Louisianas helsesystem

Hvordan statens helsevesen er sammenlignet med resten av nasjonen?

I følge a nytt forhold fra WalletHub, Louisiana har det verste helsevesenet i landet.

I mellomtiden har Hawaii nok en gang hevdet seg i statens beste helsetittel.

I fjor rapporterte Healthline den årlige helsetjenesterangeringen til United Health Foundation, den ideelle grenen til UnitedHealth Group.

WalletHubs rapport er lik, men den bruker sitt eget sett med beregninger for å vekte rangeringene.

Resultatene deres er like, til tross for flere forskjellige metoder.

WalletHub tildelte poengverdier basert på tre hovedpoeng:

  • Kostnaden inkluderte faktorer som prisen på lege- og tannlegebesøk, samt gjennomsnittlige forsikringspremier.
  • Få tilgang til evaluerte ting som antall leger per innbygger, kvaliteten på offentlige helsesystemer og akseptrater for Medicaid.
  • Funnene så på store helseproblemer, inkludert spedbarnsdødelighet, hjertesykdom og kreftrisiko.

Bayous helseproblemer

På toppen av listen er Hawaii fulgt av Iowa, Minnesota, New Hampshire og District of Columbia for beste helsevesen.

I den andre enden av spekteret starter det verste med Louisiana, etterfulgt av Mississippi, Alaska, Arkansas og North Carolina.

Mark Diana, PhD, leder av Tulane University Department of Global Health Management and Policy, sa til Healthline at selv om han ikke er fornøyd med rangeringen, er han ikke overrasket.

«Jeg tror det er sant at det er ganske konsekvent at Louisiana rangerer nær bunnen i de fleste forsøk på å vurdere den generelle helsen til stater,» sa han. «Vi går vanligvis frem og tilbake med Mississippi for 49 og 50».

«Louisiana er en fattig stat, og det er en veldig landlig stat,» sa Diana. «Disse to tingene har en tendens til å gå hånd i hånd, og de går også hånd i hånd med dårligere helseutfall».

Nylig folketellingsdata indikerer at Louisiana er en av de fattigste statene i USA.

Median husholdningsinntekt er bare $ 45 727, mens statens fattigdomsrate er 19.6 prosent, den tredje høyeste i landet etter New Mexico og Mississippi.

For å bekjempe dette er Louisiana en av de sier 31 som har utvidet Medicaid-dekning i henhold til Affordable Care Act (ACA). Diana ser på utvidelsen som en virkelig suksess.

Omtrent 1.5 millioner av 4 personer.5 millioner er under Medicaid i Louisiana, bemerket han. Det er en tredjedel av befolkningen.

«Hvis du godtar, og det gjør jeg, og jeg tror de fleste som administrerer helseforsikringer er enige, at det å ha forsikring forbedrer tilgangen, og hvis du har tilgang til en vanlig omsorgskilde, enten det er en primærlege eller annet, har det en tendens til å betyr at du har bedre helseresultater, «sa han.

Staten vil måtte kjempe for bedre resultater fordi, sammen med fattigdom, rammer store helseepidemier også Louisiana.

For tiden har staten noen av de høyeste forekomstene av kreft og hjertesykdom i landet.

Louisianas hjertesykdomsrate gjenspeiles i fedme og røyking, som begge er over landsgjennomsnittet.

«Jeg tror det også er et dårlig kosthold,» sier Diana. “Louisiana har åpenbart et rykte på seg for veldig god mat og virkelig usunn mat.»

Hva forårsaker dårlig helsevesen

Fellesskapet eller atferdselementene i helsevesenet, som kosthold og trening, er faktorer som vil ha en innvirkning på et helsesystem, men har en tendens til å ligge utenfor den direkte kontrollen til det medisinske samfunnet, sa Diana.

Ytelse av medisinsk behandling – akutte øyeblikk der en person søker helsehjelp på grunn av en sykdom – Diana mener det bare er et mindre element av helsen til en stat, overskygget av mange andre eksterne faktorer.

Denne sammenhengen er relevant for statens høye kreftrater, som Diana tilskriver industri og kjemisk produksjon.

«Louisiana har en strekning langs Mississippi-elven like vest for New Orleans som er befolket med mange raffinerier og planter som har gitt den et rykte for å bli kalt ‘kreftsmug’,» sa Diana.

«Min mistanke er at hvis du fjerner disse [områdene] fra dataene, ville vi sannsynligvis ikke vært på topp lenger. Jeg tror det ikke er et fenomen på statsnivå, la han til.

Gjøre forbedringer i helsevesenet

Diana er også sikker på at Louisiana gjør store fremskritt på enkelte områder av helsevesenet, selv om de ikke nødvendigvis gjenspeiles i årets rangeringer.

Spedbarnsdødeligheten har økt betydelig de siste årene. Diana sa at dette i stor grad skyldtes Medicaid, som ga forsikring for gravide kvinner og enslige barn.

Diana sa også at gjennom utvidelsen av Medicaid, søker staten kontinuerlig å forbedre programmene sine.

Til slutt påpekte han at hvis noen av disse rangeringene ble bedre kontrollert for visse eksterne faktorer, kan de kanskje se annerledes ut.

«Til forsvar for Louisiana vil jeg si at noen av disse tingene, som fattigdom og landlighet, er veldig vanskelig å påvirke,» sier Diana. «Jeg mistenker at hvis vi tilpasser oss fattigdomsnivået eller mengden landbefolkning som er til stede, ville vi ikke vært så ille».