Vaksinesikkerhet: Debatten er langt fra over

Hvis du tror debatten om sikkerheten til barnevaksiner snart er over, tro om igjen.

Hvis noe, er det sannsynlig at den overopphetes.

Tross alt er dette et spørsmål sentrert rundt barns helse og sikkerhet.

De som tviler på vaksiner tror at barn blir skadet i den grad at noen av dem utvikler autisme.

Vaksineforkjempere mener at antivaksinasjonsbevegelsen setter folkehelsen i fare ved å senke flokkimmuniteten og sende uvaksinerte barn til skoler og andre fellesskapsrom.

Problemene som er involvert er kanskje ikke så enkle som du kanskje tror, ​​og årsakene til at de får en slik offentlig innsikt er varierte.

De som stiller spørsmål ved sikkerheten til vaksiner skylder på grådige legemiddelfirmaer, korrupte myndighetspersoner og partipolitisk vitenskap.

De som er overbevist om at vaksiner er trygge, skylder på en scene som er ute av kontroll på sosiale medier, uerfarne kjendiser og et økende uvitenskapelig humør.

Denne opphetede kampen begynner å ulme når en ny, mer konservativ administrasjon tiltrer i Det hvite hus, en som noen mener kan oppmuntre vaksinemotstandere.

«Det er trist og skummelt. Jeg er bekymret for retningen vi går, sier Cynthia Leifer, PhD, førsteamanuensis i immunologi ved Cornell University, til Healthline.

For å finne ut mer: til og med «falske nyheter» rammer vitenskapens verden

Hvordan vaksinesikkerhetsproblemet har vokst

Antivaksinasjonsbevegelsen fikk sin første store appell i 1998, da Dr. Andrew Wakefield og 12 kolleger publiserte forskning i tidsskriftet The Lancet.

Wakefield sa at casestudiene hans viste at vaksine mot meslinger, kusma og røde hunder (MMR) kan være knyttet til en økning i autismetilfeller hos barn.

Imidlertid, a antall feil de ble til slutt oppdaget i Wakefields forskning. Blant dem var den lille utvalgsstørrelsen på 12 personer, samt koblingene til private selskaper.

The Lancet trukket tilbake firmaet i 2010. Samme år, General Medical Council i Storbritannia Wakefield banditt fra utøvelse av medisin, med henvisning til en rekke etiske feil.

Antivaksinasjonsbevegelsen har fått nok et dytt fra en mer anerkjent kilde.

Det kom i form av Dr. Bernadine Healy, tidligere direktør for National Institutes of Health (NIH), professor i medisin ved Johns Hopkins School of Medicine og dekan ved Ohio State University Medical School.

I en 2008 intervju Med CBS News sa Healy at myndighetspersoner og forskere var for raske til å avvise bekymringene til familier hvis barn ble syke etter å ha mottatt vaksinene.

Healy døde i 2011 hjernekreft, men hans ord er fortsatt sitert av en rekke anti-vaksinasjonsgrupper.

Noen kjendiser har siden knyttet seg til saken.

En av de første var Jenny McCarthy, den tidligere Playboy Playmate, hvis sønn ble diagnostisert med autisme i 2005.

McCarthy gikk offentlig ut med bekymringer om barnevaksiner og ble til slutt dannet Generasjonssparing, hvis hovedoppgave er å hjelpe familier med autistiske barn.

Det er også Robert F. Kennedy Jr., sønn av senator Bobby Kennedy som ble myrdet i 1968 mens han stilte som presidentkandidat.

I en halvtimes dybdeintervju med Healthline sa Kennedy at han var involvert i saken mens han representerte mennesker som hevdet å ha blitt påvirket av kvikksølvforgiftning fra kullkraftverk.

Kennedy dannet World Mercury Project, hvis hovedmål er å øke bevisstheten om de alvorlige farene ved kvikksølv.

Når det gjelder vaksiner er organisasjonens fokus på timerosal, et kvikksølvbasert konserveringsmiddel som ble eliminert fra barnevaksiner i 2003, men som fortsatt brukes i influensavaksiner gitt til barn og gravide.

I forrige måned holdt Kennedy og skuespilleren Robert De Niro, hvis sønn har en autismespekterforstyrrelse, en pressekonferanse der de kunngjorde at de ville tilby $100 000 til alle som kan presentere dem for en fagfellevurdert studie som viser at timerosal er trygt.

Kritikere kalte tilbudet et reklamestunt, men pressekonferansen fikk mye oppmerksomhet.

Vaksineforkjempere sier at fokuset på vaksinemotstandere er et tegn på en ny verden av sosiale medier der en tidligere Playboy-modell kan bli en ledende autisme- og vaksineekspert.

«Sosiale medier lar høyprofilerte mennesker fortsette å tenke over saken,» sa Leifer.

Det er også Internett generelt.

Hvem som helst kan lansere et nettsted, så for hver side på helsebarn.org som sier at vaksiner er trygge er det en side detaljer om søksmålet inngitt av tidligere Merck-forskere som hevder at selskapet med vilje forskjøv resultatene fra deres MMR-vaksine.

I tillegg til den uvitenskapelige sinnstilstanden, er det også en økende forakt for farmasøytiske selskaper.

Dette ble delvis drevet av historiene om farmasøytiske selskaper som tar det mange innbyggere ser på som opprørende priser for produkter.

Disse høyprofilerte historiene inkluderer historiene til Mylan prisøkning av EpiPen for alvorlige, plutselige matallergiske reaksjoner 5000 prosent prisøkning for Turing Pharmaceuticals’ livreddende legemiddel Daraprim.

World Mercury Project uttaler på sin nettside at farmasøytisk industri er en trillion dollar industri med introduksjon av vaksiner 25 milliarder dollar i årlig omsetning.

De sier at den «umettelige farmasøytiske industrien» har 271 nye vaksiner under utvikling ved Centers for Disease Control and Prevention (CDC) i håp om å øke årlig vaksinesalg til 100 milliarder dollar.

Med denne typen penger og barns helse på spill, er det sannsynligvis ikke noe mysterium hvorfor argumenter på begge sider av vaksinesikkerhetsspørsmålet kan bli opphetet.

Lær mer: Vaksiner forårsaker ikke autisme. Så hva gjør det?

En titt på studiene

Vaksineforkjempere siterer studie etter studie for deres inokulasjonsstøtte.

Blant dem er en Analyse 2013 av The National Academy of Sciences, a 2010 studie publisert i tidsskriftet Pediatrics, a 2007 anmeldelse av data om 900 barn i Japan og en 2001 studie publisert i Vaccine magazine.

Også en spesiell føderal «vaksinedomstol» regjerte i 2009 at vaksiner ikke forårsaker autisme og familiene til autistiske barn har ikke krav på erstatning.

TIL studie utgitt forrige måned rapporterte at hjerneskanninger noen ganger kan oppdage tegn på autisme hos barn med økt risiko for å utvikle sykdommen. Forskerne sier at dette går imot argumentene om at autisme begynner å manifestere seg hos barn mellom 3 og 4 år etter å ha mottatt vaksinasjoner.

Tjenestemenn ved CDC Og FDA de hevder studier og avgjørelser som disse har overbevist dem om at vaksiner er trygge.

Den ideelle organisasjonen Autism Speaks hevder også sitt egen portal at «det vitenskapelige beviset er klart» for at vaksiner ikke forårsaker autisme. De har lagt ut en fil på siden deres 2015 studie som konkluderte med at det ikke var noen sammenheng mellom MMR-vaksinen og autisme. Samme år ga advokatgruppen ut en fil sterk uttalelse oppfordrer foreldre til å vaksinere barna sine.

Vaksinemotstandere er imidlertid ennå ikke berørt.

De bemerker at den føderale domstolen som avviste koblingene mellom vaksiner og autisme også har tildelt flere familier kompensasjon for hjerneskaden påført barna deres av vaksiner. Slike dommer inkluderer høyprofilerte saker i 2009 Og 2013.

Vaksineskeptikere lister også opp en rekke påstander for å støtte deres påstander.

Mange av disse spørsmålene ble først diskutert av Healy et tiår før hans død og er skissert i en 14 studier side på McCarthy Generation Rescue-nettstedet.

Les mer: Amerikanere fortsetter å hoppe over vaksiner

Argumentene, for og i mot

En av hovedpåstandene til vaksinemotstandere er det de ser på som en sammenheng mellom økningen i autismerater og økningen i vaksinasjoner.

De rapporterer at autismeraten i USA økte fra 1 av 10 000 barn på 1980-tallet til 1 av 110 barn. Samtidig økte antallet anbefalte vaksinasjoner fra 10 til 36.

Kennedy sa at tallene støttes av historiene til tusenvis av foreldre som snakker om anfallene og autismesymptomene deres barn utviklet etter å ha mottatt vaksinene.

«For en sjanse alle ville finne på den samme historien,» sa han til Healthline.

Tilhengere av vaksiner sier imidlertid at to ting som skjer samtidig ikke nødvendigvis betyr at de er koblet sammen.

Leifer sa at hvis du går ut etter en storm og ormer kryper på bakken, betyr det ikke at det regnet.

Dr.Kathryn Edwards, leder av pediatriavdelingen ved Vanderbilt University School of Medicine, er enig.

«To ting som skjer samtidig er ikke nødvendigvis relatert til hverandre,» sa han til Healthline.

«Ikke alt som går sammen er årsakssammenheng,» la Leifer til. – Det er andre ting som bør vurderes.»

Disse inkluderer miljøendringer, dietter, bedre diagnostiske verktøy og økt bevissthet om sykdom.

Kennedy og andre fokuserer også på kvikksølv, en forbindelse de sier er det nest dødeligste giftstoffet på jorden.

For vaksiner fokuserte de på thimerosal, det kvikksølvbaserte konserveringsmidlet som fortsatt finnes i influensasprøyter.

Kennedy sa at gruppen hans har mer enn seks dusin studier som etablerer en sammenheng mellom thimerosal og autisme. Han sier at det ikke finnes studier som fjerner ingrediensen.

Han sa at det betyr at landet vårt pumper høye nivåer av kvikksølv inn i barn og gravide kvinner når de får influensasprøyter.

«Jeg forstår ikke hvorfor alle ikke er sinte,» sa han.

Vaksinemotstandere sier imidlertid at det er studier som har erklært timerosal trygt, i det minste mengden som brukes i vaksiner.

Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health trykt en liste over søk som bestrider en sammenheng mellom timerosal i vaksiner og autisme.

– Poenget er at det å ta opp et thimerosalproblem er et bevisst forsøk på å så tvil om sikkerheten til vaksiner som redder barns liv, sa Leifer.

Imidlertid er mye vitenskapelig forskning bestridt av motstandere av vaksinen.

De sier at mange av studiene er sterkt påvirket av den mektige farmasøytiske industrien. De sammenligner situasjonen med involveringen av tobakksselskapene i forskning på lungekreft og sukkerindustriens tvang i kariesforskningen.

«Forskningen [på vaksinen] ble designet og skrevet av industrien,» sa Kennedy.

Motstandere sier også at vaksine- og autismestudier kun er gjort på MMR-vaksinasjoner. De legger også til at det ikke finnes studier som sammenligner vaksinerte barn med uvaksinerte barn.

Jon Cohen, en skribent for magasinet Science, utgitt av American Association for the Advancement of Science (AAAS), sa at vaksineskeptikere stiller dette spørsmålet i omvendt rekkefølge.

«Du kan ikke bevise noe negativt. Snu disse spørsmålene over hodet på dem, sa han til Healthline. «Hvilke bevis knytter vaksiner til autisme? Hvilke bevis knytter timerosaldoser brukt i vaksiner til skade? «

Både Leifer og Edwards sa at det er gjort noe forskning for å sammenligne vaksinerte og uvaksinerte barn. Imidlertid er disse studiene vanskelige å starte på grunn av det lave antallet barn som ikke har fått disse vaksinene.

Vaksinemotstandere sier også at det er korrupsjon i offentlige etater.

På side 14 Studier hevder motstandere at «studiene er fulle av konflikter» mellom studieforfattere, myndighetspersoner og industrirepresentanter.

Kennedy sa at det er «en liten håndfull korrupte forskere og ledere» som er beskyttet mot tausheten til mange andre som jobber med dem i byråer som CDC.

Han sammenligner det med tildekkingen av prestenes pedofili i den katolske kirke som har blitt avdekket siden Boston Globe og detaljert i filmen, «Refleks. «

Vaksineforkjempere ser imidlertid på disse påstandene som ingenting annet enn langsøkte konspirasjonsteorier.

«Vaksinesikkerhet er noe vi tar veldig alvorlig,» sa Edwards.

Lær mer: Hvorfor voksne ikke får vaksinasjoner

Virkningen av debatten

Vaksineproblemer er ikke noe nytt.

Cohen bemerker at det har vært sikkerhetsproblemer siden Edward Jenner utviklet koppevaksinen, verdens første inokulering.

Vaksinesikkerhet er heller ikke begrenset til USA.

I en 2016-undersøkelse, forskerne sa at folk i Frankrike viste størst bekymring for vaksiner fra de 66 landene som ble studert. I den europeiske nasjonen var 41 prosent uenige i ideen om at vaksiner er trygge.

Cohen sa at vaksiner kan forårsake skade. Han bemerket Incident Cutter i 1955, da et defekt parti vaksiner faktisk forårsaket 40 000 tilfeller av polio hos barn. Det var også filen TRINN studie der noen menn som fikk en vaksine laget for å beskytte mot HIV hadde større risiko for å bli smittet med viruset.

Til tross for disse tilfellene, sa Cohen, er det en belønningsfaktor kontra risiko som må vurderes. Dette er noen ganger forvirret av en relativ mangel på eksponering for sykdom i det moderne samfunnet.

«I motsetning til epoken med kopper eller polio, har foreldre generelt aldri sett skaden forårsaket av sykdommene de vaksinerer mot, og det er liten forståelse av flokkimmunitet: ideen om at hvis en viss prosentandel av en befolkning er immun, slutter et patogen å spre seg , «sa Cohen.

Edwards var enig, og sa at noen yngre foreldre kanskje ikke hadde meslinger eller kusma som barn.

«De er ikke fine ting å ha,» kommenterte han.

Leifer ber også folk se på suksessraten for vaksiner.

Det har ikke vært tilfeller av kopper overalt i verden siden 1978.

Polio forårsaket 15 000 tilfeller av lammelser per år i USA før vaksinen ble introdusert på 1950-tallet. Det var ingen fil tilfelle av polio som har sin opprinnelse i USA siden 1979.

Satsene på meslinger Og kusma i USA har de blitt betydelig redusert.

«Jeg tror ikke det er en måte å bestride dette,» sa Leifer.

Vaksinekritikere ser fortsatt nedgangen i enkelte sykdommer oppveid av økningen i autisme og andre lidelser.

Leifer sier imidlertid at debatten om vaksinesikkerhet skader innsatsen for å vinne kampen mot autisme.

«Han bremser løpet for å finne ut nøyaktig hva som forårsaker autisme,» sa han.