Strekkmerker på knærne: Årsaker, fjerning og forebygging

Hvilke strekkmerker er?

Strekkmerker, også kalt stry, utvikler seg når huden er raskt strukket. Dette oversetter til hvite, rosa eller røde linjer som dekker det berørte området. Selv om de er vanligere på mage, hofter og lår, kan de også vises på knærne.

Selv om strekkmerker ikke er skadelige, kan de få deg til å føle deg ubehagelig. Fortsett å lese for å lære mer om årsakene til strekkmerker på knærne og hvordan du gjør dem mindre synlige.

Hva et utseende de har strekkmerker av kneet?

Strekkmerker på knærne har en tendens til å være rosa eller røde når de vises for første gang, selv om de også kan være lilla. De ser ut som tynne linjer på den øvre delen av huden og kan være bredt fra 1 til 10 millimeter. Du kan legge merke til dem på forsiden, tilbake eller til sidene på knærne.

Over tid, strekk merker fade av farge, blir veldig klar hvit eller rosa.

Hva forårsaker dem?

Strekkmerker rundt knærne er knyttet til forskjellige årsaker. Noen av disse årsakene er naturlige, mens andre kan be om medisinsk behandling. Det er også mer sannsynlig å utvikle disse typer strekkmerker hvis du er en kvinne, eller du har andre familiemedlemmer med strekkmerker, ifølge American Osteopathic College of Dermatology.

Vekst

Hurtige vekstperioder er en av de vanligste årsakene til knærestrekmerker. For eksempel vises strekkmerker vanligvis under puberteten, når kroppen din krysser perioder med rask vekst og endring.

En plutselig vektøkning kan også forårsake kneestrekkmerker, spesielt hvis du pleier å ta med seg på beina dine. Du kan også legge merke til strekkmerker på lårene. Strekkmerker forårsaket av Weight Gain en tendens til å forlate når du går ned i vekt, men kan bli i flere måneder.

Kroppsbyggeren er enda mer tilbøyelige til å utvikle kneestrekkmerker, spesielt hvis treningen fokuserer på bena.

Kortikosteroider

Selv orale og aktuelle kortikosteroider kan forårsake strekkmerker. Disse brukes ofte til å redusere betennelse. Sammenlignet med strekkmerker på grunn av andre årsaker, har de som forårsaket av kortikosteroider en tendens til å være mer lilla.

L’hydrokortison er et populært aktuelt kortikosteroid tilgjengelig uten resept. Det brukes til å lindre rødhet, kløe og hevelse. Hvis det brukes i lange perioder, # 8217; hydrokortison betyr at huden tar opp og strekker seg. Bruk den av og til på knærne for å kurere et insektpunktur vil ikke forårsake strekkmerker, men hvis du bruker det i flere uker om gangen, kan du merke noen strekkmerker.

Medisinsk tilstand

Det er forskjellige medisinske forhold som også kan forårsake strekkmerker. Disse forholdene påvirker vanligvis leddene, inkludert knær, eller det endokrine systemet, ansvarlig for vekst.

Betingelsene som kan forårsake kneestrekkmerker inkluderer:

 • Cushing syndrom
 • Ehlers-danlos syndrom
 • Lipedema (tilstand forårsaker overflødig fett i bena)
 • Marfan syndrom
 • fedme
 • Plutselig vektøkning på grunn av hormonelle svingninger

Hvordan de blir behandlet?

Det er ingen bevist måte å helt eliminere strekkmerker. Det er imidlertid noen ting du kan gjøre for å få dem til å forsvinne og bli mindre synlige.

Vurder å bruke følgende for å hjelpe strekkmerker til å falme raskere:

 • Kjemiske skinn
 • kakao smør
 • Husholdningsartikler, som kokosnøttolje
 • Laserterapi
 • Retinoid kremer
 • Kremer som inneholder vitamin E
 • Dermarolling

Strekkmerker som oppstår på grunn av vekstskisser under puberteten forsvinner vanligvis fra solskinn over tid.

Jeg kan hindre dem?

Ikke C’Det er måte å helt forhindre strekkmerker på knærne eller på andre deler av kroppen. Du kan imidlertid redusere risikoen for å utvikle dem ved å administrere vekten din og begrense bruken av kortikosteroider. Hvis du jobber for å styrke bena, prøv å unngå å utvikle muskler for fort. Finn ut andre måter å redusere risikoen for å utvikle strekkmerker.

Bunnlinjen

De samme strekkmerker er en ufarlig tilstand som vanligvis skyldes perioder med rask vekst eller vektøkning. Når huden begynner å gå tilbake til sin normale tilstand, forsvinner strekkmerker vanligvis ved solskinn. Selv om de aldri kan forsvinne, er det flere ting du kan gjøre for å gjøre dem mindre synlige.