Ektopisk graviditet: Symptomer, årsaker og behandlinger

COS’er en ektopisk graviditet?

Fra fødselsgjødsel krever graviditet en rekke passasjer i en kvinnes kropp. En av disse trinnene er når et befruktet egg reiser mot livmoren for å feste. I tilfelle av ekstrauterin graviditet, # 8217; befruktet egg stikker ikke til livmoren. I stedet kan det holde seg til egglederen, til bukhulen eller livmorhalsen.

Mens en graviditetstest kan avsløre at en kvinne er gravid, kan et befruktet egg ikke vokse riktig på et hvilket som helst sted forskjellig fra’livmor. Ifølge L’American Academy of Family Leger (AAFP), Eektopiske graviditeter forekommer i omtrent 1 graviditet ut av 50 (20 av 1000).

En ubehandlet ektopisk graviditet kan være en medisinsk nødsituasjon. Tidlig behandling reduserer risikoen for komplikasjoner på grunn av ekstrauterin graviditet, øker mulighetene for fremtidige og sunne graviditeter og reduserer fremtidige helsekomplikasjoner.

Hva forårsaker en ektopisk graviditet?

Årsaken til en ekstrauterin graviditet er ikke alltid klar. I noen tilfeller har følgende betingelser vært koblet til en ekstrauterin graviditet:

Legen din kan være i stand til å gi deg mer spesifikk informasjon om tilstanden din.

Hvem er i fare for en ekstrauterin graviditet?

Alle seksuelt aktive kvinner driver en viss risiko for ekstrauterin graviditet. Risikofaktorer øker med ett av følgende:

Hvis du har en av de nevnte risikofaktorene, kontakt legen din. Du kan jobbe med legen din eller en fruktbarhetsspesialist for å minimere risikoen for fremtidige ektopiske graviditeter.

Hva er symptomene på en ekstrauterin graviditet?

Kvalme og brystsmerter er vanlige symptomer i ektopisk og livmor graviditet. Følgende symptomer er vanligere i en ektopisk graviditet og kan indikere en medisinsk nødsituasjon

Du bør kontakte legen din eller se etter umiddelbar behandling hvis du vet at du er gravid, og du har en av disse symptomene.

Diagnose av en ekstrauterin graviditet

Hvis du mistenker at du har en ekstrauterin graviditet, kontakt legen din umiddelbart. Ektopiske graviditeter kan ikke diagnostiseres av en fysisk undersøkelse. Imidlertid kan legen fortsatt ta en for å utelukke andre faktorer.

Et annet skritt mot diagnose er en, transvaginal ultralyd. Dette innebærer innføring av et spesielt verktøy som ligner på en stav i skjeden, slik at legen kan se om en svangerskapssakk er i # 8217; livmor.

Legen kan også bruke en blodprøve for å bestemme nivåene av hCG og progesteron. Dette er hormonene som er tilstede under graviditeten. Hvis disse hormonelle nivåene begynner å redusere eller forbli de samme i løpet av noen få dager, og et svangerskap er ikke tilstede i en ultralyd, graviditet er trolig ektopisk.

Hvis du har alvorlige symptomer, som smerte eller signifikant blødning, kan det ikke være nok tid til å fullføre alle disse trinnene. Fallopian tube kan bryte i ekstreme tilfeller, forårsaker alvorlig intern blødning. Legen vil da utføre en D & # 8217 kirurgi; haster å gi umiddelbar behandling.

Behandle ektopisk graviditet

Ektopiske graviditeter er ikke sikker på moren. Også, embryoen vil ikke kunne utvikle seg. Du må fjerne embryoen så snart som mulig for umiddelbar helse og langsiktig fruktbarhet. Behandlingsalternativene varierer avhengig av posisjonen til ektopisk graviditet og dens utvikling.

Dressing

Legen kan bestemme at umiddelbare komplikasjoner er usannsynlig. I dette tilfellet kan legen foreskrive flere stoffer som kan forhindre utbruddet av ektopisk masse. I følge AAFP, Et vanlig stoff for dette er metotrexato (Rheumatrex).

Metotrexato er et stoff som stopper raskt å dele cellevekst, for eksempel ektopiske masseceller. Hvis du tar denne medisinen, vil legen din fortelle deg hvordan du skal injeksjon. Du bør også kontakte blodprøver regelmessig for å sikre at stoffet er effektivt. Når det er effektivt, vil stoffet forårsake symptomer som ligner på en spontan abort. Disse inkluderer:

 • krampe
 • blødning
 • Stoffets passasje

Videre kirurgi er nødvendig etter at dette skjer. Metotrexat involverer ikke de samme risikoene for skade på egglederen som kommer fra kirurgi. Men du vil ikke være i stand til å bli gravid i flere måneder etter å ha tatt denne medisinen.

Kirurgi

Mange kirurger foreslår å fjerne embryoet og reparere eventuell intern skade. Denne prosedyren kalles laparotomi. Legen din vil sette inn et lite kamera gjennom en liten gravering for å sikre at de kan se sitt arbeid. Kirurgen fjerner deretter embryoet og reparerer noen skade på egglederen.

Hvis intervensjonen mislykkes, kan kirurgen gjenta en laparotomi, denne gangen gjennom en’større gravering. Legen kan også måtte fjerne feilrøret under intervensjonen hvis den er skadet.

Hjemmehjelp

Legen din vil gi deg spesifikke instruksjoner om behandling av dine snitt etter operasjonen;. L’hovedmål er å holde snittet rent og tørt mens de helbreder. Sjekk dem daglig for tegn på infeksjon, som kan inkludere:

 • blødning som ikke vil stoppe
 • overdreven blødning
 • Maidorant drenering fra nettstedet
 • takt
 • rødhet
 • opphovning

Du kan forvente en lett vaginal blødning og små blodpropper etter operasjonen;. Dette kan forekomme opptil seks uker etter prosedyren. Andre selvhjelpstiltak du kan ta med:

 • Ikke løft noe tyngre enn 10 pounds
 • Drikk mange væsker for å hindre forstoppelse
 • Bekkenstøtte, som betyr å avstå fra samleie, fra # 8217; bruk av swabs og lavenders
 • hvile så mye som mulig den første uken etter intervensjonen, og øk aktiviteten i de følgende ukene som tolereres

Alltid informer legen din dersom smerten øker eller hvis du føler at noe er ute av’vanlig.

Forebygging

Prognose og forebygging er ikke alltid mulig. Du kan være i stand til å redusere risikoen gjennom et godt vedlikehold av reproduktiv helse. Be din partner om å bære kondom under kjønn og begrense antall seksuelle partnere. Dette reduserer risikoen for seksuelt overførbare sykdommer, som kan forårsake PID, en tilstand som kan forårsake betennelse i droppingsrøret.

Gjør regelmessige besøk med legen din, inkludert vanlig gynekologisk og vanlig undersøkelse av MST-screening. Ta også tiltak for å forbedre din personlige helse, hvordan å slutte å røyke er en god forebyggende strategi.

Hva er det langsiktige perspektivet?

Langsiktige prospekter etter en ekstrauterin graviditet avhenger av det faktum at det forårsaket fysisk skade. De fleste som har ektopiske graviditeter, fortsetter å ha sunne graviditeter. Hvis begge feiloppførselsrørene fortsatt er intakte, eller til og med en, kan egget normalt bli befruktet. Men hvis du har et eksisterende reproduktivt problem, kan dette imidlertid påvirke din fremtidige fruktbarhet og øke risikoen for fremtidige ektopiske graviditeter. Dette gjelder spesielt hvis det eksisterende reproduktive problemet tidligere har ført til en ekstrauterin graviditet.

Kirurgi kan arr de eggleder rørene og kan gjøre fremtidige ektopiske graviditeter mer sannsynlig. Hvis fjerningen av ett eller begge mislykkede rør er nødvendig, snakker med legen din av mulige fruktbarhetsbehandlinger. Et eksempel er in vitro befruktning som inkluderer anlegget av et befruktet egg i # 8217; livmor.

Tap av graviditet, uansett hvor snart, kan være ødeleggende. Du kan spørre legen din om støttegrupper er tilgjengelige i området for å gi ytterligere støtte etter tap. Ta vare på deg selv etter dette tapet gjennom hvile, spise sunne matvarer og trene når det er mulig. Gi deg tid til tristhet.

Husk at mange kvinner fortsetter å ha sunne graviditeter og barn. Når du er klar, snakk med legen din der du kan sørge for at din fremtidige graviditet er sunn.