlige hygiene rutinen for å hindre gjenoppretting.

Forslag til forebygging

Når årsaken er identifisert, unngå å komme i kontakt med det irriterende stoffet. For å forhindre fremtidig irritasjon i vaginalområdet:

Fordi barbering kan irritere huden og forårsake kviser rundt vulva, vil du kanskje stoppe. Du kan kutte skamhår med saks. Hvis du velger å revitalisere håret ditt i det offentlige, gjør det i samme retning av håret, med en’vippe ned.

Hvis du har uvanlige vekst eller knuter i # 8217; kjønnsområdet, kontakt legen din for en diagnose.

Les l’element på engelsk.