Her2-positiv brystkreft: 8 spørsmål for å spørre legen din

1. Hva egentlig gjør her2-positiv?

Her2-positiv er per menneskelig epidermal vekst reseptor 2. Kroppscellene mottar vanligvis meldinger for å vokse og spre seg fra reseptorene som befinner seg på cellen ottore;. Disse reseptorene er følsomme for forskjellige enzymer, eller sendebud, produsert i kroppen. Reseptorer regulerer forskjellige celler og forteller dem hva de skal gjøre (dvs. vokse, spre eller dø).

Disse reseptorene er også plassert ALLE’Tumor Cell Exterior. Men tumorceller kan ha mange flere reseptorer enn en normal celle. Dette økte problemet, sammen med andre endringer rundt kreftcellen, tillater dem å motta flere meldinger for å vokse og spre seg med hensyn til ikke-kreftformige vanlige celler. Vi kaller disse reseptorene & # 8220; onkodrivers & # 8221; i den forstand at driver kreftvekst.

I disse tilfellene kan kreft være svært avhengig av disse reseptorene for å fortsette å vokse og spre seg. Når disse reseptorene er blokkert og ikke kan motta meldinger, kan cellen ikke vokse eller spre seg.

I positiv her2 brystkreft er antallet positive her2-reseptorer ALL’Ekstern celle er større enn det ville være i en normal ikke-kreftcelle celle. Dette bidrar til å presse kreft for å vokse og spre seg.

2. Jeg trenger kirurgi? Bekreftende, hva er mine alternativer?

Ditt onkologiske team vil avgjøre om du trenger kirurgi og diskutere hva slags intervensjon som er best for deg. Mange forskjellige faktorer bestemmer hvilken type operasjon som de gjennomgår og når de skal gjøre det (før eller etter systemisk behandling). Dine leger vil diskutere dine alternativer i detalj med deg, sammen, du kan ta en avgjørelse.

3. Hvilke behandlingsalternativer er tilgjengelige?

Behandlingsalternativer inkluderer strålebehandling, kirurgi, kjemoterapi og endokrin terapi. Du vil også ha tilgang til behandlinger som spesifikt tar sikte på her2-reseptorer.

Mange faktorer bestemmer typen og varigheten av behandlingen du vil motta. Disse inkluderer din alder, andre helsemessige forhold, kreftfasen og personlige preferanser. Ditt onkologiske team bør diskutere alle behandlingsalternativene som er tilgjengelige for ditt spesifikke tilfelle.

4. Hva er målene med behandlingen?

Behandlingsmålene avhenger av brystkreftstadiet du har på tidspunktet for diagnosen. For de med brystkreft i scenen fra 0 til 3, L’Målet med behandling er å kurere kreft og hindre fremtidige gjentakelser.

Brystkreft 4 betyr at kreft har spredt seg utover brystet og lokale lymfeknuter. På dette stadiet er målet med behandlingen å kontrollere kreftvekst og forhindre skade eller smerte i organene.

Dessverre kan brystkreft 4 behandles. Men med fremkomsten av nye og innovative stoffer, kan du holde deg i en stabil sykdomsperiode i lange perioder.

5. Hva er utsiktene for her2-positiv brystkreft?

Utsiktene for her2-positiv brystkreft er avhengig av noen forskjellige faktorer. Dette inkluderer kreftfasen, din evne til å tolerere behandlinger, din alder og din nåværende helsestatus.

L’Advent av mange nye og effektive målrettede stoffer som fungerer i kombinasjon med andre terapier, fortsetter å forbedre utsiktene for kvinner med her2-positiv brystkarsinom.

6. Det er bivirkninger av behandling og hvordan kan jeg klare dem?

Bivirkningene av behandlingen vil avhenge av typen behandling som du blir utsatt for. Generelt kan pasientene tolerere monoklonale antistoffer som brukes til å målrette på HER2-positive reseptorer godt.

Noen potensielle bivirkninger inkluderer tretthet, ledsmerter, hodepine og søvnløshet. De fleste av disse bivirkningene er mindre enn lavere tyngdekraften.

Sjelden kan monoklonale antistoffer som brukes til å behandle her2-positiv brystkreft, forårsake en svekkelse av hjertemuskler. Din onkologiske team vil diskutere med deg av denne risikoen og overvåker deg nøye for ethvert tegn på denne sjeldne komplikasjonen.

7. Det er endringer i livsstilen som jeg skal gjøre etter min diagnose?

Generelt bør du følge en sunn livsstil etter en diagnose av brystkreft. Slutte å røyke hvis du røyker, begrenser L’alkoholinntaket på en drink eller mindre per dag og utfører en moderat daglig trening.

Du bør også følge et sunt kosthold rik på frukt, grønnsaker og lave fettproteiner. Begrens L’Inntak av raffinerte sukkerarter og fettfattige matvarer.

8. Hva er min risiko for gjentakelse av her2-positiv brystkreft?

Hos pasienter med brystkreft i det første her2-positive stadiet (stadier fra 0 til 3) varierer overlevelsen av lokale tilbakefall på 10 år fra 79 prosent 95. L’intervallet avhenger av kreftfasen på tidspunktet for diagnosen og typen operasjon.

Imidlertid kan mange faktorer bidra til din personlige gjentagelsesrisiko. Diskuter din individuelle risiko med ditt team av onkologi.

Tips som tilbys av Hope Qamoos, profesjonell sykepleier i kvinners helse. Håpet har over 15 års erfaring i helsefeltet for kvinner og # 8217; onkologi. Han tilbrakte sin profesjonelle karriere som jobbet med de viktigste opinionsledere på Universitetssykehus som Stanford, Nordvest og Loyola. Videre arbeider håp med et tverrfaglig team med målet om å forbedre L’hjelp til syke kvinner i kreft i Nigeria.