Dysfunksjon Dell & # 039; Sacroiliac Joint: Terapeutiske alternativer

COS’er sacroileite?

Dysfunksjonen i sacroiliac-ledd, også kjent som sacroileitt, er en smertefull tilstand av den nedre ryggraden. Det er en vanlig årsak til lumbal smerte. L’betennelse i A’sacroiliaca artikulasjon forårsaker tilstand.

Det er to Sacroiliche-ledd, en på hver side av ryggraden. Leddene forbinder beinet på bunnen av ryggvirvlene med den øvre delen av bekkenet. Sacroileite kan påvirke en eller begge leddene.

Smerten av tilstanden kan forekomme i nedre rygg og skinker. Noen ganger kan sacroileitten sende smerte til en eller begge bena.

Flere terapeutiske alternativer er tilgjengelige for å behandle denne tilstanden og lindre denne smerten.

Dressing

Behandlingen av sacroileitt med narkotika kan bidra til å lindre symptomene. Behandling kan også forbedre livskvaliteten. Den riktige farmakologiske terapien vil avhenge av årsaken og alvorlighetsgraden av tilstanden din.

Ikke-steroide antiinflammatoriske stoffer (fans), som L’ibuprofen (Advil), kan bidra til å lindre smerte. Men noen ganger er Bench Sainskillers (OTC) ikke effektive. Hvis benk-top-stoffene ikke virker for deg, spør din reseptbelagte lege med høyere doser. Miolaxisators kan behandle muskelspasmer forårsaket av sacroileite.

En type sacroileite er forbundet med en type revmatoid artritt (RA) kalt ankyloserende spondylitt (som). En del av behandlingen med så ofte inkluderer TNF-hemmere. Dette er stoffer som kan bidra til å redusere symptomene betennelse og lindre. Eksempler på TNF-hemmere inkluderer:

  • Infliximab (Remicade)
  • Adalimumab (Humira)
  • Etanercept (Enbrel)

Fysioterapi

Fysioterapi (PT) kan bidra til å holde fleksibilitet og styrke i # 8217; Sacroiliac Joint. PT brukes ofte sammen med narkotika. PT-øvelser bidrar til å forbedre bevegelsesområdet og bygge stabilitet. En korrekt forlengelse er også en grunnleggende del av PT for å behandle sacroileitt.

Din PT-rutine kan inkludere strekk og styrke øvelser for ryggmuskulaturen på baksiden. Disse øvelsene kan også hjelpe musklene som støtter sidene og bassenget. Andre øvelser kan bidra til å forbedre bevegelsen av artikulasjonen. Selv varmen og isbehandlingene er en del av PT.

A’annen viktig del av PT er å lære riktig holdning. En god holdning kan lindre ubrukelig innsats på # 8217; Sacroiliac Joint. Du vil også lære de riktige måtene å kaste opp, heve og gjøre andre handlinger.

Hvis sacroileittet kompromitterer din evne til å gå, kan fysioterapeuter gi opplæring alle «Gait eller hjelpe deg med å lære å bruke vandrere eller andre hjelpemidler.

Manuell terapi

I tillegg til styrking og bevegelsesøvelser, behandling for dysfunksjon Dell’Sacroiliac-ledd kan inkludere manuell terapi. Manuell terapi er rettet mot en «8217; spesifikt område med praktiske teknikker for å lindre symptomer og forbedre mobiliteten. Manuell terapi kan inkludere en rekke behandlinger, for eksempel masseterapi og felles mobilisering.

Et annet eksempel på manuell terapi er L’elektroterapi. L’Elektrisitet stimulerer mykt vev i leddene som er berørt av begrenset mobilitet.

Få hjelp

Før du kan starte behandlingen, må legen din diagnostisere ryggsmerter. Symptomer på dysfunksjon Dell’Sacroiliac Joint kan være som de som er assosiert med A’Disc Herniation eller Isiaica, et nervøst problem som påvirker nedre deldelen. Så få en sacroileite diagnose kan være vanskelig.

En røntgen eller magnetisk resonans av den aktuelle artikulasjon kan hjelpe legen din diagnostisere tilstanden din. En annen måte å diagnostisere dysfunksjon Dell’Sacroiliac Joint er å injisere et paralyserende stoff i ledd for å se om det bidrar til å lindre ubehag. Hvis injeksjonene er effektive, er det sannsynlig at problemet er dysfunksjonen til # 8217; Sacroiliac-felles.

Når en endelig diagnose er oppnådd, kan du begynne å utforske behandlingsalternativene.