Julianne Hough styrer endometriosen på en stimulerende måte

Da Julianne Hough krysser scenen i «Dans med stjernene» av ABC, ville du aldri kunne si at han bor med en kronisk lammende smerte. Men hun gjør det.

I 2008 ble danseren og skuespilleren nominert til Emmy brakt til’haster på sykehuset med sterke smerter og utsatt for en kirurgisk inngrep D’haster. I løpet av Golgata ble det avslørt at den har endometriose, en diagnose som avsluttet årene med spørsmål og forvirring om hva som forårsaket hans kroniske smerte.

L’endometriose treffer et estimat 5 millioner kvinner Bare i USA. Det kan forårsake abdominal og ryggsmerter, sterke kramper under syklusen og til og med infertilitet. Men mange kvinner som ikke kjenner det eller har problemer med å skaffe den diagnostisert, som påvirker behandlingene de kan motta.

Det er derfor Hough har samarbeidet med Informert om meg i endometriose kampanje for å øke bevisstheten og hjelpe kvinner å få den omsorg de trenger.

Vi møtte Hough for å lære mer om reisen og hvordan han var i stand til å ta kontroll over sin endometriose.

Spørsmål og svar med Julianne Hough

Du har endometriosisen, som du har offentliggjort i 2008. Hva førte deg til å åpne opp på diagnosen din?

Jeg tror det for meg følte han at det ikke var riktig å snakke om. Jeg er en kvinne, så jeg burde være sterk, ikke klage og ting som det. Da forsto jeg, jo mer jeg snakket om det, jo mer mine venner og min familie fant ut å ha endometriosen. Jeg skjønte at dette var en’mulighet for meg å bruke stemmen min til andre, og ikke bare for meg selv.

Så når Informert om meg og endometriose Det skjedde, jeg følte at jeg måtte være involvert i dette, fordi jeg er den & # 8220; meg & # 8221;. Du trenger ikke å leve gjennom en svekkende smerte og føle deg helt alene. Det er andre mennesker der ute. Det handler om å starte en samtale slik at folk blir lyttet til og forstått.

Hva var det mest utfordrende aspektet av «lytte til diagnosen?

Merkelig, det var bare å finne en lege som virkelig kunne diagnostisere meg. I lang tid måtte jeg forstå hva som skjedde [meg selv] fordi jeg ikke var helt trygg. Så det er bare tiden du sikkert ønsket å vite. Det var nesten en lettelse, for da følte jeg meg som om jeg kunne gi et navn til smerten, og det var ikke akkurat som de vanlige daglige kramper. Det var noe mer.

Du følte deg som om det var ressurser for deg når du har blitt diagnostisert med det, eller du var litt og # 8216; forvirret om hva det var eller hvordan det måtte være?

Åh, definitivt. I årevis tenkte jeg: «8217; det er igjen og fordi det gjør vondt?& # 8221; Den vakre tingen er nettsiden og kunne gå dit er som en liste over ting å gjøre. Du kan se om du har noen av symptomene og bli informert om spørsmålene du vil spørre legen din på slutten.

Del på Pinterest

Nesten 10 år har gått siden det skjedde for meg. Så hvis jeg kan gjøre noe for å hjelpe andre jenter og unge kvinner til å forstå det, føl deg trygg og føl deg som de var i et flott sted å finne informasjon, det er fantastisk.

Gjennom årene var det som var den mest nyttige formen for følelsesmessig støtte for deg? Hva hjelper deg i ditt daglige liv?

Herregud. Uten min mann, mine venner og min familie, at alle åpenbart vet, ville jeg være alene og # 8230; Jeg ville være stille. Jeg vil bare gå rundt dagen min og prøve å ikke gjøre et stort problem med ting. Men jeg tror at jeg nå føler meg komfortabel og åpen, og de vet at alt straks kan forstå når jeg har en av mine episoder. Eller jeg forteller ham bare.

L’Andre dag, for eksempel, var vi på stranden, og jeg var ikke i den beste staten D & # 8217;. Jeg var ganske dårlig lidelse, og dette kan byttes for, # 8220; Åh, det er dårlig humør & # 8221; eller noe sånt. Men da, siden de visste det, var det som, ja, selvfølgelig. Du føler deg ikke bra akkurat nå. Jeg vil ikke føle meg dårlig for dette. & # 8221;

Hva å anbefale til andre som bor med endometriose, så vel som folk som støtter de som lider av det?

Jeg tror på slutten av dagen, folk vil bare bli forstått og ha følelsen av å kunne snakke åpent og være trygg. Hvis du er noen som kjenner noen som er der for å støtte det og forstå det på best mulig måte. Og selvfølgelig, hvis du er den som jeg er klar og la andre vite at de ikke er alene.

Som danser, leve en veldig aktiv og sunn livsstil. Tenk at denne fysiske aktiviteten konstant hjelpemiddel med din endometriose?

Jeg vet ikke om det er en direkte medisinsk korrelasjon, men jeg føler at det er. Vær aktiv for meg, generelt er det bra for min psykiske helse, min fysiske helse, til min åndelige helse, til alt.

Jeg vet for meg & # 8211; Bare min diagnose av hodet mitt & # 8211; Jeg tenker, ja, det er blodstrømmen. Det er giftstoffer som frigjøres og ting som det. Vær aktiv for meg betyr å produsere varme. Jeg vet at du har den varmen som er påført, selvfølgelig føles bedre.

Å være aktiv er en så viktig del av livet mitt. Ikke bare en del av dagen min, men en del av livet mitt. Jeg må være aktiv. Ellers føler jeg meg ikke fri. Jeg føler meg begrenset.

Du nevnte også mental helse. Hvilke livsstilsritualer eller psykisk helsepraksis hjelper deg når det gjelder å håndtere endometriose?

Generelt, for min stat d’Soul Daily, jeg prøver å våkne opp og tenke på de tingene jeg er takknemlig. Det er vanligvis noe som er tilstede i mitt liv. Kanskje noe jeg vil komme i nær fremtid, ville jeg være takknemlig.

Jeg er hva som er i stand til å velge min stat d’Soul. Du kan ikke alltid sjekke omstendighetene som skjer med deg, men du kan velge hvordan du styrer dem. Dette er en stor del av # 8217; start på dagen min. Jeg velger den typen dag jeg vil ha. Og dette går fra & # 8220; Åh, jeg er for trøtt til å trene & # 8221; O & # 8220; Du vet hva? Ja, jeg trenger en pause. Jeg skal ikke trene i dag. & # 8221; Men jeg kan velge, og så kan jeg gi meningen med dette.

Jeg tror det er mer bare å være veldig klar over hva du trenger og hva kroppen din trenger, og la deg selv ha det. Og så, hele dagen og for livet, bare gjenkjenne det og vær oppmerksom på deg selv.

Dette intervjuet ble kurert for lengde og klarhet.