Buck tenner: Årsaker, symptomer og behandlinger for en overboldelse

Definisjon av buck tenner

Kanintenner er også kjent som overbits eller maloklusjon. Det er en feiljustering av tennene som kan variere i tyngdekraften.

Mange velger å leve med kanin tenner og ikke å kurere dem. L’ikonet for senrock Freddie Mercury, for eksempel, har opprettholdt og omfavnet sin alvorlige bite.

Andre kan foretrekke å behandle sine overbits for estetiske årsaker.

Andre kan fortsatt ha forsiktighet for å unngå komplikasjoner, for eksempel skade på andre tenner, tannkjøtt eller tunge fra utilsiktede biter.

Årsaken, tyngdekraften og symptomene spiller en rolle i seg selv og hvordan du skal behandle kanin tenner.

Bilde av kanin tenner

De øvre front tennene som stikker ut over de nedre tennene, er vanligvis angitt som kanin eller overbite tenner.

Del på Pinterest

Årsaker til kanin tenner

Kanin tenner er ofte arvelige. Kjevenes form, som andre fysiske egenskaper, kan sendes ned fra generasjon til generasjon. Spedbarnsvaner, for eksempel å suge tommel og bruke pacifieren, er noen andre mulige årsaker til kanin tenner.

Buck tenner å suge tomme

Foreldrene dine sa sannheten da de advarte deg om at suge tommelen kunne forårsake kanin tenner.

Suger tommelen er angitt som ikke-ernæringsmessig sugedyring (NNSB), noe som betyr at sugemåten ikke gir noen ernæring som det ville gjøre fra’amming.

Når dette fortsetter over 3 eller 4 år eller mens permanente tenner vises, kan trykket skapt av suget og fingeren gjøre permanente tenner inn i en unormal vinkel.

Buck tenner fra pacifieren

Sucking en pacifier er en’annen form for NNSB. Det kan forårsake overdreven bite på samme måte som suge en tommel.

Ifølge et søk utgitt i 2016 på Journal of American Dental Association, L’Bruk av pacifieren var forbundet med en høyere risiko for å utvikle maloklusjoner med hensyn til å suge fingeren eller tommelen.

Lunge med tungen

Språkets trykk oppstår når språket presser for mye fremover i munnen. Selv om dette vanligvis oversetter til en maloklusjon kjent som & # 8220; åpen bite & # 8221; noen ganger kan det også forårsake en overdreven bite.

Tilstanden er vanligere hos barn, men kan fortsette opptil 8217; voksen alder.

Det kan skyldes en rekke ting, som adenoider eller kronisk hovne mandler og dårlige svelgingsvaner. Hos voksne, stress kan også forårsake det. Noen voksne presser språket under søvn.

Genetikk

Noen mennesker er født med en uregelmessig kjeve eller en liten øvre eller underkjeven. En overdreven bite eller fremtredende front tenner er ofte arvet og til og med foreldrene dine, brødre eller andre slektninger kan ha et lignende utseende.

Manglende tenner, ekstra tenner og tenner inkludert

Mellomrom eller L’Crowding kan endre front tennene justering og forårsake utseendet på kanin tenner. De manglende tennene tillater de resterende tennene å bevege seg over tid, påvirke posisjonen til tennene.

Omvendt av mynten, som ikke har nok plass til å velkommen tennene, kan også forårsake justeringsproblemer. L’Crowding kan oppstå når du har mer orestoned tenner eller tenner.

Munn eller munn tumorer og cyster

Tumorer og cyster i munnen eller kjeven kan endre tennenejusteringen og formen på munnen og kjeven. Dette skjer når en vedvarende hevelse eller vekst og nr. 8211; Både myke vev og bein & # 8211; På toppen av munnen eller kjeven gjør tennene beveget seg fremover.

Selv svulster og cyster i munnhulen eller i kjeften kan forårsake smerte, knuter og sår.

Overbit helserisiko

En overbitt kan forårsake helseproblemer avhengig av hvor alvorlig det er, og hvis det forhindrer en normal bite.

En overbitt kan forårsake problemer, inkludert:

  • Språkforstyrrelser
  • Pusteproblemer
  • Masticient mangler
  • Skade på andre tenner og tannkjøtt
  • smerte under tygging eller bite
  • endringer i # 8217; utseendet på ansiktet

Behandling av kanin tenner

Med mindre din overbitt er seriøse og ubehaglige årsaker, er behandlingen ikke nødvendig fra et medisinsk synspunkt. Hvis du ikke er fornøyd med tennene på tennene dine, må du konsultere en tannlege eller en ortodontist for behandling.

Det er ingen standard måte å behandle kanin tenner fordi tennene er av forskjellige størrelser og typer bite og kjeve relasjoner varierer fra person til person. En tannlege eller ortodontist bestemmer den beste behandlingsplanen i henhold til dine behov.

Braces

Tradisjonelle braces og stopp er den vanligste behandlingen for kanin tenner.

Mange mottar enheten i barndommen eller i ungdomsårene eller i ungdomsårene, men også voksne kan dra nytte av. Metallbeslagene og ledningene festet til tennene er manipulert over tid for gradvis å flytte tennene for et vanskeligere smil.

L’Tannutvinning anbefales noen ganger om mer plass er nødvendig for å rette tennene dine.

Utvidelse av ganen

L’Utvidelse av ganen brukes vanligvis til å behandle barn eller ungdommer hvis øvre kjeve er for liten til å velkommen voksne tenner.

En spesiell enhet som består av to stykker som kalles palatalutvanskere pinner til øvre molarer. En ekspansjonsskrue fjerner gradvis de to stykkene for å forstørre ganen.

Invisalign

Invisalign kan brukes til å behandle små maloklusjoner hos ungdom og voksne. En serie gjennomsiktige plastjeger er laget av en form av tennene og slitt på tennene for å gradvis endre sin posisjon.

Invisalign koster mer enn tradisjonelle enheter, men krever mindre reise fra tannlegen.

Kjeveoperasjon

Orthognathic kirurgi brukes til å behandle alvorlige problemer. Det brukes også til folk som har sluttet å vokse for å rette forholdet mellom øvre og nedre kjeve.

Unngå hjemmebehandling

En overbitt kan ikke repareres hjemme. Bare en tannlege eller ortodontist kan behandle kanin tenner trygt.

Redigerer Dell’Tennjustering krever presis trykk påført over tid for å få det ønskede utseendet og unngå alvorlig skade på røttene og mascellarbenene.

For alvorlige problemer kan kirurgi være det beste eller unike alternativet.

Lever med kanin tenner

Hvis du velger å leve med din overbite, er det noen ting du kan gjøre for å holde tennene dine og unngå problemer som kan skyldes feiljustering:

  • Øv god oral hygiene.
  • Send til vanlige tannlege eksamener.
  • Bruk en paradisin under søvn eller øyeblikk av stress hvis du spionerer språket.
  • Beskytt tennene dine med en paradisin når du trener høyverdig sport.

L & # 8217;

Tenner, som folk, er tilgjengelige i alle former og størrelser. Kanin tenner krever bare behandling hvis de er seriøse og forårsaker ubehag eller hvis du ikke er fornøyd med ditt utseende, og du foretrekker at de er riktige.

En tannlege eller ortodontist kan hjelpe deg med å bestemme det beste alternativet basert på dine behov.