Brystfibroadenom: Årsaker, symptomer og diagnose

COS’er en fibroadenoma?

Å finne et brystnitule kan være en skummelt opplevelse, men ikke alle knuter og svulster er kreftfremkallende stoffer. En type godartet svulst (ikke-kreft) kalles fibroadenoma. Selv om det ikke er farlig for livet, kan en fibroadenom fortsatt kreve behandling.

En fibroadenom er en godartet brysttumor som ofte finnes hos kvinner under 30 år. Ifølge L’American Society of Breast Surgeons Foundation, omtrent 10 prosent av kvinnene I USA mottar de en diagnose av fibroadenoma.

Afroamerikanske kvinner er mer sannsynlig Å utvikle disse svulstene.

Svulsten består av brystvev og stromal eller bindefelt. Fibroadenomas kan forekomme i en eller begge brystene.

Hvordan høre en fibroadenoma?

Noen fibroadenomer er så små at de ikke kan oppfattes. Når du kan høre en, er den veldig forskjellig fra det omkringliggende vevet. Kantene er klart definert og svulster har en påviselig form.

De er møbler under huden og er generelt ikke ømme. Disse svulstene føles ofte som marmor, men de kan ha en gummy følelse.

Hva forårsaker en fibroadenoma?

Du vet ikke nøyaktig hva fibroadenomene forårsaker. Hormoner som østrogen kan spille en rolle i vekst og utvikling av svulster. Selv L’rekruttering av orale prevensjonsmidler før de 20 årene har vært knyttet til større risiko for å utvikle fibroadenomer.

Disse svulstene kan øke i størrelse, spesielt under graviditet. Under overgangsalderen krymper de ofte. Det er også mulig at fibroadenomer er løst av seg selv.

Noen kvinner rapporterte at å unngå å stimulere mat og drikke, som te, sjokolade, brus og kaffe, har forbedrede brystsymptomer.

Selv om det er verdt å prøve, er det ingen studier som vitenskapelig etablerte et bånd mellom det stimulerende inntaket og forbedringen av brystsymptomer.

Det finnes forskjellige typer fibroadenomer?

Det er to typer fibroadenomas: enkle fibroadenomer og komplekse fibroadenomer.

Enkle svulster øker ikke risikoen for brystkreft og har samme utseende overalt hvis det er sett under mikroskopet.

Komplekse svulster inneholder andre komponenter som makromender, poser fulle av væske stor nok til å kunne høre og se uten et mikroskop. De inneholder også forkalkninger eller fotballavsetninger.

Komplekse fibroadenomer kan noe øke risikoen for brystkreft noe. L’American Cancer Society sier at kvinner med komplekse fibroadenomer har omtrent Risikere en gang og en halv å utvikle brystkreft i forhold til kvinner uten brystneknuler.

Fibroadenomas hos barn

Youth Fibroadenoma er ekstremt sjelden og generelt klassifisert som en godartet. Når fibroadenomer oppstår, er jentene mer sannsynlig å utvikle dem. Fordi det er sjeldent, er utsiktene for barn med fibroadenoma vanskelig å oppsummere.

Hvordan fibroadenomer er diagnostisert?

En fysisk undersøkelse vil bli gjennomført og brystet ditt vil bli palpert (undersøkt manuelt). Du kan også bestille A’mammary ultralyd eller en mammografisk bildebehandlingstest.

A’bryst ultralyd består i å ligge på et bord mens en bærbar enhet kalt transducer flyttes til bryst hud, og skaper en’bilde på en skjerm. Et mammogram er en brystradiograf utført mens brystet komprimeres mellom to flate overflater.

Du kan kjøre en ‘8217; sug med tynn nål eller en biopsi for å fjerne stoffet for testen. Dette innebærer innføring av en nål i brystet og fjerningen av små stykker kreft.

Stoffet vil da bli sendt til et laboratorium for den mikroskopiske undersøkelsen for å bestemme typen fibroadenoma, og hvis den er kreft. Mer informasjon om brystbiopsier.

Behandle en fibroadenom

Hvis du mottar en fibroadenoma diagnose, må den ikke nødvendigvis bli fjernet. Avhengig av fysiske symptomer, familiehistorie og personlige bekymringer, kan du og legen din bestemme om du skal få den til å fjerne.

Fibroadenomas som ikke vokser og er absolutt ikke kreftfremkallende forskere.

Beslutningen om å fjerne en fibroadenoma, avhenger generelt av følgende:

  • Hvis påvirker brystets naturlige form
  • Hvis det forårsaker smerte
  • Hvis du er bekymret for kreftutvikling
  • Hvis du har en familiehistorie av kreft
  • Hvis du mottar spørsmål om tvilsom biopsi

Hvis en fibroadenom er fjernet, er det mulig at en eller flere vokser i sin plass.

Behandlingsalternativene for barn ligner de som fulgte for voksne, men den mest konservative måten er foretrukket.

Lever med en fibroadenoma

På grunn av den lille økningen i risikoen for brystkreft, er det nødvendig å gjennomgå regelmessige kontroller med legen og programmet vanlige mammogrammer hvis du har fibroadenomer.

Du bør også gjøre Dell’bryst selv eksamener en vanlig del av rutinen din. Hvis det er endringer i størrelsen eller formen av en eksisterende fibroadenom, ring legen umiddelbart.