Vaksinesikkerhet: Robert Kennedy Jr. Q&TIL

Robert F. Kennedy Jr. er president i World Mercury Project.

Målet til den ideelle organisasjonen er «å forby all bruk av kvikksølv globalt».

Gruppen bekrefter det kvikksølv det er det nest mest giftige grunnstoffet på jorden og kan forårsake betennelse i hjernevev. Den betennelsen har vært knyttet til autisme, Alzheimers sykdom, multippel sklerose og andre lidelser.

Gruppen hevder at kvikksølv slippes ut i luften av kullkraftverk og kan finnes i matforsyningen vår.

Kvikksølv er også inneholdt i thimerosal, et konserveringsmiddel som tidligere ble brukt i noen, men ikke alle barnevaksiner. Ingrediensen var fjernet som en sikkerhetsforanstaltning i 2003.

Thimerosal brukes fortsatt i influensa- og tetanusvaksiner.

Food and Drug Administration (FDA) tjenestemenn sier timerosal er trygt å bruke som konserveringsmiddel i vaksiner, men Kennedy og andre er ikke overbevist.

De viser til at det gis influensavaksiner til både gravide og barn.

Gruppen er overbevist nok om saken til at de holdt en pressekonferanse forrige måned og tilbød en Belønning på $ 100 000 til alle som kan sende inn en fagfellevurdert studie som viser at timerosal er trygt.

Healthline så på begge sider av debatt om vaksinasjon i en detaljert artikkel.

Som en del av denne forskningen snakket Healthline med Kennedy om bekymringene hennes. Her er noen utdrag fra det halvtimes intervjuet.

Healthline: Hvorfor er dette problemet så viktig for deg?

Kennedy: Jeg kjempet og behandlet rundt 30 saker mot kullkraftverk, hovedsakelig med fokus på kvikksølvutslipp. Jeg hadde lært mye om kvikksølvtoksisitet. Jeg reiste landet rundt for å snakke om emnet, og jeg begynte å støte på kvinner som fortalte meg at hvis jeg virkelig var interessert i kvikksølveksponering for barn, måtte jeg se på timerosal i vaksiner … Da jeg begynte å lese vitenskap, ble jeg slått av det enorme deltaet mellom hva dagens vitenskap sa og hvordan det ble presentert av pressen og folkehelseregulatorer … Det gjorde meg sint at de fortsatte praksisen med å injisere nervegift i barn.

Healthline: Det ser ut til å være et element av å kjempe mot big business her. Det ser ut til at du kan sammenligne det med hva sukker- og tobakksindustrien har gjort med vitenskap.

Kennedy: sukker, tobakk, karbonindustri. De gjorde det alle sammen.

Healthline: Se en likhet her?

Kennedy: Det er veldig likt. Dette er egentlig nesten identisk med debatten om global oppvarming fordi du har all den uavhengige vitenskapen … som sier at det er en effekt. Med andre ord, det karbonet varmer opp kloden og med nevroutviklingsforstyrrelser [som] kvikksølvet i vaksiner forårsaker dem. Så du har en liten [mengde] industriskapt vitenskap … som angivelig fritar thimerosal og virkelig er designet og skrevet av industriforskere … og vises på CDC-nettstedet. Men vitenskapen er svak og uredelig … Vi tok med 321 studier til vår pressekonferanse … 240 studier på andre nevrologiske effekter enn autisme og 81 studier som indikerer en sammenheng med autisme. Vi kunne ikke finne en eneste studie som sier at thimerosal var trygt … Det CDC forteller deg er ikke vitenskap. Det New York Times rapporterer er ikke vitenskap. Og det legen din forteller deg er ikke vitenskap … Hvis du ser på [studiene] gjort av forskerne vil du finne et berg av studier som støtter min posisjon og svært få studier som bestrider meg.

Healthline: hva med vaksiner generelt? Du er enig i at det store flertallet av vitenskapen sier at vaksiner generelt er trygge?

Kennedy: Det er ikke min erfaring. Jeg tror ikke det er noen undersøkelse du kan gjøre for å si akkurat det. Jeg synes du bør se etter vaksine for vaksine.

Healthline: Det ser ut til at din største bekymring er influensasprøyten, som gis til barn og gravide kvinner. Dette er målet ditt?

Kennedy: Det er gitt til babyer ved 6 måneder og gitt til gravide kvinner. Derfor er eksponeringen et barn i dag trolig den største i historien. Hvis du gir en gravid kvinne en eller to måneder en influensasprøyte, kan den babyen lide tusenvis av ganger så høy som kvikksølveksponering.

Healthline: Du snakker om en ganske stor dekning eller konspirasjon her. Du tror virkelig at disse byråene er i ligaen? At det er all denne korrupsjonen i bransjen? For det er det som skal til for å klare det?

Kennedy: CDC har systematisk [innen sin vaksinegren] beordret sine forskere til å ødelegge data, manipulere dem, massere dem, dumpe dem i søppeldunker [hvis de oppdager] sammenhenger mellom utviklingssykdommer og vaksiner. Jeg tror alle ved CDC er korrupte? Åpenbart ikke. Det er en liten håndfull korrupte forskere og ledere … Resten av folkehelsesamfunnet er ikke en del av noen konspirasjon, men har [bli en del] av ortodoksi. Det er det samme som pedofilskandalen i den katolske kirke … Det var en liten håndfull korrupte prester, men hele kirken – biskopene, kardinalene, Vatikanet og de andre prestene – og påtalemyndighetene, pressen og politiet … ja de får beskjed om at det var viktigere å beskytte institusjonen selv om det såret barna den skulle beskytte. Skandalen og stillheten varte i årevis før den ble avslørt.

Healthline: Fordi denne håndfull [av CDC-ansatte] ville gjort dette?

Kennedy: [Da informasjon om thimerosal nådde CDC-tjenestemenn] sa de at hvis vi er klare på dette, vil vi ikke bare bli saksøkt, men vaksineselskaper vil bli saksøkt og ikke i stand til å vaksinere dem. Jeg tror det var en bekymring … at hvis de fortalte sannheten, at det amerikanske folket ville miste troen og institusjonen ville bli så hardt skadet at det kanskje ville skape enda større problemer med folkehelsen … Det er ikke helt egoistisk … en oppriktig bekymring for at dette kunne ødelegge hele programmet og de måtte rydde opp i det.

Healthline: Du er bekymret for at noen av antivaksinasjonskampanjene … kan gjøre nettopp det? Det kan skade hele vaksineindustrien og skade folkehelsen?

Kennedy: Jeg ser ikke hvordan de kan gjøre det fordi Kongressen nå har vedtatt en lov som gjør det praktisk talt umulig å saksøke et vaksineselskap.

Healthline: Hvis du tar dette litt bredere, er du i det hele tatt bekymret for at noen av vaksinesikkerhetsbekymringene fra folk kan føre til den antivitenskapelige stemningen som ser ut til å vokse i landet og som inkluderer klimaendringer?

Kennedy: Jeg prøver å bekjempe denne trenden og få folk til å ta hensyn til ekte vitenskap. Det er så mye vitenskapelig analfabetisme, spesielt i pressen. Pressen leser ikke vitenskapen… De bare papegøyer hva CDC forteller dem. Det er en annen arena der pressen mener det er riktig å papegøye det en myndighetsperson forteller dem?

Healthline: Det er noe folk på den andre siden har sagt … De tror mye av dette er drevet av foreldre som forståelig nok bare vil ha et svar, bare noe å skylde på, for barnas autisme. Hva ville svaret ditt på dette være?

Kennedy: De ignorerer historiene til titusener som har sett det samme skje med barna deres … Hva er sjansene for at de har funnet opp den samme historien? … Hvis dette ikke er forårsaket av kvikksølv, finn ut hva det er og bli kvitt det.