Diabetes og risiko for kardiovaskulær sykdom hos kvinner

I flere tiår ble det antatt at kardiovaskulære sykdommer slo hovedsakelig menn. Faktisk støtter det livet til menn og kvinner i like tall, ifølge Sentre for sykdomskontroll og forebygging. Og for kvinner med diabetes, er det en rekke spesifikke risikofaktorer for kjønn som ytterligere øker sannsynligheten for å utvikle hjertesykdom.

Hvis du er en kvinne med diabetes, bør du være oppmerksom på følgende fakta om hvordan hjertesykdommer kan påvirke deg.

Økt risiko

Kvinner med diabetes er tre eller fire ganger Mer sannsynlig å utvikle hjertesykdom enn kvinner uten diabetes. Det er en enda høyere prosentandel enn menn med diabetes.

Menn lider ofte av hjertesykdom mellom 40 og 50 år, vanligvis om et tiår før de utvikler seg hos kvinner. Men for kvinner med diabetes, er dette ikke sant. Når diabetes er tilstede, er premiumopausal beskyttelse mot hjertesykdom som kvinner normalt mottar fra østrogen ikke lenger effektiv. Dette betyr at kvinner med diabetes er mer tilbøyelige til å lide av hjertekomplikasjoner sammenlignet med kvinner uten diabetes, i hovedsak å sette dem i samme risiko som menn i deres alder.

Risikofaktorer

For kvinner med diabetes er en serie risikofaktorer for hjertesykdommer generelt mer utbredt enn de er hos menn med diabetes. Kvinner med diabetes har en høyere abdominal fedme, noe som øker sjansene for å ha høyt blodtrykk, høyt kolesterol og ubalansert blodsukkernivå, sammenlignet med menn.

Noen kvinner med diabetes er også spesielt i fare for hjertesykdom, som de som har hypoestrogenemi, som er mangel på blodøstrogen. Forskning & # 8211; Undersøkelser Han oppdaget at kvinner som lider av diabetes som allerede har hatt et hjerteinfarkt, har større risiko for å lide et andre hjerteinfarkt. De har også en økt økt risiko for hjertesvikt.

Symptomer

Selv måten symptomene på hjertesykdom ser ut til å være annerledes hos kvinner sammenlignet med menn. Når de beskriver deres symptomer, nevner menn vanligvis brystsmerter, smerte i venstre arm eller overdreven svette. Kvinner, annen del, beskriver ofte symptomer på kvalme, tretthet og kjeve smerte.

Denne forskjellen i alarmsignaler, spesielt brystsmerter, kan bety at kvinner med diabetes er mer utsatt for stille myokardinfarkt, som er kardiale komplikasjoner som kan forekomme uten at personen skal vite selv en myokardisk hendelse har skjedd. Dette betyr at kvinner kan være mer sannsynlig å lide et hjerteinfarkt, eller en episode relatert til hjertesykdom, uten å være klar over at noe er galt.

Understreke

Korrelasjon mellom stress og hjertesykdom er et annet annet problem for kvinner enn menn. Generelt er familie stress en høyere risikofaktor for hjertesykdommer hos kvinner. En tilstand som kalles knust hjerte syndrom, en midlertidig hjerte-episode som kan skyldes stressende hendelser som en elsket død, forekommer nesten utelukkende hos kvinner.

Hvis du er en kvinne med diabetes, er det viktig at du tar deg tid til å eliminere stress. Vurder ideen om å bruke dype pusteøvelser, progressive muskelavslapping teknikker eller meditasjon.

Diagnose og behandling

Generelt er hjertesykdom underdiagnostisert hos kvinner på en alarmerende rytme. Selv om hjertesykdommer er den viktigste årsaken til døden blant kvinner, er mange kvinner mer bekymret for å få kontraktskreft. Dette til tross for at hjertesykdommer hevder livet seks ganger flere kvinner Hvert år sammenlignet med brystkreft.

Hjertesykdommer er generelt utformet som noe som påvirker gamle kvinner, slik at de som er yngre, kan ikke se det som en trussel. Hans symptomer blir ofte feilaktig diagnostisert som panikk eller stressforstyrrelser.

Når det gjelder behandling, er kvinners koronar arterier mindre enn menn, noe som kan gjøre det vanskeligere enn 8217; kirurgi;. Kvinner kan også være i fare for flere postcargiske komplikasjoner enn menn. Forskning & # 8211; Undersøkelser antyder at kvinner også har en dobbel sjanse for å fortsette å manifestere symptomene i de følgende årene på # 8217; hjerteintervensjon.

L & # 8217;

Hvis du er en kvinne som er praktisk med diabetes, er det viktig å snakke med legen din om risikoen for hjertesykdom. Du og legen din Du kan jobbe sammen for å skape en plan for å redusere risikoen så mye som mulig. Behandle diabetes effektivt og gjør sunne livsstilsendringer kan gjøre en forskjell.