Pediatrisk Sleepwalking: Årsaker, Symptomer og Behandlinger

COS’Pediatrisk sonnambulisme?

Pediatrisk Sleepwalking er når et barn står opp i søvn, men er ikke klar over sine egne handlinger. Det er også kjent som sleepwalking. Sonnambulismen er mer vanlig hos barn i alderen 4 og 8 år.

De fleste av barna som sover, begynner å gjøre det en’nå eller to etter å ha sovnet. Sonnambulism episoder varer vanligvis fem til 15 minutter. Denne oppførselen er vanligvis ufarlig og de fleste barn vokser. Men det kan være farlig hvis du forlot uten adresse. Det er viktig å beskytte barnet ditt mot mulige skader på grunn av sleepwalking.

Hva forårsaker sonnambulisme?

Det er en rekke faktorer som kan bidra til å sove. Disse inkluderer:

Selv om sjeldne, kan sleepambulismen være et symptom på en tilstand nedenfor. Disse forholdene kan omfatte:

Hva er symptomene på søvnambulisme?

Å gå i søvn kan være det vanligste symptomet på søvnmobler, men det er andre handlinger knyttet til denne tilstanden.

Sonnambulism Symptomer kan inkludere:

Diagnose

Vanligvis kan en lege diagnostisere sleepwalking basert på historiene om andre familiemedlemmer på barnets oppførsel. Generelt er det ikke nødvendig med behandling. Legen kan ønske å gjennomføre en fysisk og psykologisk undersøkelse for å utelukke andre forhold som kan forårsake sleepwalking. Hvis et annet medisinsk problem forårsaker at barnets sleepwalking, er behandling nødvendig for det underliggende problemet.

Hvis legen din mistenker et annet søvnproblem, for eksempel nattapné, kan bestille et hvilemodus. En sovende studie planlegger å tilbringe natten i et søvnlaboratorium. Elektrodene er forbundet med visse deler av barnets kropp for å måle hjertefrekvens, hjernebølger, respiretfrekvens, muskelspenning, øye og benbevegelse og blodsygenivå. Et kamera kan også registrere barnet mens du sover.

Hvis sleepwalking er irriterende, kan legen anbefale å bruke en teknikk som kalles en programmert oppvåkning. Dette innebærer å overvåke barnet for noen netter for å avgjøre når sleepwalking vanligvis oppstår, og deretter våkne det fra å sove 15 minutter før forventet sleepwalking. Dette kan bidra til å gjenopprette barnets søvncyklus og sjekke oppførselen til sleepwalking.

Hvis søvnløshet forårsaker farlig oppførsel eller overdreven tretthet, kan en lege foreskrive narkotika, for eksempel benzodiazepiner (typisk foreskrevne psykoaktive stoffer for å behandle angst) eller antidepressiva.

Behandlinger for Sonnambulism

Hvis du legger merke til at barnet ditt har en sleepwalking, prøv å kjøre ham forsiktig igjen i sengen. Ikke prøv å vekke Sleepwalker, fordi det kan forverre det. I stedet beroliger det bare sønnen din med ord og hjelper ham med å bringe ham tilbake til sengs.

Det er også sikkerhetstiltak som kan tas hjemme for å holde barnet trygt. Disse inkluderer:

Forebygging av sonnambulisme

Hjelp din sønn til å utvikle gode søvnvaner og avslapningsteknikker kan bidra til å forhindre søvnvann.

Prøv følgende for å forhindre sleepwearambulisme:

Snakk med legen din dersom du har andre tvil. Gi ham beskjed om barnets søvnvåkning fortsetter i en lengre periode.