Codeina vs Hydrokodon: To måter å behandle smerte

Beskrivelse

Alle reagerer på smerte annerledes. Mild smerte krever ikke alltid behandling, men de fleste søker lettelse for moderat eller uopphørlig smerte smerte.

Hvis naturlige eller benkmidler ikke lindrer smerte, snakk med din reseptbelagte lege lege. Kodeinen og Hydrocodon-koden. Hydrocodon er vanlige reseptbelagte legemidler for smerte.

Selv om de kan være ganske effektive i behandling av smerte, kan disse narkotiske stoffene lett brukes feil. Mer informasjon om riktig bruk og forskjellene mellom disse smertestillende stoffene.

Hva gjør de

Kodein og «8217; hydrokodon er opioidmedikamenter. Oppyper fungerer ved å endre din oppfatning av smerte. De er blant de mest effektive smertestillende.

Hver er tilgjengelig med resept. Kodein og # 8217; idrorokodon er foreskrevet for ulike typer smerter. Codeine brukes vanligvis til mild til moderat smerte, mens idrorokodon er kraftigere og brukes til mer alvorlig smerte.

Former og dosering

Codeine er tilgjengelig i oral tabletter i umiddelbar nærhet. De er tilgjengelige i doser fra 15 mg, 30 mg og 60 mg. Legen vil vanligvis fortelle deg å ta dem hver fjerde time, om nødvendig.

L’Idrocodone er også tilgjengelig i orale tabletter med umiddelbar frigivelse, men bare når den kombineres med paracetamol. Disse tabletter er tilgjengelige i 2 hydrokodondoser.5 mg, 5 mg, 7.5 mg og 10 mg. Typisk ta en tablett hver 4-6 timer etter behov for smerte.

Tilleggsinformasjon: Narkotikainformasjon for hydrokodon-acetaminofen »

I seg selv er imidlertid hydrokodonet bare tilgjengelig i langvarige oral-frigjøringstabletter. Disse er tilgjengelige i mange styrker som strekker seg fra 10 mg til 120 mg. Noen av de langvarige frigjøringstabletter som tar hver 12. time og andre hver 24. time, avhengig av produktet. Overlegen styrker er gitt bare for personer som har ansatt hydrokodonet i lang tid, og at det ikke lenger får lindring fra lavere styrker.

For både narkotika, vil legen sannsynligvis begynne med lavest mulig dose. Slik at legen kan justere styrken og dosen basert på smerte.

Bivirkninger av hver

Du kan ha noen bivirkninger når du tar denne koden eller hydrokodonet. De vanlige bivirkningene av begge legemidlene inkluderer:

 • svimmelhet
 • døsighet
 • forstoppelse
 • Kvalme og oppkast

Codeine kan også forårsake:

 • svimmelhet
 • pust
 • svette

D’andre del, L’hydrokodon kan også forårsake:

 • klø
 • tap av Appetit

De fleste av disse bivirkningene vil reduseres over tid. Bivirkningene av begge legemidlene er mer sannsynlig eller kan være mer intense i noen tilfeller. Disse inkluderer hvis du er en eldre voksen, hvis du har en nyre eller leversykdom, eller hvis du har en kronisk obstruktiv lungesykdom eller andre kroniske sykdommer.

Advarsler

Kodeinen og Idrocodonen ‘0717 er begge svært effektive for å lindre smerte. L’Feil bruk av disse legemidlene, inkludert administrasjon til noen som den ikke har blitt foreskrevet på, kan ha farlige konsekvenser.

misbruke

Høye doser og overdreven bruk av begge legemidlene kan forårsake ytterligere bivirkninger. Det kan øke risikoen for urinretensjon, infeksjoner og leverskade.

På grunn av potensialet for overdosering og misbruk, har alle idrorokodonbaserte produkter blitt flyttet til en ny kategori fra mat- og narkotikamenadministrasjonen i 2014. I stedet for å ringe reseptbelagte hydrokodon til apotek, må legen din nå gi deg et skriftlig resept som du må ta med til apoteket.

Ta ut

L’langsiktig bruk av kodein og hydrokodon kan føre til avhengighet. Du kan føle midlertidige abstinære symptomer når du slutter å ta begge legemidler, spesielt hvis du brukte dem i lang tid. Fortell legen din umiddelbart hvis du har abstinenssymptomer når du slutter å bruke et av disse stoffene.

Hos barn

L’Langvarig frigjøring Hydrokodon kan være dødelig for barn. Selv bare en tablett kan være dødelig; Hold stoffene på reseptbelagte under kontroll og vekk fra barns rekkevidde.

Interaksjoner

Informer legen din om alle andre stoffer du tar, inkludert vitaminer og kosttilskudd, før du begynner å ta en av stoffene. Oppiesces påvirker sentralnervesystemet, så det er farlig å blande dem med andre stoffer som senker hjernen. Disse stoffene kan inkludere:

 • Antikolinergiske legemidler, som antihistaminer eller narkotika som brukes til urinspasmer
 • Muskel avslappende
 • Sedativer, Tranquilizers og Sleeping Pills
 • Barbiturates
 • Antikonvulsive stoffer, som karbamazepin og fenytoin
 • antidepressiva
 • Antipsykotiske legemidler
 • alkohol
 • Andre opioider

Du kan finne en mer detaljert liste over interaksjoner for både narkotika i interaksjoner for Codeina og Idrocodone.

Hvilken medisinering er den beste?

Disse er begge reseptbelagte legemidler, så legen vil bestemme hvilken som ville være best for deg basert på symptomene dine og årsaken til smerten din.

Codeine brukes vanligvis til mild til moderat alvorlig smerte. L’hydrokodon er sterkere, så den brukes til moderat smerte for moderat alvorlig. Avhengig av dine behov kan legen din foreskrive et av disse stoffene alene eller i kombinasjon med en qualcos’andre.