Excitatory Neurotransmittere

Neurotransmittere

Neurotransmittere spiller en viktig rolle i nevrale kommunikasjon. De er kjemiske budbringere som bærer meldinger mellom nerveceller (nevroner) og andre kroppsceller, som påvirker alt, fra # 8217; humør til ufrivillige bevegelser. Denne prosessen er generelt angitt som nevrotransmission eller synaptisk overføring.

Spesielt har excitative neurotransmittere exciter effekter på neuron. Dette betyr at sannsynligheten øker at nevronen sender et signal som kalles potensial D’handling i mottakeren neuron.

Neurotransmittere kan handle på forutsigbare måter, men kan påvirkes av narkotika, sykdommer og samhandling med andre kjemiske budbringere.

Hvordan nevrotransmittere arbeider?

For å sende meldinger i hele kroppen, må neuroner overføre signaler for å kommunisere med hverandre. Men ikke C’er fysisk forbindelse mellom dem, bare en liten tom plass. Dette veikrysset mellom to nerveceller kalles sinapsis.

For å kommunisere med den neste cellen sender en neuron et signal gjennom synapsen ved diffusjon av en nevrotransmitter.

Hva neurotransmittere gjør

Neurotransmittere påvirker nevroner på tre måter: De kan være spenninger, hemmere eller modulatorer. En skikkelig sender genererer et signal som kalles potensial D’handling i mottakeren neuron. En hemmende sender hindrer den. Neuromodulatorer regulerer neuron grupper.

 • Excitatory Neurotransmittere har exciter effekter på neuron. Dette betyr at sjansen økende neuron aktiverer en potensiell D & # 8217;.
 • Inhibitor neurotransmittere har neuroninhibitorer. Dette betyr at sannsynligheten for at nevronen aktiverer A & # 8217;.
 • Modulator Neurotransmittere kan påvirke en rekke nevroner samtidig og påvirke effekten av andre kjemiske budbringere.
 • Noen nevrotransmittere, som dopamin, avhengig av reseptorene som er tilstede, skaper virkninger både spenninger og hemmere.

  Excitatory Neurotransmittere

  De vanligste typene og tydeligvis inkludert spennende nevrotransmittere inkluderer:

  Acetylkolin

  Dette er en excitatorisk neurotransmitter som ligger i hele nervesystemet. En av sine mange funksjoner er muskelstimulering, inkludert de av mage-tarmsystemet og autonomt nervesystem.

  Du er kjent med Botox kosmetiske injeksjoner? De brukes til å eliminere rynker som lammer noen muskler midlertidig. Denne prosedyren bruker botulinumtoksin for å fryse muskler på plass forebygging av nevroner i # 8217; område for å frigjøre acetylkolin.

  epinefrin

  Også kalt adrenalin, l’adrenalin er en spennende nevrotransmitter produsert av binyrene. Den slippes ut i blodet for å forberede kroppen på farlige situasjoner ved å øke hjertefrekvensen, blodtrykk og glukoseproduksjon.

  Du er kjent med kampen eller fluktresponsen? Adrenalinen hjelper dine nervøse og endokrine systemer for å forberede seg på ekstreme situasjoner hvor du kan lage en kamp eller unnslippe beslutning.

  Glutamat

  Dette er den vanligste nevrotransmitteren i sentralnervesystemet. Er en excitatorisk nevrotransmitter og sikrer vanligvis balansen med virkningen av gamma-aminobutyrerriske syren (GABA), en nevrotransmitterhemmende.

  Histamin

  Dette er en eksitatorisk nevrotransmitter hovedsakelig involvert i inflammatoriske svar, vasodilasjon og regulering av immunresponsen på fremmedlegemer som allergener.

  Dopamin

  Dopamin har effekter som er både spenninger og hemmere. Det er forbundet med belønningsmekanismer i hjernen.

  Narkotika som kokain, heroin og alkohol kan midlertidig øke nivåene i blodet. Denne økningen kan føre til nerveceller som er aktivert på en unormal måte som kan forårsake forgiftning sammen med bevissthetsproblemer og konsentrasjon.

  En typisk bloddopamin sekresjon kan bidra til motivasjon.

  Andre nevrotransmittere

  norepinefrin

  Noradrenalin også kalt, norepinefrin er den viktigste neurotransmitteren i det vennlige nervesystemet der det virker for å kontrollere hjertefrekvens, blodtrykk, leverfunksjon og andre funksjoner.

  Gamma-aminobutyrerrisk syre

  Også kjent som GABA, L’gamma-aminobutyrsyre er en hemmende nevrotransmitter som virker fra bremsen til spennende nevrotransmittere. Gabaen har en bred fordeling i hjernen og har en viktig rolle i å redusere nevronens spenning i hele nervesystemet.

  Serotonin

  Serotonin er en hemmende nevrotransmitter involvert i følelser og # 8217; humør, balanserer de overdrevne effektene av excitatorisk nevrotransmitter i hjernen. Serotoninet regulerer også prosessene, som søvnsyklusen, ønsket om karbohydrater, fordøyelsen av mat og kontroll av smerte.

  Forstyrrelser relatert til neurotransmittere

  Mange nevrotransmittere har vært assosiert med en rekke lidelser.

  Ta bort

  Det er milliarder neurotransmittermolekyler som fungerer konstant for å holde hjernen din og styre alt, fra å puste til hjertefrekvensen til konsentrasjonskapasitet.

  Å forstå hvordan nerveceller kommuniserer, så vel som i økningen, og reduksjonen i nevrotransmittere påvirker vårt fysiske og mentale velvære, hjelper forskere og leger til å finne måter å gjøre oss lykkeligere og sunnere.