Strekkmerker på skuldrene: årsaker og forebygging

Beskrivelse

Strekkmerker er svært vanlige. Hvis du har strekkmerker på skuldrene dine, kan du ha strekker seg selv i andre punkter. Jeg er et tegn på rask vekst, og noen ganger kan du forhindre dem.

Fordi jeg har strekkmerker på skuldrene dine?

Strekkmerker oppstår på grunn av rask fysisk vekst, vanligvis for vekttap eller økning. Når dette skjer, kollagen i huden din, som bidrar til å opprettholde sin elastisitet, kan ikke holde tritt med huden din som strekker seg. Arrene som dannes kalles strekkmerker.

Hvis du har strekkmerker på skuldrene, kan det skyldes den raske masseøkningen i muskler eller fett. Strekkmerker på skuldrene skyldes ofte bodybuilding.

Slik forhindrer du strekkmerker

Bodybuilding eller intense treningsøkter kan øke sjansene for strekkmerker. Den raske økningen i muskelmassen i skuldrene og i armene kan forårsake utseendet på strekkmerker. Du kan imidlertid forhindre strekkmerker hvis du er villig til å være tålmodig for resultater.

Etablere en rutine

Mange treningsordninger er satt til å ta deg fra punkt til punkt B så raskt som mulig, både gjennom vekttap og # 8217; økning i muskelmasse. For å forhindre strekkmerker, bør du imidlertid velge en rutinefremmende konstant fremgang. Sakte økende muskelmasse kan begrense muligheten for å utvikle strekkmerker.

Unngå plutselig vektøkning

Gradvis øker veksten din. Ikke ta steroider med det formål å øke muskelmassen. Bruken av steroider kan raskt øke muskelmassen, men kan forhindre at huden holdes opp med vekst, forårsaker strekkmerker.

Spis godt

Et næringsrikt kosthold kan bidra til å fremme god hudhelse. Inkludere matvarer som inneholder sink, antioksidanter og vitaminer. Dietten din bør også inkludere sunne frukter og proteiner som kylling eller valnøtter.

Fuktighet

Hold huden hydrert med lotioner, kakaosmør, sheasmør og produkter med vitaminer A og E.

Gjør strekkmerker på skuldrene mindre tydelige

Mange har strekkmerker. De er ikke sjeldne fordi de er en vanlig del av veksten. Men hvis du vil lage skulderstrekkmerker mindre tydelig, har du en rekke alternativer, inkludert:

  • Bruker solløs selvtanning
  • Gjøre opp til ensartet hudtone
  • Bruk skjorter med ermer

Kirurgisk og laserbehandling

Noen kirurgiske behandlinger har blitt testet for å forbedre strekkmerker. Hvis du tenker på en kosmetisk behandling, se etter tilgjengelige alternativer, for eksempel:

  • microdermabrasion
  • Tripolar RadioFrequency
  • Laserterapi

Sjekk alltid med legen din før du er i kosmetiske behandlinger. Du vil kanskje også se om din helseforsikring dekker prosedyren.

Ta bort

Strekkmerker er helt normale. Du kan begynne å se små strekkmerker på skuldrene dine når du startet en treningsrutine for å øke massen av overkroppen og armene.

Hvis du følger et sunt kosthold og følger en plan for å fremme langsom og konstant vekst, kan du redusere muligheten for strekkmerker.