Deformitet av kontrakturen: årsaker, behandling og forebygging

Beskrivelse

En muskulær kontraktur, eller kontraktsdeformitet, er resultatet av stivhet eller innsnevring i kroppens bindevev. Dette kan forekomme i:

 • Musklene dine
 • sener
 • LIGAMENTS
 • hud

Du kan også oppleve en kontraktsdeformitet i de felles kapslene. Dette er det tette og fibrøse bindevev som stabiliserer artikulasjonen og beinene ved siden av det dypeste og mest interne nivået.

Tegn på kontraktsdeformitet

Kontraktsdeformiteten begrenser normal bevegelse. Den utvikler seg når vanligvis fleksible bindevev blir mindre fleksible. Dette betyr at bevegelsesrøret ditt vil være begrenset. Du kan ha problemer med:

 • beveger hendene dine
 • strekker bena dine
 • Rette fingrene dine
 • utvide en’en annen del av kroppen din

Kontraktene kan forekomme i forskjellige deler av kroppen, for eksempel:

 • Muskler. En muskulær kontraktur innebærer forkortelse og styrking av musklene.
 • Ledd. Hvis C’det er en kontraktur i den felles kapselen hvor to eller flere bein forbinder, vil du oppleve et begrenset område av bevegelse i det eller # 8217; område av kroppen din.
 • Hud. Huden kan kontrakt hvor den ble arret av sår, brannsår eller tidligere kirurgi. Dette vil begrense din evne til å flytte den delen av kroppen din.

Det viktigste symptomet på kontraktsdeformiteten er den reduserte evnen til å flytte et organisasjon i & # 8217. Du kan også føle smerte, avhengig av stillingen og årsaken til problemet.

Vanlige årsaker til kontraktsdeformitet

De vanligste årsakene til kontraktur er inaktiviteten og arr på grunn av skade eller brannsår. Folk som har andre forhold som hindrer dem i å bevege seg, har også større risiko for kontraktsdeformitet.

For eksempel utvikler personer med alvorlig artrose (OA) eller reumatoid artritt (AR) ofte kontrakturer. Siden de ikke beveger muskler og ledd gjennom sitt normale bevegelsesområde, er disse vevene de første kandidatene for å styrke.

For eksempel er fellesentreprenører vanlige hos pasienter resignert av intensive omsorgsavdelinger eller etter lang sykehusopptak. Det er også veldig vanlig hos mennesker som har hatt et slag og følgelig lammelse.

Andre årsaker inkluderer arvelige sykdommer eller utvikler seg i tidlig barndom, for eksempel:

 • Muskeldystrofi. Folk med denne sykdommen lider ofte av muskulær stivhet fordi betydelig svake muskler kompromitterer deres evne til å bevege seg.
 • Cerebral lammelse (PC). Denne sykdommen forårsaker muskelstivhet og begrensninger bevegelse.
 • Sykdommer i sentralnervesystemet. Disse inkluderer poliomyelitt, multippel sklerose (SM) eller Parkinsons sykdom.
 • Inflammatoriske sykdommer. Å ha den reumatoid artritt (RA) gir deg større risiko for kontraktsdeformitet.

Når skal du søke hjelp

I tilfelle av brannsår eller skader, kontakt lege umiddelbart. Ring legen din dersom din evne til å flytte den berørte delen er plutselig begrenset.

Se etter en behandling for kroniske sykdommer og underliggende forhold som reumatoid artritt. Behandling kan bidra til å redusere eller forhindre symptomer.

Diagnose og behandling

Medisinsk undersøkelse

Legen din vil gjennomgå en fysisk undersøkelse og vil spørre deg om informasjon om din medisinske historie. Gjør deg klar til å forklare symptomene dine. Legen din vil sannsynligvis spørre deg:

 • Den spesifikke plasseringen av problemet ditt
 • L’intensitet av symptomene dine
 • Hvor mye bevegelse du fortsatt har
 • Hvor lenge bevegelsen din av Quell’området har vært begrenset

Legen din kan bestille radiografier eller andre tester for å diagnostisere tilstanden din.

Fysioterapi / Arbeidsterapi

Fysioterapi Og Arbeidsterapi Det er to av de vanligste behandlingene for kontraktene. Bidra til å øke bevegelsesområdet og styrke musklene.

Fysioterapi økter krever regelmessig frekvens for å få de beste resultatene. Din fysioterapeut og ergoterapeut kan vise deg øvelser til å gjøre hjemme. De kan også gi en praktisk terapi for å forbedre mobiliteten din.

enheter

Du må kanskje ha en kritt eller en splint for å strekke stoffene i nærheten av problemet. Du kan bruke en kontinuerlig passiv bevegelsesmaskin (CPM) for å fortsette å flytte den berørte delen.

Dressing

Legen din kan foreskrive medisiner for å redusere betennelsen og smerten. For personer med cerebral parese er botulinumtoksin (Botox) noen ganger injisert i muskler for å redusere spenningen og minimere spasmer.

Kirurgi

Det kan være nødvendig å strekke musklene eller reparere ledbånd, sener eller skadede bein i en ulykke.

For eksempel kan kirurgen reparere et knebånd, med håp om at du vil tilbakekjøpe den komplette friheten til langsiktig bevegelse. Når A’artikulasjon er erstattet på grunn av leddgikt, blir kontraktene frigjort.

Konsekvenser av behandlingsforsinkelse

Forsinkelse eller å gi opp behandling kan gjøre det vanskelig eller umulig å gjenoppta mobiliteten. Musklene, leddene og stive huden kan forstyrre daglige aktiviteter hjemme og arbeid.

For personer med sykdommer som cerebral parese, muskeldystrofi og multippel sklerose, anbefales det en kontinuerlig medisinsk hjelp for å maksimere behandlingsalternativene som er tilgjengelige og deres fordeler.

Hvis du har vært på sykehuset i lang tid, eller du har blitt skadet, er det spesielt viktig å informere legen din om stivhet eller tap av bevegelse du har.

Hindre kontraktsdeformitet

L’Regular mosjon og en aktiv livsstil kan bidra til å forhindre muskel og leddstivhet.

Spør legen din, ergoterapeut eller fysioterapeut Hva er det beste treningsprogrammet for deg. Når du praktiserer sport eller øker tunge gjenstander, vær oppmerksom på å unngå skade.

Hvis du blir såret, kontakt lege umiddelbart. Følg deres behandlingsanbefalinger for å forhindre kontraktur.

Selv fysioterapi, sysselsettingsterapi og enheter som passivt beveger leddene, kan bidra til å forhindre avstivning av problemområder.