Fertilitet Etter abort: Abort: Abort påvirker fruktbarheten?

Del på Pinterest

I medisinsk terminologi, begrepet & # 8220; abort & # 8221; Det kan bety en’planlagt avbrudd av en graviditet eller graviditet som ender med en spontan abort. Men når de fleste refererer til «abort, betyr abort en indusert abort, og dette er hvordan begrepet brukes i denne artikkelen.

Hvis du hadde en indusert abort, kan du være bekymret for hva det betyr for fruktbarhet og fremtidige graviditeter. Imidlertid påvirker abortet vanligvis ikke evnen til å bli gravid igjen senere.

A’Svært sjeldne unntak er hvis du har arr etter en kirurgisk abort, en tilstand som kalles Ashermans syndrom.

Denne artikkelen vil utforske ulike typer abort, fremtidig fruktbarhet og hva du skal gjøre hvis du har problemer med å forbli gravid etter abort.

Hva er typer abort?

Selv om sjeldne, noen ganger den slags abort du har, kan påvirke fruktbarheten din i fremtiden. Generelt vil metoden for abort avhenge av hvor mye graviditet som har utviklet seg. Timing kan også vurdere om en person krever medisinsk eller kirurgisk abort.

Medisinsk abort

En medisinsk abort oppstår når en kvinne tar medisiner for å indusere abort. Noen ganger kan en kvinne ta disse medisinene fordi hun led en spontan abort. Narkotika bidrar til å sikre at alle produktene av unnfangelsen blir passert for å unngå infeksjonen, og slik at en kvinne kan tenke igjen i fremtiden.

Hvilket alternativ for medisinsk abort kan foreskrive en lege, avhenger ofte av gestasjonsalderen eller fra antall uker med graviditet på # 8217;.

Eksempler på tilnærminger All’medisinsk abort med hensyn til timing inkluderer:

 • Opptil 7 uker med graviditet: Metotreprexatet (Rasuvo, OtRexup) kan forhindre at embryosceller raskt multipliserer. En kvinne tar da misoprostol-legemidlet (cytotec) for å stimulere livmorkontraksjoner for å frigjøre graviditeten. Legene foreskriver ikke mye metotrexat: Denne tilnærmingen er vanligvis reservert for kvinner med ekstrauteringraviditet, hvor embryoet er implantert alle’uterus utenfor og # 8217; livmor og graviditet vil ikke være praktisk mulig.
 • Opptil 10 uker med graviditet: Den medisinske abort kan også føre til de to stoffene, inkludert Mifepristone (Mifeprex) og Misoprostol (Cytotec). Ikke alle leger kan foreskrive Mifepristone, mange må ha en spesiell sertifisering for å gjøre det.

Kirurgisk abort

En kirurgisk abort er en prosedyre for å avslutte graviditeten eller å fjerne de gjenværende produktene av graviditet. Som for medisinske aborter, 8217; tilnærming kan avhenge av tiden.

 • Opptil 16 uker med graviditet: L’vakuum aspirasjon er en av de vanligste tilnærmingene til # 8217; abort. Dette innebærer bruk av spesialutstyr for å fjerne fosteret og moderkaken fra # 8217; livmor.
 • Etter 14 uker: Utvidelsen og evakueringen og evakueringen (D&E) er den kirurgiske fjerningen av fosteret og placenta. Denne tilnærmingen kan kombineres med andre teknikker som L’vakuumsuging, tangs fjerning eller utvidelse og curettage. Legene bruker også utvidelse og curettage (D&C) for å fjerne de resterende produktene av unnfangelse hvis en kvinne har avbrutt. Curettage betyr at en lege bruker et spesielt verktøy som heter Curette for å fjerne vevet relatert til graviditeten fra livmorbelegget.
 • Etter 24 uker: L’Induksjons abort er en tilnærming som sjelden brukes i USA, men angitt i de påfølgende fasene i svangerskapet. Loven på abort i henhold til 24 uker varierer i henhold til staten. Denne prosedyren inkluderer inntaket av legemidler som induserer fødsel. Etter fødsel vil en lege fjerne alle prosessene av unnfangelsen, som for eksempel placenta, fra # 8217;.

Sekund Gottmacher instituttet, Det anslås at 65.4% av aborter har blitt gjennomført når en kvinne var 8 uker gravid eller tidligere. Det anslås at 8217; 88% av aborter finner sted i de første 12 ukene av graviditeten.

Når en abort utføres i et rent og trygt medisinsk miljø, vil de fleste prosedyrer ikke påvirke fruktbarheten. Han snakker imidlertid alltid med legen din om enhver tvil du har.

Hva er risikoen for abort i & # 8217?

Sekund American College of obstetrikere og gynekologer (ACOG), L’abort er en lavrisiko-prosedyre. Risikoen for døden etter en abort er mindre enn 1 av 100 000. Senere i svangerskapet avbryter en kvinne, jo større er risikoen for komplikasjoner; Imidlertid er risikoen for død etter fødsel 14 ganger høyere enn risikoen for døden etter en tidlig abort.

Noen av de potensielle komplikasjonene forbundet med abort inkluderer:

 • Blødning: En kvinne kan oppleve blødning etter en abort. Vanligvis er blodtap ikke så ekstremt å være et medisinsk problem. Men sjelden kan en kvinne bløde så mye for å be om en blodtransfusjon.
 • Ufullstendig abort: Når dette skjer, kan stoffet eller andre oppfattelsesprodukter forbli i # 8217; livmor og en person kan trenge en d&C for å fjerne det gjenværende stoffet. Risikoen for dette er mer sannsynlig når en person tar medisiner for abort.
 • Infeksjon: Legene administrerer vanligvis antibiotika før en abort for å forhindre denne risikoen.
 • Kirurgiske organer Skader: Noen ganger kan en lege utilsiktet skade naboene i en abort. Eksempler er uterus eller blære. Risikoen for at dette skjer øker som en kvinne er gravid.

Teknisk, alt som forårsaker betennelse i # 8217; livmor har potensial til å påvirke fremtidig fruktbarhet. Det er imidlertid svært lite sannsynlig å skje.

COS’Ashermans syndrom er?

Asherman Syndrome er en sjelden komplikasjon som kan oppstå etter at en kvinne har en kirurgisk prosedyre, som d&C, som potensielt kan skade livmorbelegget.

Tilstanden kan forårsake utvikling av arr i livmorhulen. Dette kan øke sannsynligheten for at en kvinne kan ha spontan abort eller har problemer med å bli gravid i fremtiden.

Asherman Syndrome forekommer ikke veldig ofte. Men hvis det gjør det, kan legene ofte behandle tilstanden med en operasjon som fjerner skarpe områder av stoffet alle’livmor interiør;.

Etter at en lege har kirurgisk fjernet arrvevet, vil han forlate en ballong alt’livmor interiør;. Ballongen hjelper livmoren å holde seg åpen slik at den kan helbrede. Når livmoren er helbredet, vil legen fjerne ballongen.

Hva er utsiktene for fruktbarhet etter abort?

Andre acog, generelt avbrutt ikke påvirker evnen til å bli gravid i fremtiden. Videre øker risikoen for komplikasjoner av graviditet hvis du velger å bli gravid igjen.

Mange leger anbefaler deg å bruke en slags prevensjon umiddelbart etter abortet fordi det er mulig at en kvinne kan bli gravid igjen når eller # 8217; eggløsning.

Legene anbefaler vanligvis at en kvinne skal avstå fra seksuelt forhold for en viss tidsperiode etter en abort for å tillate kroppen å helbrede.

Hvis du har problemer med å bli gravid etter en abort, er det viktig å vurdere noen av de andre faktorene som kan påvirke fertiliteten, siden det er usannsynlig at en abortforhold fører til problemer med unnfangelse. Disse faktorene kan også påvirke fruktbarheten:

 • Alder: Med L’Alders Advance, Fertiliteten minker. Dette gjelder spesielt for kvinner over 35 år, ifølge Sentre for kontroll og forebygging av sykdommer (CDC).
 • Livsvaner: livsvaner, som røyk og # 8217; bruk av narkotika, kan påvirke fruktbarheten. Det samme gjelder for din partner.
 • Medisinsk historie: Hvis du har en historie med seksuelle overføringsinfeksjoner (IST), for eksempel Chlamydia eller Gonorrhea, kan disse påvirke fruktbarheten din. Det samme gjelder kroniske sykdommer som diabetes, autoimmune lidelser og hormonelle lidelser.
 • Partnility of the Partner: Kvaliteten på sperma kan påvirke kapasiteten til en kvinne for å bli gravid. Selv om du i det siste har vært gravid av samme partner, kan livsvaner og L’aldring påvirke fertiliteten til partneren din.

Hvis du har problemer med å være gravid, snakk med gynekologen din. De kan gi deg råd om passasjerene til livsstil som kan hjelpe, i tillegg til å gi råd til en fruktbarhetsspesialist som kan hjelpe deg med å identifisere de potensielle underliggende årsakene og mulige behandlingsalternativer.

L & # 8217;

En abort er enhver medisinsk prosedyre eller narkotikainntak for å avslutte en graviditet. I følge Gottmacher instituttet, Det anslås at 18% av graviditetene i USA i 2017 er avsluttet på grunn av # 8217; abort. Uavhengig av’tilnærming vurderer legene svært sikre abortersprosedyrer.

Å ha en abort betyr ikke at du ikke kan bli gravid på et senere tidspunkt. Hvis du har problemer med å bli gravid, kan gynekologen hjelpe deg.