Måter å støtte en elsket med Parkinsons sykdom

Når noen du bryr deg, har Parkinsons sykdom, ser du effektene som tilstanden kan ha på noen. Symptomer som stive bevegelser, dårlig balanse og tremor blir en del av sitt daglige liv, og disse symptomene kan bli verre med sykdomsfremgangen.

Den kjære trenger ytterligere hjelp og støtte for å holde seg aktiv og bevare livskvaliteten. Du kan hjelpe på forskjellige måter: fra # 8217; tilby et vennlig øre når de trenger å snakke, for å veilede dem til medisinske avtaler.

Her er åtte av de beste måtene å hjelpe en person som elsker å styre Parkinsons sykdom.

1. Lær alt du kan på sykdommen

Parkinsons sykdom er en bevegelsesforstyrrelse. Hvis du tar vare på noen som bor hos Parkinson, vil du sannsynligvis vite noen av symptomene på sykdommen. Men du vet hva det forårsaker symptomene, som tilstanden eller hvilke behandlinger som kan bidra til å håndtere det fremgang? Videre manifesterer Parkinson ikke på samme måte i det hele tatt.

Å være den beste allierte av den kjære, lærer så mye som mulig om Parkinsons sykdom. Søk etter pålitelige nettsteder som Parkinson Foundationeller les bøker om tilstanden. Følger med medisinske avtaler og spør legenes spørsmål. Hvis du er kunnskapsrik, vil du få en bedre ide om hva du kan forvente og hvordan du skal være den maksimale hjelpen.

2. Tilby frivillig til å hjelpe

Daglig ansvar Slik gjør du shopping, matlaging og rengjøring blir mye vanskeligere når du har en bevegelsesforstyrrelse. Noen ganger trenger folk med Parkinson hjelp til disse og andre aktiviteter, men de kan være for stolte eller flau for å spørre. Skriv inn og tilby å skynde provisjoner, lagre måltider, gå til medisinske avtaler, ta ut narkotika på apoteket og hjelp med enhver annen daglig aktivitet der de har problemer med.

3. Det blir aktivt

L’Øvelse er viktig for alle, men det er spesielt nyttig for folk med Parkinsons sykdom. Forskning & # 8211; Undersøkelser Oppdag at øvelsen hjelper hjernen til å bruke dopamin, et kjemikalie som er involvert i bevegelse, mer effektivt. Fitness forbedrer styrke, balansen, minnet og livskvaliteten i mennesker med denne tilstanden. Hvis din venn eller kjære ikke holder den aktiv, oppfordrer han ham til å bevege seg ved å gå sammen hver dag. Eller abonnere på en dans eller yoga kurs sammen; Begge disse treningsprogrammene er nyttige for å forbedre samordningen.

4. Hjelpe dem å føle seg normale

En sykdom som Parkinson kan forstyrre normaliteten til noens liv. Fordi folk kan konsentrere seg så mye om sykdommen og dets symptomer, kan den kjære begynne å miste følelsen av selvtillit. Når du snakker med den kjære, må du ikke alltid huske at den har en kronisk sykdom. Snakk om andre ting, som deres nye film- eller favorittbok.

5. Gå ut av hjemmet

En kronisk sykdom som Parkinson kan være veldig isolerende og ensom. Hvis din venn eller familie ikke kommer ut, ta det ut. Gå til middag eller i kino. Gjør deg klar til å gjøre noen overnattingssteder, hvordan du velger en restaurant eller et teater med rampe eller heis. Og vær klar til å endre planene dine hvis personen ikke føles godt nok til å gå ut.

6. Lytte

Det kan være intenst sjokkerende og frustrerende å leve med en tilstand som er både degenerativ og uforutsigbar. Angst og depresjon De er vanlige Hos personer med Parkinsons sykdom. Noen ganger bare bare tilby en skulder som å gråte eller et vennlig øre kan være en ekstraordinær gave. Oppfordrer den elskede til å snakke om hans følelser og la ham få vite at du lytter.

7. Søk etter en forverring av symptomene

Parkinsons symptomer utvikler seg over tid. Vær oppmerksom på eventuelle endringer i gangkapasitet, koordinering, balanse, tretthet og språk i den kjære. Vær også oppmerksom på endringene i humøret deres. Så langt som 50 prosent av folk med Parkinson opplever depresjon på et tidspunkt under sykdommen. Uten behandling kan depresjon føre til en raskere fysisk tilbakegang. Oppfordrer den kjære til å hjelpe deg med en kvalifisert psykisk helsepersonell hvis det er trist. Pass på at de legger avtalen og opprettholder den. Gå med dem hvis de trenger hjelp til å nå legen eller # 8217; terapeut kontor.

8. Tålmodighet

Parkinson kan påvirke den elskede evnen til å gå raskt og snakke tydelig og høyt nok til å bli hørt. En taleterapeut kan lære dem øvelser for å forbedre volumet og styrken til deres stemme og fysioterapeut kan hjelpe med deres evne til å bevege seg.

Når du snakker eller går et sted med dem, vær tålmodig. De kan ta lengre tid enn vanlig å svare deg. Smil og lytt. Passe din rytme til dem. Ikke skynd deg. Hvis det blir for vanskelig å gå for vanskelig, oppfordre dem til å bruke en rullestol eller rullestol. Hvis du snakker er en utfordring, bruk andre former for kommunikasjon, for eksempel meldinger gjennom en online plattform eller # 8217; e-post.