Som en liv trener lærte meg å slutte å sammenligne med andre

Mine venner var som et speil. Alt jeg kunne se var mine feil som stirret på meg.

Del på Pinterest

Hvis jeg antar, vil jeg si at mennesker blir sammenlignet med hverandre fra den tiden.

Jeg har ingen tvil om at den forhistoriske mannen misunnes størrelsen på hulen av sin nabo eller bremnet hans beundringsverdige flint ferdigheter.

Noen ganger kan disse sammenligningene være nyttige. De kan gi deg et forbedringsprosjekt og inspirere deg til å endre. Andre ganger kan de være et middel til å skille deg selv og se alt du tror er galt i deg selv.

Sammenligningen var over alle A’oppleve flyktig for meg. Jeg mottok suksessene til vennene mine eller figuren av en innflytelsesmaskin på Instagram, og jeg følte meg misunnelig, men smerten var alltid kortsiktig. Dette til en ny jente kom til min sosiale sirkel.

Det var alt jeg ikke var. Eller alt jeg trodde jeg ikke skulle være. Lys, morsom, utadvendt. Folk l’elsker alle’øyeblikkelig og flaks syntes alltid å lande på føttene hans.

Lisa * har raskt blitt en av mine beste venner. Til tross for vår dype bånd, har hans geni revet meg.

Det var som et speil, men alt jeg kunne se var mine feil som stirret på meg.

Alt jeg fikk virket forurenset av hans suksesser, som på en eller annen måte virket alltid overlegen. Jeg kunne aldri være på # 8217; høyde uansett hvor mye jeg prøvde. Han knuste meg hver dag.

Jeg ville ha forventet disse følelsene i 16 år, men jeg var 30 år gammel, jeg var en voksen og noen som sjelden følte seg truet av en annen. Men Lisa fokuserte mine usikkerheter.

På intellektuell nivå visste jeg C’de var fantastiske ting i meg. Men følelsesmessig, jeg kunne ikke komme dit.

Til sammenligning virket alt i mitt liv mindre enn. Jeg var ikke så søt eller morsom. Jeg var ikke så modig eller så talentfull. Jeg hadde ikke mange venner, og jeg var ikke så attraktiv for motsatt kjønn.

Min tillit var gjennomgått et nederlag, og jeg følte meg veldig ubrukelig. Alle disse følelsene har blitt forsterket av skylden som jeg følte for en venn på denne måten. Jeg søkte på internett langt og bredt for noen praktiske tips jeg kunne bruke for å hjelpe meg med å overvinne disse følelsene.

Jeg visste at jeg trengte seriøs hjelp til å overvinne dette. Med mye begeistring, legger jeg min frykt til side og spurte Sarahs støtte, en livstrener som til slutt ville ha ført meg ut av denne funk.

I løpet av flere uker ga Sarah meg et praktisk sett med verktøy som ville hjelpe meg å slutte å sammenligne meg selv med andre og å gjenkjenne skjønnheten og verdien av min unikhet.

Her er det han lærte meg.

Gi et navn til din indre kritiker

Sarah gikk straks til sodo i vår aller første økt og forklarte en viktig ting for meg: å gi et navn til noe som gir ham mindre kraft.

Sarah fikk meg til å gi meg et navn til min interiørkritiker & # 8211; Den kritiske stemmen som indikerer alle mine oppfattede uovertruder.

Jeg valgte navnet Ciara, og som vi møtte, oppdaget jeg at det var spesielt dårlig. Ciara ville at jeg skulle tro at jeg aldri hadde vært god nok.

Hun likte å minne meg om at jeg ofte forlater den frykten har det beste om meg, at jeg kunne bære for å miste noen pund og at jeg er en pinlig katastrofe i store grupper.

Det var agonizing å føle at jeg hadde forlatt at denne stemmen i hodet mitt er foraktet meg. Nå som jeg hadde gitt henne et navn, kunne jeg gjenkjenne da han snakket.

Jeg kunne starte det neste avgjørende skrittet for å kvitte seg med sammenligningsfellen: Start en samtale med henne.

Vær din beste venn

Jeg vurderte meg alltid en god venn, men Sarah stresset at jeg ikke var en god venn av meg selv.

& # 8220; hvordan å konsolete en venn i krise?& # 8221; Hun spurte meg.

Jeg svarte at jeg ville sitte med henne, og jeg ville ha diskutert hans følelser. Jeg ville bry seg og huske at den store personen er. Jeg vil nok gi en stor klem.

Sarah fortalte meg at da Ciara kommer til førersetet, må jeg snakke med henne med kjærlighet og forståelse.

Da Ciara kom i tankene, startet jeg en dialog. Jeg ville spørre Ciara som han følte og hvorfor han kunne føle det. Jeg ville gå inn i empati med henne, jeg vil gi deg ordene til oppmuntring og jeg vil huske alle grunnene til at det er fantastisk.

Sarah hadde en enkel regel: Hvis du ikke ville fortelle en venn, ikke fortell deg selv.

Etter denne regelen begynte jeg å forstå hvor noen av mine usikkerheter kom fra. Jeg var i stand til å forstå hvorfor Lisa utløste disse følelsene i meg.

Jeg innså at vi var begge i lignende øyeblikk i livet, og at hun utmerkede seg nøyaktig i de områdene jeg følte at du feiler.

Hold oversikt over resultatene

Når vi sammenligner med andre, fokuserer vi på alle deres styrker og resultater, og vi ignorerer vår. Derfor oppfordret Sara meg til å holde en oversikt over alle de gode tingene jeg hadde gjort.

Han gjorde ikke noe om hva de var: Hvis han var noe han følte seg stolt, gjorde jeg en rekord. Snart hadde jeg en stor mappe med ting jeg hadde realisert i løpet av ukene.

Hvis jeg hadde et prosjekt på jobb, registrerte jeg det. Hvis jeg hjalp en venn i krisen, gikk han. Hvis jeg trakk meg til treningsstudioet en morgen, ville jeg egentlig ikke gå, jeg skrev den.

Se på alt jeg fikk, vær stor og liten, har styrket mitt selvtillit. Jeg hørte en stor stolthet. Lisa var fantastisk, jeg forsto, men på mange fantastiske måter var jeg ansatt og nr. 8217;.

Øvelse L’selvhjelp

Ta et varmt bad og hell et glass vin kan være en flott selvomsorg, men vi kan gå videre. Selvomsorg kan føre til A’ærlig og kontinuerlig introspeksjon, ifølge Sarah.

Det er en prosess å se på innsiden og se hva som er. Sara oppfordret meg til å holde en dagbok og notere mine tanker, spesielt når jeg var i en spiral av selvtillit.

Når disse tankene var på siden, hadde jeg makt til å se på dem og bestemme om de var ekte eller ikke, eller bare resultatet av meg som jeg følte meg utilstrekkelig.

Jeg var i stand til å pakke ut dem og dechifrere hvor de kunne komme fra, og var utrolig frigjørende.

Det var ikke alltid lett. Vendt mot noen av mine mørkeste følelser var vanskelig, men å se dem rett inn i øynene ga meg muligheten til å begynne å gå videre.

Være proaktiv

Min sammenligningsreise avsluttet ikke etter min siste sittende med Sarah.

Ja, jeg følte meg mer klar om mine talenter, unike ferdigheter og kvalitet. Jeg var mye mer selvsikker, og jeg så ikke Lisa lenger som en rival. Jeg følte meg lettere. Venner observert at det virket for meg å være i et eksepsjonelt hodeområde.

Jeg følte meg ikke mer undertrykt av følelser av utilstrekkelighet eller bekymret for å gjemme min sjalusi. Jeg kunne feire suksessene til Lisa, så vel som min.

Sammenligne meg fikk meg til å føle seg tapt. Han hadde vært litt for meg og fikk meg til å føle seg ulykkelig. Tvilene om meg selv at jeg følte at de manifesterte seg i andre områder i mitt liv.

Jeg var ikke alltid tilstede med venner fordi jeg spilte spillet med sammenligning i hodet mitt. Datoene var bestemt for konkurs fordi jeg ikke hadde det bra med meg selv siden & # 8217;.

Når Sarah ga meg verktøyene, hadde jeg et klart fokus på det jeg ønsket i livet og hvordan jeg kunne få det. Jeg følte meg ikke undertrykt av # 8217; usikkerheten som hadde oppdaget meg før. Rist meg av sammenligningen hadde tillatt meg å nyte livet igjen.

Arbeide med disse verktøyene er en kontinuerlig praksis. Selv nå vet jeg at jeg må opprettholde den indre dialogen med Ciara og fortsette å legge til i resultatene mine. Jeg vet at det er viktig å se innvendig regelmessig for å håndtere ubehagelige følelser.

Slip deg selv fra sammenligningen er ikke en lineær reise. Det er dosser på veien, øyeblikk av usikkerhet og tvil. Men å holde øvelsen som Sarah lærte meg, har bidratt til å holde mitt selvtillit på en stabil plan.

Det vil alltid være noen søte, mer talentfulle, intelligente, glitrende eller utadvendte. For meg er sminke i å kjenne den unike verdien av det jeg tar med til bordet.

* Navnet har blitt endret

Victoria Stokes er en britisk forfatter. Når han ikke skriver om hans favorittemner, på personlig utvikling og velvære, har han vanligvis en nese fast i en god bok. Victoria lister kaffe, cocktail og rosa farge blant noen av hans favoritt ting. Å ligge Instagram.

Som en liv trener lærte meg å slutte å sammenligne med andre

Mine venner var som et speil. Alt jeg kunne se var mine feil som stirret på meg.

Del på Pinterest

Hvis jeg antar, vil jeg si at mennesker blir sammenlignet med hverandre fra den tiden.

Jeg har ingen tvil om at den forhistoriske mannen misunnes størrelsen på hulen av sin nabo eller bremnet hans beundringsverdige flint ferdigheter.

Noen ganger kan disse sammenligningene være nyttige. De kan gi deg et forbedringsprosjekt og inspirere deg til å endre. Andre ganger kan de være et middel til å skille deg selv og se alt du tror er galt i deg selv.

Sammenligningen var over alle A’oppleve flyktig for meg. Jeg mottok suksessene til vennene mine eller figuren av en innflytelsesmaskin på Instagram, og jeg følte meg misunnelig, men smerten var alltid kortsiktig. Dette til en ny jente kom til min sosiale sirkel.

Det var alt jeg ikke var. Eller alt jeg trodde jeg ikke skulle være. Lys, morsom, utadvendt. Folk l’elsker alle’øyeblikkelig og flaks syntes alltid å lande på føttene hans.

Lisa * har raskt blitt en av mine beste venner. Til tross for vår dype bånd, har hans geni revet meg.

Det var som et speil, men alt jeg kunne se var mine feil som stirret på meg.

Alt jeg fikk virket forurenset av hans suksesser, som på en eller annen måte virket alltid overlegen. Jeg kunne aldri være på # 8217; høyde uansett hvor mye jeg prøvde. Han knuste meg hver dag.

Jeg ville ha forventet disse følelsene i 16 år, men jeg var 30 år gammel, jeg var en voksen og noen som sjelden følte seg truet av en annen. Men Lisa fokuserte mine usikkerheter.

På intellektuell nivå visste jeg C’de var fantastiske ting i meg. Men følelsesmessig, jeg kunne ikke komme dit.

Til sammenligning virket alt i mitt liv mindre enn. Jeg var ikke så søt eller morsom. Jeg var ikke så modig eller så talentfull. Jeg hadde ikke mange venner, og jeg var ikke så attraktiv for motsatt kjønn.

Min tillit var gjennomgått et nederlag, og jeg følte meg veldig ubrukelig. Alle disse følelsene har blitt forsterket av skylden som jeg følte for en venn på denne måten. Jeg søkte på internett langt og bredt for noen praktiske tips jeg kunne bruke for å hjelpe meg med å overvinne disse følelsene.

Jeg visste at jeg trengte seriøs hjelp til å overvinne dette. Med mye begeistring, legger jeg min frykt til side og spurte Sarahs støtte, en livstrener som til slutt ville ha ført meg ut av denne funk.

I løpet av flere uker ga Sarah meg et praktisk sett med verktøy som ville hjelpe meg å slutte å sammenligne meg selv med andre og å gjenkjenne skjønnheten og verdien av min unikhet.

Her er det han lærte meg.

Gi et navn til din indre kritiker

Sarah gikk straks til sodo i vår aller første økt og forklarte en viktig ting for meg: å gi et navn til noe som gir ham mindre kraft.

Sarah fikk meg til å gi meg et navn til min interiørkritiker & # 8211; Den kritiske stemmen som indikerer alle mine oppfattede uovertruder.

Jeg valgte navnet Ciara, og som vi møtte, oppdaget jeg at det var spesielt dårlig. Ciara ville at jeg skulle tro at jeg aldri hadde vært god nok.

Hun likte å minne meg om at jeg ofte forlater den frykten har det beste om meg, at jeg kunne bære for å miste noen pund og at jeg er en pinlig katastrofe i store grupper.

Det var agonizing å føle at jeg hadde forlatt at denne stemmen i hodet mitt er foraktet meg. Nå som jeg hadde gitt henne et navn, kunne jeg gjenkjenne da han snakket.

Jeg kunne starte det neste avgjørende skrittet for å kvitte seg med sammenligningsfellen: Start en samtale med henne.

Vær din beste venn

Jeg vurderte meg alltid en god venn, men Sarah stresset at jeg ikke var en god venn av meg selv.

& # 8220; hvordan å konsolete en venn i krise?& # 8221; Hun spurte meg.

Jeg svarte at jeg ville sitte med henne, og jeg ville ha diskutert hans følelser. Jeg ville bry seg og huske at den store personen er. Jeg vil nok gi en stor klem.

Sarah fortalte meg at da Ciara kommer til førersetet, må jeg snakke med henne med kjærlighet og forståelse.

Da Ciara kom i tankene, startet jeg en dialog. Jeg ville spørre Ciara som han følte og hvorfor han kunne føle det. Jeg ville gå inn i empati med henne, jeg vil gi deg ordene til oppmuntring og jeg vil huske alle grunnene til at det er fantastisk.

Sarah hadde en enkel regel: Hvis du ikke ville fortelle en venn, ikke fortell deg selv.

Etter denne regelen begynte jeg å forstå hvor noen av mine usikkerheter kom fra. Jeg var i stand til å forstå hvorfor Lisa utløste disse følelsene i meg.

Jeg innså at vi var begge i lignende øyeblikk i livet, og at hun utmerkede seg nøyaktig i de områdene jeg følte at du feiler.

Hold oversikt over resultatene

Når vi sammenligner med andre, fokuserer vi på alle deres styrker og resultater, og vi ignorerer vår. Derfor oppfordret Sara meg til å holde en oversikt over alle de gode tingene jeg hadde gjort.

Han gjorde ikke noe om hva de var: Hvis han var noe han følte seg stolt, gjorde jeg en rekord. Snart hadde jeg en stor mappe med ting jeg hadde realisert i løpet av ukene.

Hvis jeg hadde et prosjekt på jobb, registrerte jeg det. Hvis jeg hjalp en venn i krisen, gikk han. Hvis jeg trakk meg til treningsstudioet en morgen, ville jeg egentlig ikke gå, jeg skrev den.

Se på alt jeg fikk, vær stor og liten, har styrket mitt selvtillit. Jeg hørte en stor stolthet. Lisa var fantastisk, jeg forsto, men på mange fantastiske måter var jeg ansatt og nr. 8217;.

Øvelse L’selvhjelp

Ta et varmt bad og hell et glass vin kan være en flott selvomsorg, men vi kan gå videre. Selvomsorg kan føre til A’ærlig og kontinuerlig introspeksjon, ifølge Sarah.

Det er en prosess å se på innsiden og se hva som er. Sara oppfordret meg til å holde en dagbok og notere mine tanker, spesielt når jeg var i en spiral av selvtillit.

Når disse tankene var på siden, hadde jeg makt til å se på dem og bestemme om de var ekte eller ikke, eller bare resultatet av meg som jeg følte meg utilstrekkelig.

Jeg var i stand til å pakke ut dem og dechifrere hvor de kunne komme fra, og var utrolig frigjørende.

Det var ikke alltid lett. Vendt mot noen av mine mørkeste følelser var vanskelig, men å se dem rett inn i øynene ga meg muligheten til å begynne å gå videre.

Være proaktiv

Min sammenligningsreise avsluttet ikke etter min siste sittende med Sarah.

Ja, jeg følte meg mer klar om mine talenter, unike ferdigheter og kvalitet. Jeg var mye mer selvsikker, og jeg så ikke Lisa lenger som en rival. Jeg følte meg lettere. Venner observert at det virket for meg å være i et eksepsjonelt hodeområde.

Jeg følte meg ikke mer undertrykt av følelser av utilstrekkelighet eller bekymret for å gjemme min sjalusi. Jeg kunne feire suksessene til Lisa, så vel som min.

Sammenligne meg fikk meg til å føle seg tapt. Han hadde vært litt for meg og fikk meg til å føle seg ulykkelig. Tvilene om meg selv at jeg følte at de manifesterte seg i andre områder i mitt liv.

Jeg var ikke alltid tilstede med venner fordi jeg spilte spillet med sammenligning i hodet mitt. Datoene var bestemt for konkurs fordi jeg ikke hadde det bra med meg selv siden & # 8217;.

Når Sarah ga meg verktøyene, hadde jeg et klart fokus på det jeg ønsket i livet og hvordan jeg kunne få det. Jeg følte meg ikke undertrykt av # 8217; usikkerheten som hadde oppdaget meg før. Rist meg av sammenligningen hadde tillatt meg å nyte livet igjen.

Arbeide med disse verktøyene er en kontinuerlig praksis. Selv nå vet jeg at jeg må opprettholde den indre dialogen med Ciara og fortsette å legge til i resultatene mine. Jeg vet at det er viktig å se innvendig regelmessig for å håndtere ubehagelige følelser.

Slip deg selv fra sammenligningen er ikke en lineær reise. Det er dosser på veien, øyeblikk av usikkerhet og tvil. Men å holde øvelsen som Sarah lærte meg, har bidratt til å holde mitt selvtillit på en stabil plan.

Det vil alltid være noen søte, mer talentfulle, intelligente, glitrende eller utadvendte. For meg er sminke i å kjenne den unike verdien av det jeg tar med til bordet.

* Navnet har blitt endret

Victoria Stokes er en britisk forfatter. Når han ikke skriver om hans favorittemner, på personlig utvikling og velvære, har han vanligvis en nese fast i en god bok. Victoria lister kaffe, cocktail og rosa farge blant noen av dine favoritt ting. Å ligge Instagram.