Transillion: Skinnende lys på organene dine

COS’er transillinering?

Transillinasjonen er en test som brukes til å identifisere uregelmessigheter i et organ eller i et kroppshulrom. Testen utføres i et mørkt rom, med et intensivt lys som pekte på en bestemt del av kroppen for å se strukturen under huden.

Testen er enkel og enkel og gir legen din en rask måte å sjekke kroppen din eller organene på. Det er også helt smertefritt og krever ikke spesiell forberedelse. Hvis legen din ser noe galt, vil bestille flere tester for å gjøre en komplett diagnose.

Fordi transillinasjonen utføres?

Transillining kan bidra til å diagnostisere visse medisinske forhold. Imidlertid brukes det oftere sammen med andre prosedyrer for å bekrefte en diagnose. For eksempel kan den brukes med andre avbildningstester, for eksempel A’ultralyd eller magnetisk resonans, og kan foregå en biopsi.

Noen forhold kan være synlige med transillinering, inkludert:

  • Cyster eller skader i en kvinnes bryst
  • Spermatocele, en cyste som utvikler seg i spiralrøret i topptesticle
  • En kollapset lunge i nyfødte
  • Hydrocele, A’åpning mellom skrotet og peritoneal hulrom i menn
  • Hydrocephalus, en akkumulering av væske i hjernen til en nyfødt
  • Idranencefalia, l’fravær av cerebral materie i et barn
  • Sprukne tenner
  • Øye sykdommer

Hydrocele

L’Hydrocele påvirker hovedsakelig for tidlige barn. Hullet mellom skrotet og peritoneal hulrom lukkes ikke alene og væsken kommer ut rundt testiklene. Hullet kan til slutt lukke seg eller be om en kirurgisk reparasjon.

hydrocephalus

L’Hydrocephalus kan være genetisk eller resultatet av en infeksjon i & # 8217;. L’Behandlingsmål er å tømme væske fra hele hjernen. Shunt kan settes inn i hjernen for å tømme overflødig væske. L’Hydrocephalus kan være dødelig hvis ikke behandlet.

Hydranencefalia

L’HydrenencePhalia er en sjelden og dødelig sykdom der et barn er født uten en del av hjernen hans. De fleste barn dør innen få dager eller uker fra fødselen. Årsaken til denne tilstanden er ukjent.

Sprukne tenner

Tenner Transillinering kan identifisere brudd, spesielt etter fjerning av restaureringer.

Sykdommer i’øye

Transillion brukes til å verifisere tilstedeværelsen av forskjellige øyesykdommer, inkludert cyster og svulster. Det er også nyttig for å kontrollere irralet og øynene dine.

Transillineringsprosedyre

Legen vil senke lysene i rommet D’eksamen for å utføre transillumineringstesten. De vil sette et sterkt lys veldig nært til den delen av kroppen som skal undersøkes, som brystet, skrotet, hodet eller brystet. Kombinasjonen av opplyste områder, mørke flekker og farger som vises, kan hjelpe legen din avgjøre om ytterligere tester trengs.

resultater

L’område som skal testes vil lyse opp intenst hvis det er luft, væsker eller masser ikke solid som cyster. L’Fravær av et organ vil tillate lys å passere gjennom huden og vil også vises lyse. De faste massene vil virke mørke og normale.

Legen din vil se deg hvis resultatene viser anomalier. De vil programmere for ytterligere tester for å bekrefte diagnosen.

Outlook

Transillining tilbyr en rask og enkel måte å kontrollere organene dine og kroppen din for uregelmessigheter. Husk at transilluminering er et første skritt og brukes sammen med andre tester. Hvis transillinasjonen produserer unormale resultater, vil legen bestille flere tester for å bekrefte en diagnose.