Hva forårsaker livmorhalskreft?

Beskrivelse

Cervixen er kroppsområdet for en kvinne mellom skjeden og livmoren og # 8217;. Når celler i livmorhalsen blir unormale og multipliserer raskt, kan livmorhalskreft utvikle seg. Cervical Cancer kan være farlig for livet hvis det ikke oppdages eller behandles.

En bestemt virustype kalt Human Papilloma-virus (HPV) forårsaker nesten alle tilfeller av livmorhalskreft. Legen kan utføre en screening for dette viruset og precancerousceller og kan foreslå behandlinger som kan forhindre kreft.

Hva er symptomene på livmorhalskreft?

Livmorhalskreft forårsaker vanligvis ikke symptomer til det er i avanserte faser. Videre kan kvinner tenke at symptomene er relatert til noe annet, som deres menstruasjonssyklus, en GEAD-infeksjon eller en infeksjon.

Eksempler på symptomer forbundet med livmorhalskreft inkluderer:

 • unormal blødning, som blødning mellom menstruasjonsperioder, etter kjønn, etter en bekkenundersøkelse eller etter overgangsalderen
 • Uvanlig eksos for kvantitet, farge, tekstur eller lukt
 • urinere
 • bekken smerte
 • Smertefull urinering

Alle kvinner skal gjennomgå regelmessig livmorhalskreft screening, ifølge National retningslinjer. Også, hvis du manifesterer disse symptomene, snakk med din screening lege for livmorhalskreft.

Hvordan ta livmorhalskreft?

L’HPV forårsaker de fleste cervical tumorer. Noen virusstammer betyr at normale livmorhalsceller blir unormale. Gjennom årene eller tiårene kan disse cellene bli kreftfremkallende.

Kvinner som har blitt utsatt for en medisin kalt DietyLstilbestrol (DES) Mens deres mødre var gravid, er også i fare for livmorhalskreft. Dette legemidlet er en type østrogen som leger trodde kunne forhindre spontan abort.

Imidlertid har DES vært knyttet til å forårsake unormale celler i livmorhalsen og vaginaen. Legemidlet har vært ute av det amerikanske markedet fra årene og nr. 8216; 1970. Du kan snakke med din mor for å avgjøre om du kanskje har tatt stoffet. En test er ikke tilgjengelig for å avgjøre om du har blitt utsatt for DES.

COS’er HPV L & # 8217?

I de fleste tilfeller er HPV forbundet med å forårsake cervical tumorer og kjønnsvorter. L’HPV sendes seksuelt. Du kan få det fra anal, oral eller vaginal sex. I følge National Cervical Cancer Coalition, HPV forårsaker 99 prosent av cervical tumorer.

Det er mer enn 200 typer HPV, og ikke alle forårsaker livmorhalskreft. Legene klassifiserer HPV i to typer.

Typer HPV 6 og 11 kan forårsake kjønnsvorter. Disse typer HPV er ikke forbundet med å forårsake kreft og betraktes som lavrisiko.

Typer HPV 16 og 18 er høye risikotyper. I følge National Cancer Institute, De forårsaker at de fleste svulstene er relatert til HPV, inkludert livmorhalskreft.

Disse typer HPV kan også forårsake:

 • Anal kreft
 • Oropharyngeal kreft, som manifesterer seg i halsen
 • Vaginal kreft
 • Vulvar kreft

HPV-infeksjoner er seksuelt overførbare (IST) infeksjoner som oftest i USA. De fleste kvinner med HPV vil ikke bli livmorhalskreft. Viruset løses ofte alene om to år eller mindre uten behandling. Noen mennesker kan imidlertid fortsette å bli smittet lenge etter displayet.

L’HPV og tidlig livmorhalskreft forårsaker ikke alltid symptomer. Legen vil imidlertid verifisere tilstedeværelsen av unormale celler i livmorhalsen gjennom en PAP-test under årlig eksamen. Du kan også testes for HPV-viruset under denne eksamenen.

Hvordan livmorhalskreft er diagnostisert?

Legene kan diagnostisere tilstedeværelsen av unormale og potensielt kreftceller gjennom en PAP-test. Dette innebærer livmorbufferen med en enhet som ligner på en bomullspute. De sender denne bufferen til et laboratorium som skal undersøkes for precancerous eller kreftceller.

Konkurranseguide Fra den amerikanske forebyggende tjenestene anbefaler arbeidsgruppen screening av livmorhalskreft med en PAP-test hvert tredje år for kvinner i alderen 21 til 29 år. Kvinner i alderen 30 til 65 skal screenes hvert tredje år med en PAP-test, eller hvert femte år med HPV-test eller en testprøve og en HPV-test.

HPV-testen ligner veldig på en PAP-test. Legen samler celler fra livmorhalsen på samme måte. Laboratorieteknikere vil teste cellene for tilstedeværelsen av genetisk materiale som er forbundet med HPV. Dette inkluderer DNA eller RNA med kjente HPV-filamenter.

Selv om du har mottatt vaksinen for å beskytte deg mot HPV, bør du fortsatt sende inn vanlig livmorhalskreft-screening.

Kvinner bør snakke med sine leger av testtidene. Det er omstendigheter hvor du bør testes oftere. Disse inkluderer kvinner som har et immunsystem slettet på grunn av:

 • Hiv
 • Bruk av langsiktige steroider
 • En transplantasjon d’organ

Legen kan også råde deg til å gjennomgå en hyppigere screening basert på omstendighetene dine.

Hva er perspektivet?

Når det oppdages i sine tidlige stadier, regnes livmorhalskreft som en av de mest behandlingsbare typer kreft. I følge American Cancer Society, Dødsfall for livmorhalskreft har redusert betydelig med en økning i screening gjennom PAP-testen.

Det antas å gjennomgå vanlige PAP-tester for å verifisere tilstedeværelsen av prekaniske celler er en av de viktigste og effektive forebyggende midler. Få vaksine mot HPV og gjennomgå vanlig PAP test screening kan hjelpe deg med å redusere risikoen for livmorhalskreft.

Hvordan kan du forhindre HPV og livmorhalskreft?

Du kan redusere risikoen for livmorhalskreft ved å redusere sannsynligheten for å kontrahere L’HPV. Hvis du har A’mellom 9 og 45 år, kan du få HPV-vaksinen.

Selv om flere typer HPV-vaksiner er tilgjengelige på markedet, beskytter alle typer 16 og 18, som er de to mest krearske typene. Noen vaksiner gir immuniteten mot enda flere typer HPV. Er det ideelt for å få denne vaksinen før den blir seksuelt aktiv.

Andre måter å bidra til å forhindre livmorhalskreft inkluderer følgende:

 • Støttet til PAP-rutinemessige tester. Snakk med legen din i den anbefalte PAP-testfrekvensen basert på alder og medisinske forhold.
 • Bruk barriere metoder når du har sex, inkludert kondomer eller dental dammer.
 • Ikke røyking. Kvinner som røyker er med størst risiko for livmorhalskreft.