Emosjonell attraksjon: 16 Vanlige spørsmål, Tegn og forslag

Del på Pinterest

Har du noen gang møtt noen for første gang, og du følte deg som om jeg alltid har kjent det? Eller bli umiddelbart tiltrukket av en annen person uten å være fysisk?

I så fall har du sikkert opplevd attraksjonen til og # 8217; bli fascinert av hjertet, sinnet eller fra # 8217; noens humor i stedet for fra sin fysiske sjarm.

Mange mennesker går til en avtale som leter etter en & # 8216; SPARK’& # 8221; sier en autorisert psykoterapeut Rachel Perlstein. & # 8220; Den kompliserte tingen av den følelsen er at det ofte gjenspeiler mer A’fysisk attraksjon eller seksuell kjemi.& # 8221;

L’Emosjonell attraksjon er en annen og dypere type attraksjon, det forklarer, fordi det ikke bare tiltrekker deg deg til noen, men det gjør at du føler deg tilkoblet i en varig og viktig måte.

Og i motsetning til Dell’fysisk attraksjon, utvikler ofte basert på ting som verdiene til # 8217; en annen person, hans personlighet og måten han viser for å være interessert.

Det kan eksistere uten fysisk tiltrekning?

Ja, L’Emosjonell og fysisk tiltrekning kan være helt skilt, forklarer konsulenten for mental helse, Lily Ewing.

Du kan elske noen for hennes humor eller intelligens og bare aldri interessere deg for ham fysisk eller seksuelt og # 8221; sier.

For eksempel, kanskje beundre og stole på deg mye av en av dine kolleger eller klassekamerater, men du vet at du aldri ville ønske å gå ut med dem. D’En annen del, du kan være fysisk tiltrukket av noen, men den følelsesmessige forbindelsen skjer aldri.

Det er alltid romantisk?

Setter pris på at andres personlighet betyr ikke at du føler deg romantiske følelser for ham. For eksempel, tenk på koblingene du har med vennene dine.

Du har sikkert opplevd følelsen av å bli tiltrukket eller tiltrukket av en person på jobb eller et sosialt møte mer enn andre, sier Perrlstein, som er på grunn av deres følelse av # 8217; Humor, delte interesser eller bare måten du gjør det til å føle validert og hørt.

& # 8220; Denne følelsesmessige attraksjonen gjenspeiler virkelig denne noen ganger øyeblikkelige evnen til å forholde seg til et annet nivå og koble til, å føle seg tatt og interessert og interessert … sier.

Vanligvis, hvis L’kontinuerlig følelsesmessig tiltrekning, vil du bli både tetteste venner, eller du vil bli trukket inn i den sosiale sirkelen på # 8217.

Det er alltid seksuelt?

L’Emosjonell attraksjon er ikke nødvendigvis seksuell, spesielt hvis den fysiske attraksjonen ikke er en faktor.

; L’Seksuell tiltrekning bygger når vi ser attraksjonen både følelsesmessig fysikk som forbinder med en og # 8217; sterkere seksuell attraksjon & # 8221; forklarer ewing.

For eksempel kan du være følelsesmessig tiltrukket av noen, men ikke umiddelbart tiltrukket av ham fysisk. Over tid, som følelsesmessig forbindelse dypere, kan de begynne å virke mer attraktive fysisk for deg.

For noen mennesker (men ikke alle), skjer eksperimentet med den seksuelle attraksjonen ikke uten følelsesmessig tiltrekning.

En person som identifiserer seg som en demisetual, for eksempel, kan ikke føle seg seksuelt tiltrukket av noen med mindre han dannet en sterk følelsesmessig forbindelse med ham først.

Hvor mye er viktig?

Være åpen og sårbar med noen andre og få ham til å gjøre det samme med deg, er grunnlaget for # 8217; intimitet sier Carrie skredderen, Lmft.

Det er viktig å føle seg trygg, rolig, akseptert og forstått som en person er roten til’vedlegg, tilkobling og # 8217; Intimacy & # 8221; forklarer.

L’Emosjonell attraksjon er enda viktigere på lang sikt i et forhold og kan skape en sterkere forbindelse enn den eneste fysiske attraksjonen & # 8221;.

Hva er noen tegn på følelsesmessig tiltrekning?

Noen ganger er det lett å forstå når følelsesmessige gnister flyr. Men andre ganger, ting kan være litt og # 8216; mer forvirret.

Her er noen vanlige eksempler på følelsesmessig tiltrekning og hvordan du identifiserer dem:

Føl deg som om du har & # 8221;

Hvis du føler deg sett og lyttet til fra # 8217; en annen person, er det et tegn du opplever en dypere forbindelse. Du er i stand til å kommunisere lett og ting flyter uanstrengt.

Opphold med den andre personen føles oppmuntrende og som om du forstår hverandre.

Stadig tenker på dem

Du finner deg selv drømmer om øynene for å se dem eller tenke på hva du snakket om forrige natt. Enten du er på jobb eller ved å gjøre provisjoner, tiltrekker de dem hele tiden og husker hvordan de får deg til å føle deg.

Long sen kvelds samtaler

Hvis du er på telefonen og snakker om ting som går utover planleggingen av ditt neste møte, er det et godt tegn på følelsesmessig tiltrekning.

Som strømmer på deres egenskaper

Elsk deres følelse av # 8217; humor eller personlighet, og du kan ikke slutte å snakke om andre mennesker.

Når du er følelsesmessig tiltrukket av noen, kan du ikke hjelpe, men absorbere disse små oddities eller kvalitet og vil dele dem med andre.

Dine verdier er synkronisert

De ønsker deg velkommen i deres personlige liv og føler seg følelsesmessig kompatible. Når jeg deler lignende meninger om familie, arbeid og grunnleggende overbevisning, blir obligasjonen din sterkere og kan utvikle seg i et langsiktig forhold.

Du får aldri deg # 8217; en av # 8217; andre

Uansett hvor lenge den tilbringer sammen, blir aldri gammel. Selv om du bare går og du ikke gjør noe spennende, vil du fortsatt høre en følelse av forbindelse fra deres tilstedeværelse.

Du er rolig i # 8217; å være sårbar

Hver gang du deler eller lytter til sårbare personlige opplysninger, følelsesmessig forbindelse og # 8217; Attraksjon vokser & # 8221; observerer ewing.

Det er måter å utdype en følelsesmessig forbindelse?

Du har fysisk tiltrekning, men du vil styrke den følelsesmessige siden av tingene? Her er noen forslag til å komme i gang:

Start i en liten

& # 8220; Bygg intimiteten er litt & # 8216; som lanseringsspillet av eggene eller lanseringen av ballongene D’Vann og # 8221; sier Krawiec.

Juice, forklarer, er at det starter delikat og delikat med noen åpenbaringer av personlig informasjon som håp, drømmer, frykt, ydmykelse og glade minner.

Når du går frem og tilbake med sikkerhet, ikke døm, aksept og vennlighet, kan du avsløre mer og mer dyp eller personlig informasjon.

Du vet ikke hvordan du skal begynne? Vår guide til å bygge L’intimitet kan hjelpe.

Still spørsmål og virkelig hør på svar

Ikke C’Det er bedre måte å markedsføre den følelsesmessige attraksjonen som stiller de rette spørsmålene.

Eldre Undersøkelser Han viste at du kan skape nærhet og utdype din forståelse av en en annen person ved å spørre betydelige spørsmål og virkelig lytte til svarene hans.

Innledende spørsmål

Her er noen spørsmål du kan prøve:

  • For hva du føler mer takknemlig i livet?
  • Hvis du kunne våkne i morgen med en enkelt kvalitet, hva ville være og hvorfor?
  • Hva å sette pris på mer i en vennskap?

Være villig til å avsløre deg

Når du kjenner noen for første gang, er du mer forsiktig med å dele personlig informasjon. Men Perlstein anbefaler å være sårbar, åpen og ærlig med deg selv når du prøver å utdype forbindelsen din.

Bygge noen form for suksessforhold betyr ikke bare å lære mer om’en annen person. Det innebærer også å dele sine egne forhåpninger, tanker, drømmer og frykt.

Vis dem til venner og familie

Presentere noen i din begrensede sirkel Når du oppretter en lenke, er en viktig måte å vise oppmerksomhet og respekt.

Inviter dem til et familiemøte eller en venns bursdagsfest, for eksempel, er grundig analyse av forbindelsen som kan bidra til å øke følelsesmessig nærhet.

Nyt spennende opplevelser sammen

Gi din totale oppmerksomhet til delte øyeblikk som vekker mange følelser.

& # 8220; The bungee jumping, visjonen om en komedie som gjør magen ler eller deltakelse i et bryllup sammen er alle erfaringer med stor følelse av glede, frykt og spenning som kan knytte sammen & # 8221; sier ewing.

Bunnlinjen

Være fysisk tiltrukket av noen er A’elektrifiserende opplevelse, men også fugace.

Når du går gjennom vanskelige situasjoner, er det å ha sterke følelsesmessige bånd det som hjelper deg med å holde levetiden i forholdene dine. Og disse er disse delte opplevelsene som til slutt gir mening til våre liv.

Som Perlstein observerer, følelsesmessig tiltrekning er viktig fordi den reflekterer en dyp forbindelse og oppstår ofte når noen føler seg virkelig sett og lyttet til noen & # 8221;.