Hva er årsakene til hyperkalemi? og 7 andre ekspertsvar

Del på Pinterest

1. Hva er de vanligste årsakene til hyperkalemi?

L’Hyperkalemia oppstår når kaliumnivået i blodet er for høye. Det er flere årsaker til hyperkalemi, men de tre hovedårsakene er:

  • Energiserende for kalium
  • Endringer i kalium på grunn av tap av blod eller dehydrering
  • Manglende evne til å utvise kalium gjennom nyrer på grunn av en nyresykdom

Falske kaliumøkninger observeres ofte i laboratorieresultater. Dette er kjent som pseudoeperkalemi. Når noen har en høy kaliumavlesning, vil legen sjekke det for å sikre at det er ekte verdi.

Noen stoffer kan også forårsake høye kaliumnivåer. Dette er vanligvis i sammenheng med noen med akutt eller kronisk nyresykdom.

2. Hvilke behandlinger er tilgjengelige for L’hyperkalemi?

Det er forskjellige behandlingsalternativer for hyperkalemi. Først av alt, vil legen sørge for at hyperkalmen ikke har forårsaket hjerteendring ved å sende inn en EKG. Hvis du utvikler en ustabil hjerterytme på grunn av høye kaliumnivå, vil legen din foreskrive fotballbehandlingen for å stabilisere hjerterytmen din.

Hvis det ikke er noen hjerteforandringer, vil legen sannsynligvis gi deg insulinen etterfulgt av en glukoseinfusjon. Dette bidrar til å raskt redusere kaliumnivået.

Senere kan legen foreslå et stoff for å fjerne kalium fra kroppen din. Alternativer inkluderer et vanndrivende stoff av Dell’sløyfe eller tiazidisk eller en medikamentvekslermedisinering. De tilgjengelige kationiske utvekslene er patyromer (Veltassa) eller natrium- og zirkoniumsyklosilikat (Lokelma).

3. Hva er premonitory tegn på’hyperkalemi?

Det er ofte ingen premonitory hyperkalemi tegn. Folk med mild eller til og med moderat hyperkalemi kan ikke ha tegn på tilstanden.

Hvis noen har en ganske høy endring i kaliumnivået, kan det føles muskel svakhet, tretthet eller kvalme. Folk kan også ha endringer i hjerte-EKG som viser et uregelmessig hjerterytme, også kjent som arytmi.

4. Hvordan vet jeg om jeg lider av en seriøs hyperkalemi?

Hvis du lider av alvorlig hyperkalemi, inkluderer symptomene muskelsvikt eller lammelse og reduksjon i senenrefleksjoner. L’Hyperkalemi kan også forårsake uregelmessig hjerterytme. Hvis din hyperkalemi forårsaker hjerteendringer, vil du umiddelbart motta en behandling for å unngå hjerterytme som potensielt kan bringe til hjertearrangementet.

5. Hva skal jeg inkludere i kostholdet mitt for å redusere kalium?

Hvis du lider av hyperkalemi, vil legene råde deg til å unngå noen høye kaliummatvarer. Du kan også sørge for at du drikker mye vann. Dehydrering kan forverre hyperkalemi.

Det er ingen spesifikke matvarer som senker nivået av kalium, men det er mat som inneholder lavere nivåer av kalium. For eksempel, epler, bær, blomkål, ris og pasta er alle lavkalium mat. Det er imidlertid viktig å begrense størrelsen på delene når de spiser disse matvarene.

6. Hvilken mat skal jeg unngå?

Pass på at du unngår rike kaliummatvarer. Disse inkluderer frukt som bananer, kiwi, mango, melon og appelsiner. Høy kaliumgrønnsaker inkluderer spinat, tomater, poteter, brokkoli, rødbeter, avokado, gulrøtter, gresskar og filbønner.

Også tørket frukt, alger, valnøtter og rødt kjøtt er rike på kalium. Legen din kan gi deg en komplett liste over kaliumrike matvarer.

7. Hva er risikoen for ubehandlet hyperkalemi?

L’Hyperkalemi som ikke behandles tilstrekkelig kan forårsake alvorlig hjertearytmi. Dette kan føre til hjertestans og død.

Hvis legen din forteller deg at resultatene av laboratoriet ditt indikerer hyperkalemi, bør du umiddelbart få medisinsk behandling. Legen vil kontrollere kaliumnivået på nytt for å utelukke Pseudoipercalemia. Men hvis du lider av hyperkalemi, vil legen din fortsette med behandlingene for å senke kaliumnivået.

8. Det finnes andre livsstilsendringer jeg kan gjøre for å forhindre hyperkalemi?

L’Virkningen av hyperkalemi i den generelle befolkningen er lav. De fleste kan spise rike kaliummat eller ta medisiner uten at kaliumnivået økte. Folk som er mer i fare for hyperkalemi, er de med akutt eller kronisk nyresykdom.

Du kan hindre nyresykdommer ved å gjennomføre en sunn livsstil. Dette inkluderer blodtrykkskontroll, # 8217; fysisk trening, L’unngåelse av tobakksprodukter, begrensning av Dell’alkohol og vedlikehold av en sunn vekt.

Alana Biggers, MD, MPH, FacP, er internist og assisterende medisin Professor ved Universitetet i Dell’Illinois-Chicago (UIC) College of Medicine, hvor han ble uteksaminert i medisin. Han mottok også en mastergrad i folkehelsen i epidemiologi av kroniske sykdommer ved Tulane Universitetsskolen i folkehelse og tropisk medisin og fullførte et folkehelsetisk stipend på sentrene for sykdomskontroll og forebygging (CDC). Dr. Biggers har interesse for forskning på helseforskjeller og har for tiden et NIH-stipend for forskning om diabetes mellitus og søvn.