Sove- eller søvn Frykt: Symptomer, årsaker og behandling

Beskrivelse

Sonnifobia forårsaker ekstrem angst og frykt ved tanken på å gå til sengs. Denne fobien er også kjent som hypnophobia, klinophobi, søvnangst eller søvnfrykt.

Søvnforstyrrelser kan forårsake angst rundt søvn. Hvis du lider av søvnløshet, kan du for eksempel bekymre deg i løpet av dagen for å kunne sove den kvelden. Også hyppige mareritt eller lammelse av søvn bidrar til å bekymre seg for søvn.

Med søvnarbeid, som med alle fobier, er frykten som forårsaker det generelt intens nok til å påvirke ditt daglige liv, vanlige aktiviteter og generelt velvære.

Fortsett å lese for å lære mer om Sleepups, inkludert symptomer, årsaker og terapeutiske tilnærminger.

Hva er symptomene?

En god søvn er en viktig del av god helse. Men hvis du har sovende, kan det være plagsomt selv bare tenk på å sove. I mange tilfeller kan denne fobien få mindre av frykten for å sove seg selv og mer fra frykten for hva som kan skje når du sover.

Sonnifobia kan forårsake en rekke andre mentale og fysiske symptomer.

Sonhoby Spesifikke psykiske helse Symptomer kan omfatte:

 • føler frykt og angst når du tror du sover
 • prøv angst når du nærmer seg # 8217; nå for å sove
 • unngå å gå til sengs eller å forbli våken så lenge som mulig
 • Har panikkanfall når det er på tide å sove
 • har problemer med å fokusere på ting i tillegg til bekymringer og frykt relatert til søvn
 • eksperimentere med irritabilitet eller svinger d’humør
 • Har problemer med å huske ting

Sonnifobia Fysiske symptomer inkluderer ofte:

 • Kvalme eller andre mageproblemer relatert til vedvarende angst rundt søvn
 • følelse av undertrykkelse til brystet og øke i hjertefrekvensen når du tenker på søvn
 • svette, kulderystelser og hyperventilering eller andre respiratoriske problemer når du tror du sover
 • Hos barn, gråt, vedlegg og andre motstander ved sengetid, inkludert ikke å ha helsearbeidere forlatt dem alene

Det er ikke mulig å unngå å sove. Hvis du lider av sovende fra en PO & # 8216; av tid, kan du sannsynligvis sove litt og # 8217; nesten alle netter. Men denne søvn kan ikke være veldig avslappet. Du kan ofte våkne opp og ha problemer med å skyte søvn.

Andre Signophobia Signs Revolve rundt Coping Techniques. Noen velger å forlate lys på, fjernsyn eller musikk for å distrahere. Andre kan bruke stoffer, inkludert alkohol, for å redusere frykt følelser rundt søvn.

Hva årsaken?

Eksperter er ikke sikre på den eksakte årsaken til sovende. Men noen søvnforstyrrelser kan spille en rolle i utviklingen, inkludert:

 • Lammelse i søvn. Denne søvnforstyrrelsen oppstår når du våkner opp fra REM-søvn med de lammede musklene, noe som gjør bevegelsen vanskelig. Du kan ha mareritt hallusinasjoner, som kan gjøre søvnforlamningen veldig skremmende, spesielt hvis du har gjentatte episoder.
 • Sykepleieforstyrrelse. Dette forårsaker hyppige og levende mareritt som ofte forårsaker angst i løpet av dagen. Du kan finne deg selv omtanke scenene i marerittene, vær redd for hva som skjedde i drømmen din eller bekymre deg for å ha flere mareritt.

Hvis du har en av disse søvnforstyrrelsene, kan du begynne å frykte å gå i dvale fordi du ikke vil møte de forstyrrende symptomene.

Selv L’erfaring med et traumer eller en posttraumatisk stresslidelse (PTSD), som både kan bidra til mareritt, kan forårsake frykt for søvn.

Du kan også frykte ting som kan skje når du sover, som en innbrudd, en brann eller andre katastrofer. Sonnifobia var også knyttet til frykten for å dø. Bekymring for å dø i søvn kan til slutt bringe frykt for å falle helt.

Det er også mulig å utvikle sovende uten en klar årsak. Fobiene utvikler seg ofte i barndommen, så du kan ikke huske nøyaktig når frykten din startet eller hvorfor.

Det er risikofaktorer?

Det er mer sannsynlig å utvikle en bestemt fobi hvis du har et smalt familiemedlem som også har en fobi eller en familiehistorie av angst.

Selv å ha søvnforstyrrelser eller alvorlig medisinsk tilstand kan øke risikoen. Hvis du er klar over risikoen for døden forbundet med dine helseproblemer, kan du bli ivrig etter å dø i søvn og til slutt utvikle sovende.

Hvordan diagnostisert er diagnostisert?

Hvis du tror du har sovende, er det bedre å begynne å snakke med en psykisk helsepersonell. De kan gi deg en nøyaktig diagnose og støtte deg i prosessen med å overskride.

Vanligvis diagnostiseres fobiene hvis frykt og # 8217; angst forårsaker angst og vanskeligheter i ditt daglige liv.

Du kan bli diagnostisert med sovende hvis du er redd for å sove:

 • påvirker kvaliteten på søvn
 • negativt påvirker fysisk eller følelsesmessig helse
 • Forårsaker vedvarende angst og angst knyttet til søvn
 • forårsake problemer på jobben, på skolen eller i ditt personlige liv
 • Det varte mer enn seks måneder
 • Det gjør deg utsette eller unngå søvn så mye som mulig

Hvordan det blir behandlet?

Ikke alle fobs krever behandling. I noen tilfeller er det ganske enkelt å unngå gjenstanden for din frykt. Men søvnmangel kan få alvorlige konsekvenser for fysisk og psykisk helse. Derfor anbefales behandling generelt for enhver tilstand som forhindrer deg i å sove godt.

Behandling kan avhenge av den underliggende årsaken til sovende. For eksempel, hvis du lider av en søvnforstyrrelse, kan adressering av dette problemet løse sovende sonnifobia. Men i de fleste tilfeller er terapien på / eksponering for eksponering det mest effektive behandlingsalternativet.

Terapi dell’eksponering

I behandlingen av eksponeringen på eksponeringen, vil du jobbe med en terapeut for å gradvis eksportere til frykten din mens du jobber på måter å redusere frykt og # 8217; angst.

For sleepwoby, terapi Dell’eksponering kan inkludere diskusjon av frykt, l’bruk av avslapningsteknikker og deretter fantasien til hvordan det ville sove godt om natten.

Deretter kan det føre til å se bilder av å sove folk som synes å hvile komfortabelt. Så da du lærte disse signalene, kan du oppfordres til å lage Short Sonnellini & # 8211; Med en partner, en pålitelig foreldre eller venn til stede hjemme & # 8211; Å styrke det faktum at du kan våkne opp trygt.

En et annet alternativ for A’ytterligere eksponeringsterapi sover i et søvnlaboratorium eller med en lege som forblir våken mens du sover, enten det er en lur eller en natt.

Kognitiv atferdsterapi (CBT)

CBT kan også hjelpe. Denne tilnærmingen hjelper deg med å identifisere og overvinne frykt relatert til søvn. Du vil lære å utfordre tanker når du opplever dem og reformerer dem for å forårsake mindre angst.

Disse tankene kunne være korrelert for å sove seg selv eller til den spesifikke frykten som forårsaker angst under søvn.

En tilnærming som din terapeut kan gi råd til deg, er søvnbegrensning. Dette innebærer å gå til sengs og stå opp på bestemte tider, uavhengig av hvor mye søvn du får faktisk. Dette hjelper kroppen din til å utvikle bedre søvndiagrammer, som kan være nyttig for søvnig sonnifobi hvis kombinert med CBT.

Dressing

Selv om det ikke er noen legemidler som spesifikt håndterer spesifikke fobier, kan noen stoffer redusere symptomene på frykt og angst og kan være nyttig hvis de brukes sammen med terapi.

En psykiater kan foreskrive beta-blokkere eller benzodiazepiner for kortsiktig eller sporadisk bruk:

 • Betablokkere bidrar til å redusere fysiske symptomer på # 8217;. For eksempel kan de hjelpe deg med å opprettholde en konstant hjertefrekvens og forhindre at blodtrykket øker.
 • Benzodiazepiner er en type beroligende som kan hjelpe med symptomene på # 8217;. De kan skape vanedannende, så de bør ikke brukes i lang tid.

Legen kan også anbefale hjelp til å sove kort tid for å hjelpe deg med å sove bedre mens du arbeider med fobi i terapi.

Bunnlinjen

Sonnifobia, A’intens frykt for søvn, kan hindre deg i å sove kroppen din trenger å jobbe. Hvis du lider av SonniFobia, vil du sannsynligvis ha fysiske helseproblemer knyttet til mangel på søvn sammen med angst og # 8217; angst som vanligvis forårsaker.

Hvis du tror du har SonniFobia, snakk med din grunnleggende lege. De kan lede deg til en psykisk helsepersonell med erfaring med diagnose og behandling av fobier.