De 10 beste anti-inflammatoriske matvarer og hva de gjør

Betennelse og mat

Når kroppen din varmes opp, eller blir rød eller hovent, C’er en betennelse på jobben på jobben.

Noen ganger kan du ikke engang se betennelsen som oppstår dypt inn i kroppen din til du begynner å føle deg selv, ta en pause. Men ikke bekymre deg, C’er noe du kan gjøre for å hjelpe deg.

Når vi spiser, kan maten vi velger å sette inn i kroppen vår bekjempe betennelse eller utløse en inflammatorisk respons.

Basen av et antiinflammatorisk diett omfatter hovedsakelig vegetabilsk mat, for eksempel frukt, grønnsaker, valnøtter, frø, bønner og belgfrukter. Når du spiser animalske proteinkilder, sørg for at du velger vill sjømat, egg hevet til organisk beite og land matet med gress.

Så tenk på ditt neste måltid som en’mulighet til å laste kroppen din med matvarer som vil gjøre deg sterk og energisk og vil også forbedre din langsiktige helse!

Her er 10 matvarer å vurdere under din neste tur for å handle:

1. Kål

Kale er fullt av anti-inflammatoriske egenskaper og inneholder en rekke phytonutrients og antioksidanter som bidrar til å beskytte kroppen vår mot cellulær skade.

Denne nærende og avgiftende maten er en utmerket kilde til:

 • Ulike aminosyrer
 • Vitaminer A, C og K.
 • fiber
 • magnesium
 • jern
 • Fotball

Kale bidrar til å dra nytte av alt, lyse hud og sunne øyne, til et kraftig fordøyelsessystem og sterke ben.

Få det enkelt ved å legge det til din daglige smoothie eller Immunostimulant grønn juice.

2. ananas

Denne herlige frukten inneholder en stor knyttneve! L’ananas er rik på vitamin C og inneholder et enzym som kalles bromelina som kan bidra til å stimulere proteinfordøyelse, redusere betennelsen i # 8217; tarmene og styrker immunfunksjonen.

Legg til l’ananas til fruktplate, smoothies eller juice for å bekjempe betennelsen, forbedre fordøyelsen og holde immunforsvaret sterkt.

Hvordan kutte en ananas

3. Villaks

Denne fisken D’kaldt vann er en av de beste kildene til omega-3 fettsyrer, som kan bidra til å bekjempe betennelsen, redusere risikoen for kroniske sykdommer og forbedre psykisk helse.

Laks er også en ideell kilde til protein og er rik på tonnevis av andre vitaminer og mineraler, inkludert vitaminer B-12, B-3, D, kalium og selen.

Kjøkken Laksen i den måten du foretrekker: Scalded i en panne, grillet eller grillet. jeg liker Bakt med dill, sitron og andre urter.

4. Sopp

Antimikrobiell, antiviral og anti-inflammatorisk, Sopp inneholder en rekke forbindelser som kan bidra til å forbedre immuniteten og redusere hele kroppen betennelse.

De består av langkjedede polysakkarider kalt beta-glukan som fremmer et sterkt immunsystem og er også vert for en kraftig antioksidant kalt ergotionein som kan bidra til å bekjempe betennelsen.

Sopp er også en «8217; utmerket kilde til protein, fibre og ulike vitaminer av gruppe B.

Det er så mange forskjellige typer sopp å prøve, du er bestemt til å finne en som passer til smaksløkene dine: Noen av mine favoritter er Shiitake, Morels, Gallinacci og Porcini.

5. Brokkoli

Rik på vitaminer C og k, folsyre og fibre, brokkoli er en kraftig antiinflammatorisk.

Det er spesielt rik på antioksidanter som Kaempferol og Quercetin Flavonoids, samt en rekke karotenoider.

Rosola Denne grønnsaken med hvitløk, en av mine andre favoritt anti-inflammatoriske matvarer, som en perfekt kontur til middag.

Bruk min oppskrift, som legger til en klype honning, for å gjøre parabolen virkelig spesiell.

6. Dulse

Dulse er en type Alga som inneholder en unik gruppe polysakkarider kalt Fuchoidani, som virker for å redusere den indre kroppsbetennelse;.

Denne unike sjøgrønnsaken er rik på en rekke fordeler, inkludert:

 • jern
 • Kalium
 • jod
 • fiber
 • Vegetabilske-baserte proteiner

Du kan spise fersk eller tørket dulse. Prøv å legge det til grønne bladsalater, hakket med avokado eller blandet med krydder.

7. Blåbær

Lavt sukkerinnhold og høyt fiberinnhold, disse gutta er rike på vitamin A, C og og inneholder en rekke antiinflammatoriske og antioksidantegenskaper.

Den viktigste antioksidanten, # 8217; anthocyanin, er det som gir denne bæren sin vakre intense blå farge.

Legg til organiske blåbær i morgen eller brystfruktplaten på innsiden Dette grønne proteinet smoothie.

8. Sauerkraut

Surkål, eller fermentert kål, er rik på vitamin C og K, jern og fibre og inneholder naturligvis sunne intestinale bakterier som kalles probiotika.

Spise mat som Sauerkraut, Vi forbedrer helsen til vårt fordøyelsessystem ved å optimalisere tarmfloraen og balansere vår tarmmikrobiom.

Vi kan også få probiotika gjennom andre gjærede matvarer, som kimchi, miso og pickles. Prøv å legge til surkål til dine grønne salater eller bruk dem som en burgerkondisjon!

9. Broth d’bein

Benbuljongen er en komplett del av gode ting: mineraler som kalsium, magnesium og fosfor.

En bolle med dette kan bidra til å styrke gjengen på Dell’høyt innhold av helbredende forbindelser, inkludert kollagen, gelé og aminosyrer som glutamin, arginin og prolin.

Legg til beinbuljong til rutinen som en varm matbit eller bruk den som en base for supper. Kan hjelpe:

 • Reduser intestinal betennelse
 • Styrker fordøyelsessystemet ditt
 • Støt immunfunksjonen
 • Øke avgiftning

Dai A & # 8217, se på min favoritt måte å spise benbuljong i dette Vegetarisk buljong suppe av immunitet bein!

10. Krydder og aromatiske urter som gurkemeie, ingefær og # 8217; hvitløk

Gurkemeie

Denne vakre Yellow-Orange Spice er ofte funnet i Curry Powders.

Takket være den aktive curcuminforbindelsen har den sterke antiinflammatoriske egenskaper og har blitt brukt i tusenvis av år som en medisinsk urt.

Prøv å legge til det gurkemeiepulveret på krydder av fisk og grønnsaker, eller bruk roten til rå turkemeie supper, sauser eller som lagt til din neste grønne juice!

Men du tar det, husk å legge til en klype svart pepper for å øke absorpsjonen.

Ingefær

De fleste av de anti-inflammatoriske og medisinske egenskapene til ingefæren kommer fra sin største bioaktive forbindelse, gingerol.

Ginger er ikke bare en viktig immunforsterker og fighter av betennelsen, men denne planten legger til et snev av smak til smoothies og juice, supper, sauser og frites. Gingerroten kan også brukes i te for å hjelpe fordøyelsen.

hvitløk

L’Hvitløk inneholder svovelforbindelser som stimulerer immunforsvaret for å bekjempe betennelse og sykdom. Det er også antibakteriell og antifungal!

Dette velsmakende gresset er lett å legge til noe måltid og øker den herlige smaken i en rekke retter. En av mine favoritt hjemmelagde krydder, dette Creamy Tahini Dressing, Bruk hvitløk som en hovedbestanddel.

Du føler deg litt og # 8216; under tid?

Neste gang du ikke føler deg som deg selv energisk, eller hvis du er klar til å få helsen til et høyere nivå, kan du prøve å inkorporere noen av disse deilige anti-inflammatoriske matvarer i din daglige rutine.

Enten å eksperimentere med Dulse i dine krydder, garniske salater med surkål eller legge til kål og brokkoli til beinbuljongsuppe, kan disse antiinflammatoriske matvarer dra nytte av din langsiktige helse.

Du vil begynne å se og føle deres kraftige effekter ved å spise dem i dag!

Nathalie Rhone, MS, RDN, CDN er en registrert og ernæringsårende dietten av funksjonell medisin med en grad i psykologi ved Cornell University og en grad i klinisk ernæring på New York University. Er grunnleggeren av Nathalie LLC Nutrition, En privat ernæringsstudie i New York City fokuserte på helse og velvære ved hjelp av en integrert tilnærming, og Alle gode spiser, Et merke av helse og velvære på sosiale medier. Når han ikke jobber med sine kunder eller på medieprosjekter, kan du finne henne på reise med mannen sin og deres mini-australske, Brady.