Almond Butter vs Peanut Butter: Hva er sunnere?

Mandelsmør mot peanøttsmør

Peanøttsmør har vært en grunnleggende mat i det amerikanske pantryet i flere tiår. Men i det siste begynner andre typer valnøttsmør, som mandelsmør, å tjene popularitet.

Denne nylige trenden i valnøttsmyrmarkedet øker spørsmålet: Hvilken valnøttsmør er den sunneste? Mens prisen på mandelsmøret er generelt høyere enn prisen på peanøttsmør, betyr det at det er sunnere?

Foran så mange alternativer, gjør et sunt valg vanligvis ikke helt klart. Vi vil analysere det næringsmessige innholdet i mandel- og jordnøttsmøret for å avgjøre hvilken som har den største fordelen for helse.

Husk bare at det er hele pakken med næringsstoffer, ikke bare en eller to, som bestemmer hvor god mat er bra for helsen din.

Ernæringsmessige opplysninger om mandelsmør

Mandelsmør, normalt, uten salt tilsatt, 1 spiseskje

Kalorier Antall 101 Kalorier Protein 2.4 g karbohydrater 3.4 g total fett 9.5 g sukker 0 g

Almond Butter vs Peanut Butter: Ernæringsmessig sammenligning

For et raskt svar har både valnøttbutteri en lignende næringsverdi. Almond smør er litt sunnere enn peanøttsmør fordi det inneholder flere vitaminer, mineraler og fibre.

Både valnøttsmør er mer eller mindre like i kalorier og sukker, men peanøttsmør har en PO & # 8216; mer enn mandelsmørprotein.

Kalori

De fleste valnøtter og valnøttbutter er mer eller mindre det samme når det gjelder kalorier per unse. To spiseskjeer av peanøtter eller mandelsmør inneholder like under 200 kalorier, så hvis din største bekymring er med kalorier, er ikke C’er forskjell.

Imidlertid anses alle valnøttbuttene som er rike på kalorier i forhold til andre matvarer, så vær forsiktig med hvor mye du sprer seg på brødet.

Vinner? Det er et slips!

Sunn fett

Nesten alle slags nøtter inneholder en stor mengde fett, men dette betyr ikke at de er skadelige for deg. Typen av fett er den viktigste faktoren å vurdere, og er her at mandelsmør har en liten fordel over sin peanut motpart.

Både mandelsmør og peanøttsmør er rike på monoumettede fettstoffer, typen fett knyttet til en reduksjon i hjertesykdom og bedre glukosekontroll.

Imidlertid inneholder en del fra 2 spiseskjeer mandelsmør ca. 25% i mer av monounsettede fettstoffer enn samme mengde peanøttsmør.

En del av peanøttsmør har også mer enn to ganger mettet fett enn en del av mandelsmør. Selv om mettet fett ikke nødvendigvis er skadelig i moderasjon, kan for mange av dem øke kolesterolet, noe som kan øke risikoen for kardiovaskulær sykdom.

Vinner? Mandel smør.

For å lære mer: Helsefordelene til valnøttsmør >>

Vitaminer og mineraler

Almond smør er igjen favoritten, når du ser nærmere innholdet av vitaminer og mineraler.

Den inneholder nesten tre ganger mer vitamin E, to ganger mer jern og syv ganger mer fotball av peanøttsmør.

Som en antioksidant, vitamin og bidrar til å stoppe utviklingen av plaketten i arteriene, som kan begrense dem og til slutt forårsake et hjerteinfarkt. Fotball støtter helsen til bein og jern er viktig for røde blodlegemer.

Peanøttsmør er ikke nødvendigvis uten vitaminer og mineraler. Det har også mye vitamin E, fotball og jern. Bare har ikke så mye som mandelmøret. Både peanøttsmør og mandelsmør inneholder en god dose kalium, biotin, magnesium og sink.

Vinner? Mandel smør.

Fiber

Fiber gjør at du føler deg full raskere, som kan hjelpe deg med å holde en sunn vekt. Det bidrar også til å senke kolesterolet.

Heldigvis inneholder alle valnøtter fibre. Når det gjelder fiberinnhold, er mandelsmør igjen det beste enn peanøttsmør. To spiseskjeer mandelsmør inneholder ca 3.3 gram fiber, mens 2 spiseskjeer peanøttsmør bare inneholder 1.6 gram.

Vinner? Mandel smør.

For å lære mer: Hva er det beste fibertilskudd? >>

Protein

Valnøttsmør er en’utmerket kilde til vegetabilsk protein. Tilsynelatende har peanøttsmør en liten fordel over mandelsmør i form av proteininnhold.

Det er 6.7 gram protein i en del av mandelsmør og 7.1 gram protein i en del av peanøttsmør. Til sammenligning inneholder et stort egg litt over 6 gram protein.

Vinner? Peanøttsmør.

Tilleggsinformasjon: 19 Høy protein Grønnsaker og hvordan å spise mer >>

Sukker

Det er her at det blir komplisert. Mens mandelsmøret har mindre sukker, er naturlig mandelsmør og peanøttsmør både dårlig sukker i komplekset. Husk at noen merker av valnøttsmør smør er søtet med tilsatt sukker.

Uansett smør av valnøtter du bestemmer, peker på den naturlige versjonen. Med andre ord, kontroller ingrediensetiketten og sørg for at det ikke er noe sukker.

Vinner? Det er et slips!

Hva sier forskningen

Forskningen har vist flere ganger at folk som regelmessig inneholder nøtter eller valnøttsmør i kostholdet, har mindre sjanse for å ha hjertesykdommer eller type 2 diabetes i forhold til de som ikke spiser nøtter regelmessig.

Forskning tyder også på at regelmessig forbruk av valnøtter ikke bidrar til fedme, til tross for at nøtter er høye i kalorier.

De fleste studier vil merke at typen valnøtt eller valnøttsmør spiller ingen rolle. For eksempel a studere I over 6000 kvinner med type 2 diabetes fant at det å spise fem eller flere deler av valnøtter eller peanøttsmør i uken, reduserte risikoen for kardiovaskulær sykdom betydelig.

For å lære mer: Helsefordelene til valnøttsmør >>

L & # 8217;

På en strengt ernæringsmessig base, er dommen at mandelmør er sunnere enn peanøttsmør, men bare litt.

Siden mandelmør er et vanskeligere skudd for lommeboken din, med mindre du har en spesiell mandelpreferanse, er peanøttsmør fortsatt en’utmerket sunt valg. Hvis du egentlig ikke er sikker, er vekslende mellom de to en helt rimelig løsning.

Husk bare å velge et valnøttsmør uten tilsatt sukker, delvis hydrogenerte oljer eller transfett eller kunstige ingredienser. L’etiketten skal bare inneholde en ingrediens: & # 8220; peanøtter & # 8221; O & # 8220; mandler & # 8221; (og kanskje en klype salt). Som med enhver form for mat, er moderat nøkkelen.

Hvis du er overbevist om at mandelmøret er veien å reise, eller du vil oppleve det brede utvalget av valnøttbutter som er tilgjengelige i dag, kan du prøve å lage en av deg i en kjøkkenroboot eller kjøpe alt’online engros å redusere kostnadene.