Du kan dø av ulcerøs kolitt?

COS’er ulcerøs kolitt?

Ulcerativ kolitt er en permanent tilstand som du må klare, i stedet for en farlig sykdom for livet. Det er imidlertid en alvorlig sykdom som kan forårsake noen farlige komplikasjoner, spesielt hvis du ikke mottar riktig behandling.

Ulcerativ kolitt er en form for intestinal inflammatorisk sykdom (IBD). Crohns sykdom er den andre typen IBD. Ulcerativ kolitt forårsaker betennelse i den indre fôr av endetarm og # 8217; stor tarm, også kjent som et kolon.

Det skjer når immunforsvaret ditt feilaktig angriper tarmen din. L’immunforsvaret forårsaker betennelse og sår eller sår i # 8217;.

Den ulcerative kolittet kan behandles. De fleste med denne tilstanden kan ha en’full levetid. Komplikasjoner kan imidlertid Øk risikoen for en tidlig død, Ifølge en dansk studie av 2003.

Veldig alvorlig ulcerøs kolitt kan påvirke forventet levetid, spesielt innen de første to årene fra diagnosen.

Komplikasjoner av ulcerøs kolitt

Mens ulcerøs kolitt i seg selv vanligvis ikke er dødelig, kan noen av hans komplikasjoner være.

Mulige komplikasjoner av ulcerøs kolitt inkluderer:

  • Blodkoaguli
  • Tykktarmskreft
  • Gastrointestinal boring eller et hull i tykktarmen
  • primær sclerosant colangitis
  • alvorlig blødning
  • Giftig Megacolon
  • Beinfortynning, også kjent som osteoporose, fra steroidmedisinen som du kan ta for å behandle ulcerøs kolitt

Giftig Megacolon

Den mest alvorlige komplikasjonen er giftig Megacolon. Dette er hevelsen i tykktarmen som kan føre til at den bryter den. Treffer opp til 10 prosent av mennesker med ulcerøs kolitt.

Dødsfortegnelser fra giftig Megacolon varierer fra 19 hundre prosent 45. Risikoen for døden er større hvis L’tarmene bryter og behandles ikke umiddelbart.

Boring Dell’tarmen

Til og med et hull i # 8217; tarmene er farlig. Bakterier Dell’tarmen kan komme inn i # 8217; magen og forårsake en «8217; farlig livsinfeksjon kalt peritonitt.

Colangite Sclerosante Primitive

Primitiv sclerosant colangitis er en’andre sjeldne, men alvorlige komplikasjoner. Forårsaker hevelse og skade på gallekanaler. Disse kanalene bærer fordøyelsesvæsken fra leveren til leveren til tarmene.

Arrene er dannet og begrenset gallekanalene, som til slutt kan forårsake alvorlig skade på leveren. Over tid kan du utvikle alvorlige infeksjoner og hepatisk insuffisiens. Disse problemene kan være farlige for livet.

Tykktarmskreft

Også kolon rektum kreft er en alvorlig komplikasjon. Mellom 5 og 8 prosent av mennesker med ulcerøs kolitt utvikler kolon-rektumkreft innen 20 år etter diagnosen av ulcerøs kolitt.

Dette er litt høyere enn risikoen for kolon-rektumkreft blant mennesker uten ulcerøs kolitt, som er mellom 3 og 6 prosent. Kolon rektum kreft kan være dødelig hvis det sprer seg til andre deler av kroppen.

Den ulcerative kolittet kan behandles?

Ulcerativ kolitt kan variere fra person til person, men det er vanligvis en stående tilstand. Symptomene går og kommer over tid.

Du vil ha rehabilitering av symptomer, etterfulgt av perioder uten symptomer som kalles tilbakemeldinger. Noen mennesker passerer år uten noe symptom. Andre opplever oftere bygninger.

Alt i alt, omtrent halvparten av mennesker med ulcerøs kolitt vil ha tilbakefall, selv om det er i omsorg.

Du vil ha de beste utsiktene hvis betennelsen bare er i et lite område av tykktarmen. Den ulcerøse kolitt som sprer seg, kan være mer alvorlige og vanskeligere å behandle.

L’eneste måte å behandle ulcerativ kolitt er med kirurgi for å fjerne tykktarmen og endetarmen. Dette kalles proctocolektomi. Når tykktarmen er fjernet og endetarmen, vil du også være med lavere risiko for komplikasjoner som tykktarmskreft.

Du kan forbedre ditt perspektiv ved å ta vare på din ulcerative kolitt og sende inn til vanlige kontroller for å se etter komplikasjoner. Når du har hatt ulcerøs kolitt i ca åtte år, må du også begynne å lage vanlige kolonskop for kolonkreftovervåking.

Det kan være nyttig å snakke med andre som forstår hva du passerer. IBD Healthline er A’gratis app setter deg i kontakt med andre som bor med ulcerativ kolitt gjennom individuelle meldinger og live gruppechatter, og gir også L’tilgang til informasjon godkjent av eksperter på betingelse av ledelsen. Last ned L’app for iPhone eller Android.

Forslag

  • Ta medisiner som er foreskrevet av legen for å håndtere din tilstand.
  • Send til kirurgi hvis du trenger det.
  • Spør legen din som screeningstester du bør få.