Autonom dysfunksjon: Symptomer, Typer og behandlinger

Hva er det autonome nervesystemet?

Det autonome nervesystemet (ANS) styrer ulike grunnleggende funksjoner, inkludert:

 • puls
 • Kroppstemperatur
 • pustfrekvens
 • fordøyelse
 • følelse

Det er ikke nødvendig å bevisst tenke på disse systemene å jobbe. L’ANS gir sammenhengen mellom hjernen din og enkelte deler av kroppen, inkludert de indre organene. For eksempel forbinder den til hjertet, til leveren, til svettekjertlene, til huden og til og med de indre musklene i øyet;.

L’ANS inkluderer det sympatiske autonome nervesystemet (sans) og det parasimpatiske autonome nervesystemet (panner). De fleste organene har nerver fra både sympatisk og parasympatisk system.

Sans stimulerer vanligvis organene. For eksempel øker hjertefrekvensen og blodtrykket når det er nødvendig. Panner sakte vanligvis kroppsprosesser. For eksempel reduserer hjertefrekvensen og blodtrykket. Imidlertid stimulerer pansene fordøyelsen og urinsystemet og sansene bremser dem.

Sans hovedansvar er å aktivere nødsvar når det er nødvendig. Disse kampene eller unnslippe svarene forbereder deg til å svare på stressende situasjoner. Panene beholder energi- og gjenopprettingsstoffer for vanlige funksjoner.

COS’er autonom dysfunksjon?

Autonom dysfunksjon utvikler seg når nervene i # 8217; ANS er skadet. Denne tilstanden kalles autonom nevropati eller disapontonomi. Autonom dysfunksjon kan variere fra mild til farlig for livet. Det kan påvirke en del av’hele ans. Noen ganger er forholdene som forårsaker problemer midlertidig og reversibel. Andre er kronisk eller langsiktige og kan fortsette å forverres over tid.

Diabetes og Parkinsons sykdom er to eksempler på kroniske forhold som kan føre til autonom dysfunksjon.

Symptomer på autonom dysfunksjon

Autonomisk dysfunksjon kan påvirke en liten del av’hele ans. Noen symptomer som kan indikere tilstedeværelsen av en autonom nerveforstyrrelse inkluderer:

 • Svimmelhet og svimmelhet når du står opp eller ortostatisk hypotensjon
 • L’Manglende evne til å endre hjertefrekvens med trening eller # 8217; intoleranse alle’trening
 • Svette anomalier, som kan skifte mellom overdreven svette og utilstrekkelig svette
 • Fordøyelsessvansker, for eksempel tap av appetitt, hevelse, diaré, forstoppelse eller vanskeligheter med å svelge
 • Urinproblemer, som vanskeligheter med å starte vannlating, inkontinens og ufullstendig tømming av blæren
 • Seksuelle problemer hos menn, som et problem med ejakulasjonen eller vedlikeholdet av ereksjonen
 • Seksuelle problemer hos kvinner, som vaginal tørrhet eller vanskeligheter med en orgasme
 • Se problemer, for eksempel sløret syn eller uførhet av elever for å reagere raskt på lys

Du kan finne en eller alle disse symptomene, avhengig av årsaken, og effektene kan være milde til alvorlig. Symptomer som tremor og muskel svakhet kan oppstå på grunn av noen typer autonom dysfunksjon.

L’Ortostatisk intoleranse er en tilstand der kroppen din påvirkes av stillingsendringer. En oppreist stilling forårsaker symptomer på svimmelhet, svimmelhet, kvalme, svette og besvimelse. Bo liggende forbedrer symptomene. Ofte er dette relatert til feil justering av’ANS.

L’Ortostatisk hypotensjon er en type ortostatisk intoleranse. L’Ortostatisk hypotensjon oppstår når blodtrykket faller betydelig når de står opp. Dette kan forårsake svimmelhet, svimmelhet og hjertebanken. Nerve lesjoner på grunn av forhold som diabetes og parkinsons sykdom kan forårsake episoder av ortostatisk hypotensjon på grunn av autonom dysfunksjon.

Andre typer ortostatisk intoleranse på grunn av autonom dysfunksjon inkluderer:

 • Postural ortostatisk takykardi syndrom
 • Neurocardiogen Syncope eller Vasovagal Syncope

Typer av autonom dysfunksjon

Autonom dysfunksjon kan variere når det gjelder symptomer og alvor og kommer ofte fra forskjellige årsaker under. Noen typer autonom dysfunksjon kan være veldig plutselig og seriøs, men også reversibel.

Ulike typer autonom dysfunksjon inkluderer:

Postural ortostatisk takykardi Syndrom (Potter)

Potter treffer hvor som helst fra Fra 1 til 3 millioner folk i USA. Nesten fem ganger Hvor mange kvinner har denne tilstanden sammenlignet med menn. Kan slå barn, ungdom og voksne. Det kan også være forbundet med andre kliniske forhold som Ehlers-Danlos syndrom, en arvelig tilstand av unormalt bindevev.

Potter symptomer kan variere fra liten til alvorlig. Så langt som en person på fire med potter har betydelige begrensninger i # 8217; aktivitet og kan ikke jobbe på grunn av tilstanden deres.

Neurocardiogen Syncope (NCS)

NCS er også kjent som Vasovagal Syncope. Det er en vanlig årsak til synkope eller besvimelse. Svimmelhet er resultatet av en plutselig nedgang i blodstrømmen til hjernen og kan utløses av dehydrering, sitte eller stå i lang tid, varme omgivelser og stressende følelser. Personer har ofte kvalme, svette, overdreven tretthet og ubehag før og etter en episode.

Multisistemisk atrofi (MSA)

MSA er en dødelig form for autonom dysfunksjon. Alle’Start har symptomer som ligner på Parkinsons sykdom. Men folk med denne tilstanden har vanligvis en levetid på ca. 8217; 5 til 10 år fra deres diagnose. Det er en sjelden sykdom som vanligvis forekommer hos voksne over 40 år. Årsaken til MSA er ukjent og ingen behandling eller behandling reduserer sykdommen.

Arvelige sensoriske og autonome neuropatier (Hsan)

HSAN er en gruppe relaterte genetiske sykdommer som forårsaker nerve dysfunksjoner hos barn og voksne. Tilstanden kan føre til at uførheten forsøker smerte, temperaturendringer og berøring. Det kan også påvirke A’bredt utvalg av kroppsfunksjoner. Forstyrrelsen er klassifisert i fire forskjellige grupper avhengig av «8217; alder, arvelige modeller og symptomer.

Holmes-adie syndrom (har)

Har hovedsakelig treffer nervene som kontrollerer øyets muskler, forårsaker øyeproblemer. En elev vil trolig være større enn den andre og vil sakte begrense i full lys. Involverer ofte begge øynene. Også de dype sen-refleksjonene, som Achilles, kan være fraværende.

Det kan oppstå på grunn av A’viral infeksjon som forårsaker betennelse og skader nevroner. Tapet av dype tendens refleksjoner er permanent, men Han er ikke ansett som farlig for livet. Colliri og briller kan bidra til å korrigere visuelle vanskeligheter.

Andre typer

Andre typer autonom dysfunksjon kan utlede fra sykdommer eller skade på kroppen. Autonom nevropati refererer til nerveskader forårsaket av visse stoffer, skader eller sykdommer. Noen sykdommer som forårsaker denne neuropati inkluderer:

 • Ukontrollert arteriell hypertensjon
 • Drikk tungt langsiktig
 • diabetes
 • Autoimmune lidelser

Parkinsons sykdom kan forårsake ortostatisk hypotensjon og andre skadesymptomer Alle’ans. Dette forårsaker ofte en betydelig funksjonshemning hos personer med denne sykdommen.

Hvordan autonom dysfunksjon behandles?

Legen vil håndtere autonom dysfunksjon som vender mot symptomene. Hvis problemet er forårsaket av en underliggende sykdom, er det viktig å holde det under kontroll så snart som mulig.

Ofte, L’ortostatisk hypotensjon kan bli hjulpet av endringer i livsstil og reseptbelagte legemidler. Symptomer på’Ortostatisk hypotensjon kan svare på:

 • heve sengens hode
 • Drikk ganske væske
 • Legge til salt i kostholdet ditt
 • Bruk kompresjonstrømper for å forhindre blodstagnasjon i bena
 • Endre posisjonen sakte
 • Tar medisiner som midodrin

Nerveskade er vanskelig å bry seg. Fysioterapi kan være nødvendig, walking aids, sessels for mat og andre metoder for å behandle et mer alvorlig nervøst engasjement.

Takle og støtte

Finn støtte som du hjelper deg med å takle autonom dysfunksjon, kan være så viktig for å forbedre livskvaliteten så mye som fysisk symptomstyring.

Metodene for å håndtere og forbedre livskvaliteten inkluderer følgende:

 • Depresjon kan forekomme med autonom dysfunksjon. Terapi med konsulent, terapeut eller kvalifisert psykolog kan hjelpe deg med å takle.
 • Spør legen din eller terapeutinformasjonen din om støttegrupper i ditt område. De er tilgjengelige for forskjellige forhold.
 • Du kan finne at du har flere begrensninger enn før diagnosen. Etablere prioriteringer for å sikre at du gjør de tingene som er viktige for deg.
 • Aksepterer hjelp og støtte fra familie og venner hvis du trenger det.
 • Be om hjelp hvis du trenger det.

Outlook

Skade på nervene til # 8217; ANS er ofte irreversibel. Snakk med legen din hvis du har autonome dysfunksjonssymptomer. Den tidlige diagnosen og behandlingen av den underliggende tilstanden kan bidra til å redusere utviklingen av sykdommen og redusere symptomene. Dette kan forbedre kvaliteten på livet ditt, uavhengig av tilstanden av tilstanden.