C-seksjoner unngås ved å indusere fødsel

Et keisersnitt kan ha en alvorlig innvirkning på helsen til mor og baby, men nyere forskning kan ha funnet en måte å øke sjansene for å føde barnet naturlig.

I følge en ny studie kan indusering av fødsel ved 39 uker betydelig redusere sjansene for at en kvinne trenger keisersnitt (keisersnitt).

Northwestern Universitys forskning ble publisert forrige uke på New England Journal of Medicine (NEJM).

Studieforfatterne sa at indusering av fødsel ved 39 uker for første mødre kan redusere sjansene for å gjennomgå denne invasive kirurgien betydelig.

For denne studien sporet forskerne mer enn 6100 kvinner på 41 steder over hele USA.

Halvparten av kvinnene fikk elektiv induksjon i uken før skjema.

De andre kvinnene fikk gå i fødsel uten inngrep.

Forskere sa at induserte kvinner etter 39 uker opplevde færre keisersnitt, lavere forekomst av mors- og fosterkomplikasjoner, færre spedbarn som trengte pustestøtte og redusert forekomst av svangerskapsforgiftning.

Dr. John Thoppil av River Place OB-GYN i Austin, Texas, fortalte han Healthline at han var spesielt imponert over hvordan kvinner som hadde indusert fødsel hadde fordel av betydelig reduserte forekomster av hypertensjon.

«Hypertensjonsraten under graviditet var bare 14 % i induksjonsgruppen mot XNUMX % i gruppen som fikk lov til å fortsette til termin. Dette er veldig viktig, sa han.

Thoppil forklarte at hypertensjon under graviditet «kan ha en innvirkning på morens langsiktige helse ved å øke risikoen for hjerteinfarkt og hjerte- og karsykdommer når de blir eldre».

Problemene med seksjoner C.

Nesten én av tre kvinner i USA føder med keisersnitt, ifølge Sentre for sykdomskontroll og forebygging (CDC).

Et keisersnitt er en stor operasjon og kan noen ganger forårsake alvorlige komplikasjoner.

Siden denne prosedyren innebærer å kutte magen og livmoren for å fjerne babyen, kan det ta opptil seks uker før en kvinne blir helt frisk.

Dette kan forlenge sykehusoppholdet med flere dager eller mer ved komplikasjoner.

«Komplikasjoner av keisersnitt kan omfatte infeksjoner, blodtap som krever transfusjoner og skade på organer nær livmoren,» sa Thoppil.

Han la til at i sjeldne tilfeller kan et keisersnitt til og med innebære risiko for å miste livmoren og forårsake infertilitet.

Naturlig fødsel er bra for babyen

Med keisersnitt er det usannsynlig at babyen får hele komplementet av morens vaginale og tarmmikrober.

Ifølge Thoppil, når en mor føder vaginalt, overfører fødselsvæskene kolonier av essensielle mikrober til babyen.

Disse bakteriene er essensielle for å etablere kolonier av tarmbakterier som sikrer optimal priming av babyens immunsystem og god fordøyelseshelse.

«Vi oppdager mer og mer hvor viktig forholdet vi har til mikrobiomet vårt (tarmbakterier) er for vår langsiktige helse,» sa Thoppil.

Ulike tidligere søk

Resultatene av denne nye studien går mot den forrige Undersøkelser som antydet å indusere fødsel før 41 uker økte risikoen for keisersnitt og sannsynligheten for alvorlige komplikasjoner.

Thoppil sa at dette gjenspeiles i hans egne erfaringer.

«Før studien fikk jeg tilbakeslag fra sykehus som ikke ønsket å tillate induksjoner på rent elektive grunner,» sa han. «Ganske enkelt, langt færre induksjoner ble tilbudt».

Thoppil la til at hovedårsaken spesifikt var troen på at indusering av fødsel øker sjansene for keisersnitt, noe den nye forskningen tilbakeviser.

Noen ganger er keisersnitt det eneste sikre alternativet

Selv om en naturlig fødsel er det tryggeste og sunneste alternativet for både mor og baby, betyr ikke dette at keisersnitt ikke har noen rolle i å sikre en trygg fødsel.

Det er tilfeller når keisersnitt er nødvendig for å sikre helsen til både mor og baby.

Sekund March of Dimes, Tilfeller der keisersnitt kan være nødvendig inkluderer:

  • Jeg har tidligere født med keisersnitt
  • tilstedeværelsen av en infeksjon, slik som HIV eller genital herpes
  • flere fødsler (tvillinger eller flere)
  • babyen er for stor for fødselskanalen

Thoppil sa at hans melding med hjem er at «Selv om tidligere data skremte vordende mødre bort fra insentivet fordi de ble fortalt at det økte infeksjonsraten og keisersnitt, har vi nå et svært overbevisende argument å si. som er trygt og rimelig å fremkalle fødsel. «