Diabetes smakløst | Definisjon og pasientutdanning

COS’er den smakløse diabetes?

Den smakløse diabetes (av) er en sjelden tilstand som oppstår når nyrene ikke kan lagre vann;. Det er ikke relatert til diabetes mellitus, som ofte refereres til som en diabetes. Dette betyr at du kan ha uten å ha diabetes. Faktisk kan tilstanden forekomme hos noen.

Av provoserer ekstrem tørst og hyppig urin urin urin og luktfri urin. Det er forskjellige typer av og ofte de kan behandles. Fortsett å lese for å lære mer om denne tilstanden.

Hva er symptomene på tørt diabetes?

De viktigste symptomene på den overdreven tørst, som kan forårsake et ukontrollabelt ønske om vann og et overdreven volum av urin. En sunn voksen generelt urin mindre enn 3 av urin om dagen. Folk med kan eliminere opptil 16 liter urin om dagen.

Du må kanskje stå opp om natten for å urinere ofte, eller du kan føle deg om natten enuresis.

Mulige symptomer i små barn og nyfødte inkluderer:

 • Pignoria og irritabilitet
 • uvanlig våte bleier eller våt sengen eller overdreven urinproduksjon
 • Overdreven tørst
 • dehydrering
 • høy feber
 • tørr hud
 • forsinket vekst

Voksne kan manifestere noen av de nevnte symptomene, i tillegg til forvirring, svimmelhet eller langsomhet. Den av kan også føre til en alvorlig dehydrering, som kan føre til kramper, hjerneskade og til og med døden hvis ikke behandlet.

Du bør umiddelbart kontakte legen din dersom du eller barnet ditt har disse symptomene.

Normal væskejustering

For å forstå insipid diabetes, hjelper det å forstå hvor normalt kroppen din bruker og justerer væsker.

Væsker utgjør opptil 60 prosent av den generelle kroppsmassen. Å holde den rette mengden væsker i kroppen din er grunnleggende for din generelle helse. Forbruket av vann og mat i løpet av dagen bidrar til å gi væsker til kroppen din. Urinering, puste og svette bidrar til å eliminere væsker fra kroppen.

Kroppen din bruker et hormonell organ og signalsystem for å justere kroppsvæsker. Nyrene spiller en viktig rolle i denne fluidreguleringen ved å fjerne overflødig væske fra blodet. Blæren lagrer disse flytende avfallet til du urinerer dem. Kroppen din justerer flytende nivåer som produserer mindre urin når du trenger å erstatte det tapte væsken på grunn av svette, eller produsere mer urin når det er for væske i kroppen din.

Hjernen din regulerer denne prosessen på noen måter. L’Hypothalamus, en del av hjernen, regulerer følelsen av tørst og behovet for å drikke vann. Hjernen produserer også et antidiuretisk hormon (ADH), også kalt Vasopressin, som er lagret i hypofysen etter produksjon.

Når kroppen din trenger å holde tilbake vannet, vil hypofysen slippe vasopressinet i blodet. Når du trenger å kvitte seg med vann, er vannet, hormonet frigjort i mindre mengder eller ikke frigjøres i det hele tatt og urinere oftere.

Når noen del av dette justeringsanlegget bryter, kan det føre til insipid diabetes.

De fire typer diabetes smakløst

Det er fire typer:

Sentral smakløst diabetes

Dette er den vanligste formen av og er forårsaket av skade på hypofysen eller alle «8217 hypothalamus. Denne skaden betyr at ADH & # 8217 ikke kan produseres, lagres eller frigjøres normalt. Uten ADH frigjøres store mengder væske i urinen.

Denne typen er ofte resultatet av:

 • Hodeskade
 • Sykdommer som forårsaker hjernens hevelse
 • kirurgi
 • tumorer
 • Tap av blodtilstrømning til hypofysen
 • Sjeldne genetiske sykdommer

Nefrogenisk diabetes

Noen genetiske defekter kan skade nyrene, slik at de ikke kan svare på # 8217; ADH.

Nephrogenic smakløst diabetes kan også skyldes:

 • Narkotika, som litium eller tetracyklin
 • Høye fotballnivåer i kroppen
 • Lave kaliumnivåer i kroppen
 • Kronisk nyresykdom
 • Urinærgatene blokk

Dispa dipsogen diabetes

Denne sykdomsformen er forårsaket av dysfunksjonen i tørsten mekanismen i # 8217; hypothalamus. Dette kan få deg til å føle deg overdrevet tørst og drikke for mange væsker. De samme tingene som fører til den sentrale, kan føre til dispa-dipsogen diabetes, og har også vært assosiert med visse psykiske lidelser og andre rusmidler.

Svangerskapsdiabetes

Denne typen forekommer bare under graviditet når et enzym produsert av moderkaken ødelegger en mors adh. Det kan også skyldes en økning i nivået av et kjemisk som ligner på hormoner som gjør nyrene mindre følsomme for # 8217; ADH. Placenta spiller en viktig rolle i utveksling av næringsstoffer og avfallsprodukter mellom fosteret og moren. Tilstanden skal løses etter graviditet.

Hvordan diabetes kan diagnostiseres?

Legen din vil fortelle deg om symptomene dine og avgjøre hvilke tester som trengs. Legen kan bruke forskjellige tester for diagnose, som inkluderer:

Urinprøve

Legen vil samle et utvalg av urinen for å teste konsentrasjonen av salt og annet avfall. Hvis du har, vil urinanalysen ha en «8217; høy konsentrasjon av vann og en lav konsentrasjon av annet avfall.

Utviklingstest av vann;

Du vil bli bedt om å forstyrre drikkevannet i en bestemt tidsperiode før testen. Du vil derfor gi blodprøver og urin, og legen din vil måle endringer i:

 • Natriumnivåer og osmolalitet i blodet
 • kroppslig
 • Urinproduksjon
 • Urinsammensetning
 • ADH blodnivåer

Testen kjører under nært tilsyn og kan be om sykehusinnleggelse i noen mennesker for å sikre at den utføres trygt.

Imaging av magnetisk resonans (MR)

Denne testen bruker en maskin som skal tilegne seg et bilde av hjernevæv ved hjelp av magneter og radiobølger. Legen vil da undersøke disse bildene for å se om det er skade på hjernevævet som forårsaker symptomer.

Legen vil også undersøke bildene av hypothalamus eller hypofysen for eventuelle skader eller anomalier.

Genetisk screening

Denne screeningen kan utføres for å søke etter en arvelig form for basert på din familiehistorie.

Som en smakløs diabetes behandlet?

Behandlingen vil avhenge av hvilken type du diagnostiseres med og alvorlighetsgraden av tilstanden din. I milde tilfeller av av, kan legen anbefale å administrere vann til et bestemt beløp per dag.

Hormonell behandling

Den vanligste formen for behandling for alle typer er desmopressin (DDAVP). Dette er et kunstig hormon som kan tas med pille, nesespray eller injeksjon. Er en syntetisk form av # 8217; vasopressinhormon. Under ansettelsen av dette stoffet er det viktig å justere vannet og drikke bare når du er tørst.

Desmopressina brukes til å behandle anlegget og kan foreskrives for alvorlig svangerskap.

Medisiner og narkotika

I den nephrogene kan behandlingen av årsaken kurere problemet. Andre behandlinger inkluderer å ta med høye doser av desmopressin, sammen med andre legemidler som diuretika, alene eller med aspirin eller ibuprofen, eller andre typer denne klassen av narkotika som L’Indomethacin (Tvorbex). Når du tar disse stoffene, er det viktig å drikke vann bare når du er tørst.

Hvis tilstanden skyldes stoffene du tar, vil legen din jobbe med deg for å erstatte eller avbryte medisiner. Men ikke forstyrre stoffinntaket uten å først snakke med legen.

Behandle de underliggende forholdene

Hvis din er forårsaket av en annen tilstand som en svulst eller et problem med hypofysen, vil legen først håndtere den tilstanden og deretter avgjøre om det må fortsatt behandles.

Det er ingen spesifikk behandling for dipsogen, men behandlingen av symptomer eller primær psykisk lidelse kan lindre symptomer.

Livsstilsendringer og endringer i kostholdet

Livsstilsendringer er viktige i behandlingen av. Det viktigste er å forhindre dehydrering. Du kan gjøre det ved å bruke vann med deg uansett hvor du går eller tilbyr vann hvert par timer til sønnen din hvis du har. Legen din vil hjelpe deg med å bestemme hvor mye væske du bør drikke hver dag.

Ta med et medisinsk varslingskort i lommeboken eller ha et medisinsk armbånd slik at andre vet om din nødsituasjon. Dehydrering kan raskt forekomme, så de rundt deg bør være oppmerksom på tilstanden din.

Outlook

Utsiktene avhenger av den underliggende årsaken til DI. Når den behandles riktig, forårsaker denne tilstanden generelt ikke alvorlige eller langsiktige komplikasjoner.